Kouzlo všité do šatů

Kouzlo všité do šatů https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502273/bmid_kouzlo-vsite-do-satu-SRr-502273.jpg 5 113 39

Soline je expertkou na šťastné konce. Její rodina provozuje svatební salon, kde se do šatů všívají kouzla. Nevěstu, jež se vdává v šatech od Rousselových, čeká spokojené manželství. Sama Soline však příliš štěstí nezažívá. O desítky let později se žena jménem Rory rozhodne naplnit svůj sen a otevřít si galerii – čirou náhodou právě v domě Soline.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Keeper of Happy Endings , 2021


více info...

Přidat komentář

Comp.Bear
22.12.2023 5 z 5

Po pomalejším rozjezdu moc hezký romantický příběh, který zahřál u srdce. Čtení jsem si užila, hodnotila bych spíše 4 hvězdičkami, ale jsou Vánoce a mám z knihy takovou příjemnou náladu:-)

5holek
03.07.2023 2 z 5

Sladké, romantické, příjemná oddechovka.


Safrika
21.06.2023 4 z 5

Kniha se mi libila, chvilemi jsem byla nedockava a zvedava,jak se to dale vyvine :), pekne to nakonec bylo.

@pribehyodjany
09.06.2023 4 z 5

Začátek knihy byl na mě trochu moc pomalý a zvlášť kapitoly Soline ze současnosti mi přišly o ničem. Jakmile se vyprávění stočilo víc do minulosti, začalo mě to víc bavit, i když jsem doufala, že tam bude víc popsané podnikání Soline.

Z knihy mám po dočtení dobrý pocit, jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

Racík
17.05.2023 5 z 5

Příjemné čtení, čtivě napsaná "červená knihovna" v moderním zpracování. Spousta náhod a shod okolností... ale bylo to opravdu příjemné čtení, doporučuju, když budete potřebovat mít jistotu, že chcete číst krásný příběh s dobrým koncem.

Jiparis
17.05.2023 5 z 5

Po několika krvavých detektivkách bylo tohle pohlazení po duši. I když nejsem fanynkou červené knihovny, tento příběh se mi líbil. Tušila jsem, že vše dobře dopadne a přála jsem si to.

MisakCZE
15.05.2023 4 z 5

Krásný podmanivý působivý příběh.

Knížku, ačkoliv je absolutně mimo můj záběr, jsem si vybral na základě anotace a doporučení. Přečtením jsem rozhodně neudělal chybu, ačkoliv jsem očekával více kouzel a magie, které jsou zde zastoupeny jen symbolicky.

Je to příběh o lidech a jejich těžkých životech, o víře a odpuštění, o lásce a oddanosti, o hledání a naději, a tak největší kouzlo je v samotném vyprávění.

Takže se vykašlete na to jestli jste mladí nebo staří, muži či ženy, a pusťte se do čtení.

ikul
13.05.2023 4 z 5

Dvě dějové linky. Jedna linka vypráví příběh Soline, která ve válce ztratila svou lásku a naději. Druhá linka vypráví příběh Aurory a její matky, které k sobě nemohou nalézt cestu. Osud spojí Soline a Rory a obě mají pocit sounáležitosti. Zpočátku mi byla postava Rory a její matky celkem protivná a nudná oproti dramatickému osudu Soline. Ale vydržela jsem a konec už byl rychlejší.

Maci752
08.05.2023 4 z 5

Krásný příběh, dobře se čte. Oddechová literatura na dovolenou. Není nutné přemýšlet, vše se ubírá ke šťastnému konci.

knihomolkadorfa
24.04.2023 4 z 5

Taaak. Tuhle knížku jsem si vypůjčila díky vysokému hodnocení na DK. Není to úplně můj šálek kávy a i když jsem už od začátku tušila, jakým směrem se bude příběh ubírat, četla se velmi dobře.

Szilvia1
15.04.2023 5 z 5

Krásný příběh.

Fazolecek
14.04.2023 4 z 5

Romantický příběh, který se dobře četl. Jediné co mě ve čtení rušilo, byla čeština Rory. Nepochopila jsem důvod proč by takto Rory měla mluvit. A na korektuře si mohli dát více záležet, tolik chyb v knize jsem dlouho neviděla.
Ale příběh byl hezký, kniha čtivá =)

Mandlevest
13.04.2023 5 z 5

Další kniha s Eiffelovkou na přebalu, a tak jsem si říkala, že ji vynechám :-), no jo, ale potom napsaly své komentáře ydnac a Šánka a já neodolala. A děvčatům zase budu děkovat, ač námětem příběh "jeden z mnoha", autorčin velmi poutavý styl psaní a ta trocha magična z něj udělalo v podstatě neodložitelné čtení. A musím zmínit, že nakladatelství Metafora má ve výběru tohoto typu knih velmi dobrou, vkusnou ruku. Jedinou výtku bych měla,jak zde již někdo níže zmínil, k nespisovné řeči Rory. Mě, ač jsem letitá pražská "náplava", to také "tahalo za oči" :-). Ale to je jen malá, subjektivní výtka, spíše k překladu. Jinak je knížka opravdu krásné čtení a čtenářky románů Natashy Lester by si ji neměly nechat ujít.

adela.hol
12.04.2023 5 z 5

V knize se seznamujeme s třiadvacetiletou Rory Grantovou, která již několik měsíců žije jako tělo bez duše. Její snoubenec Hux byl součástí Lékařů bez hranic v Jižním Sudánu, ale naneštěstí byl zajat a Rory o něm od té doby nemá žádné zprávy. Neví, zda je ještě vůbec naživu a s každým dalším dnem ztrácí naději a zvětšuje se její žal. Jak dlouho se v takových situacích čeká? A má se čekat? Jak žít se zlomeným srdcem dál?

Jednoho dne, když se Rory vrací z dalšího neúspěšného brunche se svou matkou Camillou, se kterou nemá právě ideální vztahy, narazí na dům, který ji z nějakého důvodu přitahuje. Hlavou jí probleskne, že to by byl ideální dům k otevření její umělecké galerie. Navíc když si uvědomí, že to byl Hux, kdo ji v jejím talentu hlavně podporoval. A díky domu se setkáváme s druhou hlavní hrdinkou.

Majitelkou domu je šedesátiletá Soline Rousselová, která v domě kdysi měla vyhlášený svatební salón. Ale poté co před čtyřmi lety vyhořel a Soline skončila s popáleninami na rukou a už tak nedokázala vzít do rukou jehlu a nit, uzavřela se před světem. Po dlouhém přemlouvání jejího právníka, ale nakonec Rory dům pronajme a jakmile se s Rory setká, začne se odvíjet ta nejzajímavější část příběhu.

Obě se postupně sbližují a Soline jí vypráví příběh svého života. Vypráví jí o schopnostech žen v její rodině, kdy kouzlo všité do svatebních šatů zajišťovalo, že nevěsta prožila šťastný život, ale hlavně díky staré krabici, kterou Rory najde v domě, otvírá Soline po dlouhých čtyřiceti letech své na kousky zlomené srdce. Za druhé světové války prožila svou jedinou lásku s Ansonem, se kterým se seznámila během práce v nemocnici. Po každé další vzpomínce, ke které se Soline vrací, zjišťujeme, že její životní příběh je s příběhem Rory, až nečekaně podobný. Právě proto si tak rozumějí? Anebo je zatím ještě něco víc?

Od autorky je to má druhá přečtená kniha. Byla jsem nadšená už z té první, ale tato nasadila laťku ještě výš. Autorka píše nejen čtivě, že se nemůžete od knihy odtrhnout, ale těch důležitých myšlenek, které knihu provází, a vy s každou z nich souzníte. Do detailu propracované postavy. Máte pocit, že je znáte a chcete je obejmout, když jim je smutno, chcete se s nimi smát, když jsou šťastné. Připravte se na to, že obě knihy od autorky jsou bichle s malým nahuštěným písmem. Ale ten čtenářský zážitek vám za to stojí. A zejména u této si nezapomeňte ke čtení vzít kapesníky. Slza mi ukápla několikrát.

Jarka88
08.04.2023

Krásná kniha,dobře se čte.Doporučuju

iška
02.04.2023 5 z 5

Taková krásně příjemná romantika. Vysloveně mi to sedlo. A i když se v rámci žánru dalo ledacos předvídat, ani trochu mi to nevadilo. Užila jsem si to a určitě budu doporučovat.

ydnac
31.03.2023 4 z 5

OBROVSKÁ SOUHRA NÁHOD

Podle názvu a anotace jsem čekala asi trochu jiný děj, ale kniha je to moc hezká :-)
Dozvíme se o životě Soline, v jejíž rodině se po generace šily " kouzelné" šaty pro nevěsty, které byly hodny je získat.
Soline zažila a viděla věci, jež na ní zanechaly psychické i fyzické jizvy.
Druhou ženou tohoto příběhu je Aurora (Rory). Její snoubenec pracuje pro Lékaře bez hranic a již dlouho je nezvěstný. Rory má pocit, že nemá žádný důvod ráno vstávat a pro něco žít.

VŠECHNO ZMĚNÍ JEDEN STARÝ DŮM,
KRABICE PLNÁ TAJEMSTVÍ A OSUDOVÁ SETKÁNÍ.

alnahu
22.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Příběh začíná v Paříži, kde rodina Soline Rousselové, provozuje svatební salon.Do jejich podnikání zasáhne druhá světová válka a tak je Soline donucena svůj poklad -ušité svatební šaty uložit do krabic a je odhodlána na ně zapomenout.Tyto krabice po letech náhodně objeví Rosy Grantová a tak se rozhodne najít jejich majitelku.To se jí podaří a ženy se spřátelí.Navíc mají obě společné osudy,obě ztratili svojí životní lásku a tak se společně podporují,aby se opět postavili na vlastní nohy.Příběh je zajímavý a čtivý.

vojteska70
17.03.2023 2 z 5

Byla to oddechovka. Ale ten předvídatelný konec mně zklamal.

Zdenas5
14.03.2023 3 z 5

I když děj byl dost předvídatelný a závěr velmi sladký (musím se přiznat, že jsem v takový konec tajně doufala a jiný by byl nepřijatelný), měla kniha své kouzlo a celkem se mi líbila. Takové milé pohlazení po duši.