Libová sekačka

Libová sekačka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513336/bmid_libova-sekacka-Esb-513336.jpg 4 10 4

Kovboj ze Šaolinu série

< 2. díl

Přišel, řezal, zvítězil! Nemluvný kung-fu hrdina Geofa Darrowa opět dokazuje, že padoucha s pistolí může porazit jedině klaďas s motorovou pilou! Akce nepolevuje a řetěz událostí staví kovboje ze Šaolinu proti hordě žroutů ze čtvrtého kruhu pekla, kteří mají v úmyslu proměnit americkou mládež v libovou sekačku. Připněte si šestiraňáky, natankujte motorovou pilu a držte se, protože tohle není Panství Downton.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Shemp Buffet , 2008


více info...

Přidat komentář

GoodGames
23.04.2023 4 z 5

Kovboj ze Šaolinu ma v prvej knihe neskutočne bavil, či už všadeprítomným humorom alebo hravou kresbou, smial som sa počas celého komiksu. Nechápal som, že to toľkým čitateľom nesadlo, ale ja som bol nadmieru spokojný a komiks som odporúčal všade kde som mohol. S druhou knihou už je to však výrazne zložitejšie, Geof Darrow tu ide vo svojej drzosti ešte ďalej a celú knihu tu máme len sekačku, ale pre mňa fakt libovú! Jasné, dočítate to celé rýchlejšie ako poviete borůvkový koláč, keďže tu nie sú takmer žiadne slová, ale za to je tu poriadne krvavá zombie sekačka. Hravé je to tentokrát už len tou kresbou, ale nemôžem povedať, že by som sa nebavil.

DennisMoore
18.04.2023 5 z 5

Pokud patříte k tomu čtenářskému druhu, který děj se co děj nevynechává úvodní texty, připravte se. Úvodní shrnutí děje je totiž nejen praštěné, ale především tak neskutečně dlouhé a ukecané, že ho můžete vlastně brát jako test toho, jak moc jste v zenu. Vydržíte-li dočíst úvod, aniž byste třeba jen nakoukli na následující stránky, mohli byste se z fleku stát šaolinským kovbojem i vy. Tahle kniha je totiž fór, a nic o tom nevypovídá lépe než právě kontrast rozplizlého úvodu, nahuštěného na pár stranách, s následujícím mnohostránkovým nemluvným masakrem v maniakálně detailním Darrowově podání. Bude i třetí díl?


trudoš
10.04.2023 3 z 5

To je snad poprvé, kdy obálka vyobrazuje vše, co tvoří zápletku komiksu. Nemluvě o skutečnosti, že četba shrnutí předchozího děje zabere víc času než samotný příběh. Ne, že bych si stěžoval, ale oproti předchozímu svazku šla nápaditost značně stranou - zatímco předtím jsme se dočkali zkouřených kulišáren, jako jsou zombie žraloci, tady se pouze bojuje s armádou mrtvých. O ději se v podstatě ani nedá mluvit, třebaže závěrečné okénko zasytí správně cynickou pointou.
Kovboj ze Šaolinu ovšem jede jak dobře namazaný stroj, styl zabíjení by mu i Lobo mohl závidět. Člověk se přitom nenudí u popisů, ani u dialogů, protože oboje Geof Darrow ignoruje. Zato roztáhnout masakr - který by šel vyjádřit jedním obrázkem - na celé album, v tom je mistr. Jen z toho na můj vkus až příliš čpí pohrdání a nenávist ke všemu komerčnímu, co dělá společnost společností. V jeden moment je to vtipné, ale vzápětí je v tom cítit notorické kopání kolem sebe s potřebou najít viníka všeho, co se mi na světě nelíbí.

lordchaos
03.04.2023 3 z 5

(SPOILER) První díl byl příjemnou brutální pastvou pro oči, kde šlo nalézt stopy určitého příběhu, vtip a nějaké konkrétnější postavy padouchů. Šel jsem tedy i do druhého dílu. Nejdříve jsem byl překvapen textovým úvodem, který mi svou formou ke komiksu sedí. Trocha nadsázky a vtipné ironie, byť se v určitých frázích trochu opakuje (může být autorským záměrem). Více mi však vadila ta prťavá písmenka, sice jsem si ověřil, že brýle na čtení dosud nepotřebuji, ale byl by takový problém, kdyby byl text větší a rozsah komiksu by se navýšil např. o nějaké 2 strany?
Když jsem přelouskal úvodní příběh (nazvaný vlastně shrnutím předešlého děje), dal jsem se do prohlížení samotných obrázků. Zde nemůže být o nějakém čtení ani řeč, neb v drtivé většině obrazů žádný významný text není. O to více se mohou pást oči.
Perspektivy a okénka se dramaticky mění a přetřásají různé náhledy na téma likvidace protivníka.
Přiznám se, že byť je to zběsilá jízda, začal jsem se po chvíli nudit. Žádní extra záporáci, jen jednotvárná řežba mrtváků. Až ten konec tomu zvednul laťku a dal celému řáděni i nějaký svůj absurdní smysl:-)

Autorovy další knížky

Geof Darrow
americká, 1955
2013  86%Drsná škola
2022  77%Sakra trek
2023  78%Libová sekačka

Kniha Libová sekačka je v

Přečtených10x
Knihotéce18x
Chystám se číst3x