Obchůdek s poklady

Obchůdek s poklady
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535274/bmid_obchudek-s-poklady-66110f31558ac.jpg 4 31 31

Kouzelná Paříž série

< 2. díl

Anouk věřila na lásku, ale od té doby, co jí jeden muž zlomil srdce, o tom pravém radši jen sní. Celé dny tráví v aukčních síních nebo v šeru svého milovaného antiku a hledá ty pravé cennosti pro své zákazníky. Jednoho dne se při pátrání po novém zboží seznámí s tajemným Američanem Tristanem. Ten se až podezřele často objevuje v její blízkosti a jejich setkání bývají občas matoucí, ale vždy plná vzrušení. Bude se Anouk dál schovávat před světem mezi starožitnostmi, nebo se odváží následovat své srdce?... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Little Antique Shop under the Eiffel Tower , 2016


více info...

Přidat komentář

Áňa 998
23.07.2024 5 z 5

Kouzelná Paříž je zpátky! První díl ze série, Obchůdek s knihami, bylo moc milé čtení, a já byla zvědavá, jestli Obchůdek s poklady bude lepší. Od autorky si můžete přečíst i další knihu, Pojízdnou čajovnu splněných snů. Ta mi zatím chybí.
.
Paříž má bezesporu své kouzlo. Tentokrát se podíváme do Obchůdku s poklady, kde najdeme tajemnou Anouk. Ta si své zákazníky pečlivě vybírá, chce mít jistotu, že poklad půjde do správných rukou.. ale co její osobní život, kde je stejně vybíravá?
.
Anouk je zvláštní postava. Je jí okolo třiceti let, ale působila na mě o dost starším dojmem. Chvíli jsem se s ní tedy zžívala, ale dost mi pomohl výskyt dalších postav, které ji stahovaly na zem. Například její setra, která je podle mě na facku, ale zároveň Anouk docela byla prospěšná.
.
Pokud ale čekáte pouze hrabání ve starožitnostech, jste vedle. Najdete tu romantiku, poznávání Paříže, zvyky, jídlo, pití... Ale i detektivní zápletku, která knihu příjemně osvěžovala, a já hádala až do poslední chvíle, jak všechno je.
.
Prostředí knihy a povolání Anouk je zajímavé a nemyslím si, že jsem se s honem za starožitnostmi někdy v knize setkala. Autorka to ale podle mě chytla správně a tak dala dohromady opravdu velmi čtivý příběh.
.
Až na zvláštní hlavní postavu musím říct, že to bylo krásné čtení! Čtivé, milé, zajímavé s nečekanými momenty. Možná ještě lepší než Obchůdek s knihami, ale kdo ví, třeba se do série ještě dočkáme dalšího dílu... Laťka je ale vysoko!

irena8302
18.07.2024 5 z 5

Moc pěkná a pohodová knížka. Romantika, detektivní zápletka, dobře dynamický příběh bez zbytečného rozepisování .


Ludmila91
06.07.2024 5 z 5

Krásný příběh. Těším se na další které teprve vyjdou

Knihomolka97
19.06.2024 5 z 5

Tento díl mě bavil o malinko víc, protože byl kromě romantické zápletky doplněn i mírnou detektivní linkou, která příběh hezky zpestřila.
Anouk mi jako hrdinka neskutečně sedla. Líbil se mi její zápal pro svou práci, hlavně to, že se snažila o každé věci, kterou měla následně prodat, zjistit informace z minulosti a zajímavé příběhy, které se s nimi pojily. Některé doslova chytly za srdce. Její ex byl mimochodem mega blbec.
Zato Tristan mě od začátku zaujal, velký sympaťák s charismem a byla jsem zvědavá, co se z něj vyklube. V průběhu jsem si vytvořila dvě teorie, ovšem tu první jsem prakticky hned, co mě napadla ona myšlenka, zavrhla a ta další se ukázala jako správná. Jsem prostě dobrá. :-D
Opět je nádherně popsaná Paříž, že má člověk pocit, jako by tam sám byl a celkově to prostředí okolo starožitností je moc fajn.

Lóra1961
17.06.2024 5 z 5

Od autorky série Kouzelná Paříž se mi líbil již Obchůdek s knihami., proto jsem uvítala i díl druhý : Obchůdek s poklady. Romantický příběh o lásce mezi antikvářkou, která miluje Paříž a francouzské starožitnosti, které by ale zásadně neměly opouštět rodnou zemi a tajemným Američanem. Že je od začátku jasné jak to dopadne? A komu by to vadilo? Milá kniha, kde se zároveň dozvíte i řadu zajímavostí z branže hlavní hrdinky.

Kristy.Seb
10.06.2024 4 z 5

Překvapilo mě, že byla Anouk tak mladá. Po prvním dílu jsem měla dojem, že musí jít o starší dámu. Bavilo mě tajemné prostředí aukcí a starožitností. Především mě bavila Anouk, jak k drahocenným věcem přistupovala.

Martule44
19.05.2024 4 z 5

Víkendové, romantické čtení, které mi zpříjemnilo deštivé dny.
Paříž sama o sobě vybízí k obdobně napsaným příběhům a Anouk s Tristanem do ní úžasně zapadli!
A teď už i vylezlo slunce a tak můžu jít na zahrádku :-)

Štítky knihy

láska Paříž romantika vztahy vášeň

Autorovy další knížky

2023  75%Obchůdek s knihami
2024  75%Pojízdná čajovna splněných snů
2024  85%Obchůdek s poklady