Královna & Diana

Královna & Diana https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142622/kralovna-diana-142622.png 3 11 11

Autorka bestsellerů Ingrid Sewardová zde vůbec poprvé detailně analyzuje vztah mezi královnou a její snachou Dianou, princeznou z Walesu. Mapuje občas dojemné, ale velmi často i problematické spojení mezi těmito dvěma vlivnými ženami od prvního okamžiku, kdy Diana v roce 1980 překročila práh Balmoralu, kam byla královnou pozvána na víkend, až do chvíle její smrti v roce 1997 a rozebírá i dopad Dianiny tragické smrti na celou monarchii. Sewardová líčí královninu snahu přijmout Dianu do lůna královské rodiny i reakce příliš mladé, vyděšené a psychickými problémy sužované Diany, která nedokázala její přátelskou pomocnou ruku uchopit. Od prvních stránek líčících setkání s princeznou jen několik týdnů před tragickou smrtí nabízí Ingrid Sewardová nejen zasvěcený pohled na dění kolem Camilly Parkerové Bowlesové, ale i názory a postřehy jedné z nejzbožňovanějších a zároveň nejzatracovanějších žen dvacátého století.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Queen and Di


více info...

Přidat komentář

Aghatte
05.05.2021 1 z 5

Přečetla jsem "Můj manžel a já" , z úcty k právě zesnulému jsem se zdržela hodnocení.
Mám velké výhrady k autorce, která 30 let mapuje královskou rodinu. Její podání je diletantské a nesourodé. To, co mi vadilo na předchozí knize, se zde opakuje.
Občas udává naprosto nepodložené informace, "drby", občas si protiřečí, občas začne zajímavou myšlenku, kterou ale dále nerozvede a nedokončí, skáče z jednoho na druhé, postrádá systematičnost..... atd.
Diana mi z toho vyšla velmi nedobře. Působila jako toxická ženština, která zamořila na spoustu let královský palác svými výbuchy. Chudák Charles působil jako oběť, a děti to odskákaly na celé čáře. S nevěrou začala ona sama, už 5 let po svatbě!
Hledání viníků - rodina, dětství, "nová" královská rodina, která ji nepodržela... Výmluvy a výmluvy. Poskytly jí vše, včetně zástupů lékařů, ale působila spíš dojmem, že ji pálí blahobyt. Nechtěla se uzdravit a přijmout zodpovědnost za svůj život.
Takže je mi líto, ale krásná a laskavá modla se díky této knize změnila v rozcapeného spratka, který si nevážil ničeho a nikoho. Úplně jsem se styděla to i číst. A nevěřila jsem jí, že by kdy Charlese milovala.
Smrt si samozřejmě nezasloužila, to nikdo na světě. Je to tragické, a byla to nehoda. Nikdy se neprokázalo cizí zavinění (opilý řidič bohužel stačí), stejně jako se nikdy neprokázala žádná Philipova nevěra - to mi zde vadilo, bulvární drby.

cleopatra11
01.07.2019 4 z 5

Velmi zajímavá kniha, která poodhalila další informace o Dianě.


4444913
09.04.2019 4 z 5

Těžko říci proč seč mi nechce dát plný počet,je to velmi fundovaná kniha,nemíří za rychlým ziskem a vychází z vlastního sběru informací(autorka vydává léta časopis Majesty,účastní se mnoha akcí udvora a zahraničních cest),neopakuje 100xvyvrácené historky což nesnáším a přesto mi něco chybí.Možná je název trochu zavádějící protože nepopisuje výhradně vztah mezi Alžbětou a Dianou,to jen místy,spíš oznámí co se stalo a co "šéfka"na to,přičemž je to trochu problém.ˇˇČlověk v takovém poistavení po velmi dlouhé době v úřadě zvlášť je-li téměř výhradně chválen trochu trpí sněžnou slepotou a má svůj postoj za obecně správný a jedině možný.Takže možná odstup by to chtělo?Ale může si to autorka dovolit když chce a potřebuje být i nadále zvána na špičkové akce královského dvora těžko říct.Ale jinak velmi seriózní a slušné dílo.