Královna Marie Terezie

Královna Marie Terezie https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337649/bmid_kralovna-marie-terezie-ASK-337649.jpg 5 36 6

Život Marie Terezie, Zamilovaný dragoun a Tajnosti císařských komnat. Třísté výročí narození královny Marie Terezie oslavujeme speciálním vydáním. V této krásné vázané knize najdete oba Bářiny příběhy, které v době Marie Terezie zažila, a jako bonus také královnin rodokmen a doslov, ve kterém se dozvíte všechny důležité a zajímavé informace z jejího života. Nakouknete tak do zákulisí Bářiných dobrodružství, a pokud ještě patříte mezi školou povinné, budete v dějepise za hvězdy. Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.... celý text

Kikulka97
Kikulka97
22.07.2023 5 z 5

Oba příběhy na sebe krásně navazují, oceňuji pevnou vazbu a to, že příběh nebyl přerušen návratem do součastnosti. Za mě ale vyhrál (o trošku) druhý příběh, kdy si Bára hrála na princeznu.

Štěpinambura
Štěpinambura
20.05.2023 5 z 5

Dokonalost sama. Kniha obsahuuje nádherné ilustrace a velmi krásný děj. Nědokáži posoudit jaká část se mi líbila nejvíce. Každopádně jsem u ní někdy rudla a Filip i Líza mi přirostli k srdci. Úžasně popsáno - jako vždy.


Kuxka
Kuxka
09.06.2021 5 z 5

První část mě moc nebavila, ale druhá se mi velmi zalíbila. Bylo mi líto, že si Mariana nemohla vzít Filipa. Arcivévodkyně Líza byla prostě super. Opravdu jsem cítila s Bárou na nočních procházkách za vikomtem, byla jsem naštvaná na Kučeru, za to co udělal Vojtovi a byla jsem nadšená laskavostí Marie Terezie. Knížku doporučuji, pokud se chcete něco zábavnou a zajímavou formou dozvědět. Opět se po přečtení další Bárovky cítím chytřejší.

KajkaMicinka
KajkaMicinka
17.04.2021 5 z 5

tuto knížku jsem si doslova zamilovala

inachisio
inachisio
28.08.2020 5 z 5

Zájímavé, svižné, hezky psané. Originální.

Taflu.
Taflu.
06.06.2020

Krásná knížka, která se stala mou nejoblíbenější ze všech, co Veronika Válková napsala ╰(*°▽°*)╯