Kráľ potkanov

Kráľ potkanov https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470271/bmid_kral-potkanov-8U6-470271.jpg 4 97 19

Pre incelov existujú len tri cesty: prijať svoj osud, vziať si život alebo... pomstiť sa. Mladú mamičku Emelie nájdu dobodanú v byte na predmestí Štokholmu. Podozrenie padne na jej bývalého partnera, ktorý sa vyhrážal zabitím a v čase vraždy mal vychádzku z väzenia. Inšpektorka Vanessa Franková však čoskoro zistí, že v tomto prípade ide o viac. Mladej novinárke Jasmine sa splnil sen. Dostala dočasné miesto reportérky v najväčšom štokholmskom denníku. Má napísať zásadný článok o najnovších prípadoch sexuálneho obťažovania žien. V hotelovej hale ju osloví sympatický muž. Jasmina prijme pozvanie na kávu a netuší, že ju čakajú najstrašnejšie chvíle jej doterajšieho života. Reťaz násilných trestných činov privedie Vanessu Frankovú na horúcu stopu. Je čas znovu sa spojiť s bývalým elitným vojakom Nicolasom, ktorému Vanessa plne dôveruje. V hre je totiž život stoviek mladých žien v hlavnom meste Švédska. Po Ohňovej zemi (IKAR 2021) je Kráľ potkanov druhá časť trilógie. Úspešný švédsky autor Pascal Engman sa v ňom dotýka kontroverznej témy hnutia incelov – mladých zatrpknutých mužov, ktorých ženy odmietajú. Členovia medzi sebou komunikujú na fórach v temných hlbinách internetu. Nenávidia ženy a majú jasný cieľ – pomstiť sa im za ich nezáujem a pohŕdanie.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Rattkungen , 2019


více info...

Přidat komentář

sladkovka
18.04.2024 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Strašně mě to bavilo. Měla jsem pocit, že mi někdo trhá stránky z knihy jak mi ubývaly. Oblíbila jsem si Vanessu, je tak trochu rebelka, ale hezky rebelka a Nicolase. Strašně moc jim fandím.

Peťulka3
08.09.2023 5 z 5

Super. Strašně fandím Nicolasovi. Je to frajer.


Karcoolka2210
06.07.2023 4 z 5

Kniha prečítaná vo vlaku na trati Praha-Košice, v rámci knižnej výzvy. Po dlhšej dobe som zasa čítala severské krimi, (nie z vlastnej vôle, už na to akosi nemám žalúdok ako kedysi). No musím povedať, že to bola poriadna jazda a pre milovníkov tohto žánru určite odporúčam.

luci78
27.06.2023 5 z 5

Právě dočteno. Skvělá knížka!!!!!! Četla jsem jedním dechem, napětí, akce, žádná nuda. Dost dlouho jsem se teda ztrácela v počtu osob, nevěděla jsem kdo je kdo a jakou vůbec můžou mít souvislost. Ale znamenitě napsané, barvitě popsané, všechno to do sebe tak skvěle zapadlo. Přestože byl pachatel znám celkem brzy, do poslední řádky to bylo zajímavé a stále se něco dělo. Až je mi líto, že je konec. Všem rozhodně doporučuji!!!

Kaja1
24.05.2023 5 z 5

Nevím jak to Engman dělat, ale jeho knihy se čtou samy. Opět se setkáváme s Vanessou a Nicolasem, tentokrát se honí za vrahem žen a nenechají vás ani chvíli vydechnout. Už se těším na další díl,škoda, že zatim poslední.

de6978
26.04.2023 5 z 5

Po Ohňově Zemi jsem si přečetl další díl a opět nezklamal. Člověk už je nakalibrovaný na spisovatele Engmana i hlavní postavu Vanessu. A kniha se čte opět opravdu sama ...

bobík123
04.02.2023 odpad!

Přes to, že je zde mnoho dobrých hodnocení jsem knihu odložil bez toho abych jí dočítal, dějová linka byla zmatená...

goergina
09.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha je velmi dobře napsaná, skvěle se čte, případ je zajímavý. Postavy jsou brilantně vykreslené. Nicméně je tam hodně postav (i zbytečných) se jmény, která si jsou podobná a tak se v tom kolikrát může člověk ztratit. Konec mě vyloženě zklamal a nebavil. Jakmile je tam nějaké napojení na vyšší organizace a teroristické útoky, kniha u mě klesá. To je ale otázka vkusu každého čtenáře. Každopádně autora nezavrhuji, ba naopak a další knihy si ráda přečtu.

marekB78
15.12.2022 5 z 5

Knížku jsem četl jako první ze série, ale to asi úplně nevadí. Kniha mě naprosto pohltila, je skvěle napsaná a Vanessa Franková je skvělá. Rozhodně si přečtu i další knížky od autorky a doufám, že budu stejně nadšený :)

oleg
29.10.2022 5 z 5

A byla to pravda, druhý díl ještě lepší,velice čtivé a napínavé,kniha mě nepustila a vše šlo stranou.....

kahoma
29.10.2022 5 z 5

Bezvadná detektivka! Rozhodně doporučuji. Moje druhá od tohoto autora a určitě ne poslední. Dozvěděla jsem se i pár odborných termínů, které jsem neznala. Musím znovu obdivovat, jak dobře tento ještě tak mladý autor píše!

orinka3
22.06.2022 5 z 5

Po dočtení Ohňové země jsem se s nedočkavostí vrhla na další díl. Stejně, jako u toho prvního, se to četlo jedna báseň! Opět je tu vyšetřovatelka Vanessa a její přítel Nicolas. Zase jsou tu záhadné vraždy žen a obtížné pátrání po pachateli. Podezřelých je sice dost, ale ten pravý viník úspěšně uniká. Jo, ani se nedivím, že je stále odmítán. Nějak z něj asi vyzařuje jeho pravá stránka a vyšinutost. Na jeho konec si ale musíme počkat. Opět skvělá četba, vřele doporučuji.

kramver
18.06.2022 5 z 5

JIž druhá kniha Pascala Engmana se ocitla na mém stole díky slevové akci na Dobrovském. Nejdříve jsem četla Patrioty a tentokrát se mi dostal do ruky, bohužel, až druhý díl série s detektivkou Vanessou Frankovou. Asi mi to prostě sedlo a v dnešním vedru se nedalo dělat nic jiného, než číst si na lehátku. A tak jsem to dala na jeden zátah a musím říct, že mě to moc bavilo. Engman se opět zaměřil na společenský problém, který dokáže vést k radikalizaci. Stejně jako v Patriotech nastiňuje důvody pro zločiny, které jsou kruté a násilné a prováděné často na nevinných obětech. Netvrdím, že mám pro ně pochopení, to rozhodně není účelem této knihy. Ale baví mě autorova snaha odkrývat motivace a ukazovat problémy a společenská témata z jiného pohledu. Za stvoření netvora si někdy společnost může trochu i sama. Podívám se i po prvním dílu Ohňová země, protože styl tohoto autora mě zaujal a přesvědčil.

Niki08
20.05.2022 4 z 5

Druhý díl a další zajímavé téma. Kniha je velmi čtivá, zajímavá a sem tam mi z ní naskakovala i husí kůže. Těším se na další díl a hlavně jsem zvědavá, jak to bude dál s hlavními postavami.

Jana_Hlus
24.04.2022 4 z 5

Velmi čtivý thriller s přesahem, který přináší nejenom napínavý děj, sympatické postavy, ale také zamyšlení nad rolí současného muže, jeho budoucnosti vedle silných, sebevědomých žen...

FilipHaring
10.04.2022 5 z 5

Eva Frankovu a Nicolasi som si zamiloval. Krysí kráľ je zaujímavý motív, určite v dnešnej dobe veľmi aktuálny. Teším sa na posledný diel trilógie.

JajaPaja
29.09.2021 5 z 5

Moc pěkná detektivka drsná a měla spád

ninano
27.08.2021 4 z 5

Pěkný thriller od dalšího z řady skandinávských autorů. Jako téměř u všech skandinávců mám zpočátku problém se zorientovat ve jménech. Nevěděla jsem, že je to již druhý díl ze série, přečtu si i další.

vera4669
21.08.2021 5 z 5

Tak to byla parádní jízda, líbí se mi styl psaní, i když to chce trošku větší soustředění vzhledem k počtu jmen a dění.. Autor se právem řadí mezi moje topky :) přečteno v jednom dni, napínavé od začátku do konce, už teď se těším na další díl

Autorovy další knížky

Pascal Engman
švédská, 1986
2019  81%Patrioti
2021  87%Krysí král
2023  84%Vdovy
2020  84%Ohňová země