Obchůdek s knihami

Obchůdek s knihami https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521073/bmid_obchudek-s-knihami-65c3c67680951.png 4 110 35

Kouzelná Paříž série

1. díl >

Plachá majitelka knihkupectví Sarah Smithová dostala jedinečnou příležitost. Její kamarádka z Paříže jí nabídla, aby si spolu na půl roku vyměnily obchody! Není divu, že s tím Sarah okamžitě souhlasila – vždyť kdo by odmítl výlet do města lásky? Sarah kvůli tomu sice musí opustit rodné hnízdo, ale je přesvědčená, že ji čeká životní dobrodružství. Představuje si, že dny bude trávit toulkami městem, ukusováním croissantů, popíjením café au lait a pozorováním lidí na Champs-Élysées. Ale opravdu bude v Paříži šťastná? Nebo zjistí, že skutečnost není ani zdaleka tak růžová, jak čekala?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Little Bookshop on the Seine , 2015


více info...

Přidat komentář

pip11
14.04.2024 4 z 5

Milý a pohodový příběh z knihkupectví, které je vedené velmi ležérním způsobem a kde se Sarah snaží zavést nějaký řád. Postupně se i Sarah mění a nalézá svou novou stránku, přesně jak toužila. Nechybí pěkné popisy Paříže, včetně toulek ulicemi. Plus též za krásnou obálku, která se k ději hodí.

oblakaknih
13.04.2024 3 z 5

Ačkoli tohle není můj primární žánr, jednou za čas se nechám zlákat námětem, ve kterém hrají nějakou roli knihy a knihkupectví. Jinak tomu nebylo ani v případě Obchůdku s knihami, prvního dílu ze série Kouzelná Paříž.
Kniha slibuje atmosféru knihkupectví, krásu Paříže a lákavá je i výměna obchodů.
Je pravda, že o atmosféru v knize skutečně nebyla nouze, zvláště pak o Vánocích dokáže kniha navodit pohodovou atmosféru.
V knize pochopitelně nechybí ani zamilovaná linka, takže i romantické duše si zde přijdou na své. Je ale takovým malým typickým klišé.
Příběh se moc příjemně a rychle četl.
Malinko mě zklamaly postavy, které mohly být popsané více do hloubky, věřím, že příběh každé z nich by z knihy udělal více než jen odpočinkovou jednohubku. Na druhou stranu jsem ale dostala přesně to, co jsem od knihy očekávala. Byla nenáročná, milá, odpočinková a plná knih.
Já osobně si nechám další díl nejspíš ujít, ale i přesto věřím, že si série své čtenáře najde a doporučuji jí dát šanci.


Ludmila91
13.04.2024 5 z 5

Pohodový oddychový příběh. Těším se na další díl

ikka
08.04.2024 2 z 5

Nevím jak to popsat, celé to bylo jako nudný americký film. Nevěřila jsem hlavním postavám ženám ani mužům. Nejvíc reálná byla asi Oceane.
Abych nebyla úplně zlá, obchůdek Anouk bych moc ráda navštívila.

Jirinamac
22.03.2024 4 z 5

Milé a pohodové čtení. Škoda, že jsem si knížku nenačasovala na vánoční pohodu, mám ráda toulání po Paříži a i v takovém knihkupectví by se mi asi líbilo.

Lóra1961
01.03.2024 5 z 5

Moje první kniha od Rebeccy Raisin byla pohlazením na duši. Zlákala mne hezká obálka a to nejen protože mám ráda knihy, ale taky romantiku a Paříž.
Těším se na další knihy od této autorky.

malýčtenář
23.02.2024 4 z 5

Pohodové čtení. Kdo by nechtěl poznat Paříž, město plné turistů ,město lásky a památek , které nejdou zapomenout. Měla jsem to štěstí, poznat Paříž osobně. Takže hlavní hrdince jsem záviděla , ale přála, aby vše dopadlo dobře, jako v jejich oblíbených knihách. Příjemné počtení a dobrý konec.

kalimaskry
21.02.2024 4 z 5

Pohodová oddychová kniha, nenáročné čtení co nezarmoutí.... Konec byl nejlepší....

Martule44
12.02.2024 4 z 5

Když za okny z mraků vykukuje slunce, ale jen co vystrčíte nos ze dveří, srazí vás studený vítr...je tahle knížka příjemným společníkem u hrnku s čajem a při čekání na jaro :-)

Čenichnaknihy
31.01.2024 4 z 5

Na první dobrou vás upoutá nádherná obálka, která přímo zve do Paříže. Jistě vás tedy zajímá, jestli i v knížce na vás dýchne atmosféra knih a města lásky.

Určitě ano, jen té lásky si zase tolik neužijete. Hlavní hrdinka Sarah si s kamarádkou vymění knihkupectví, ale během tohoto půlročního dobrodružství spíš hledá vlastní sebedůvěru než novou lásku. Vztah už ve skutečnosti má, jen se ho snaží udržet, i když na dálku to není zrovna snadné.

Sarah se hodně hledá i coby podnikatelka a manažerka. Přeci jen její knihkupectví je malé, ale tady v Paříži musí dokonce vést tým lidí a naráží na své limity.

Takže nečekejte žádnou velkou romantiku. Ale pokud si chcete užít podzimní a zimní Paříž, tak ideální knížka pro tuhle část roku.

nada3314
31.01.2024 5 z 5

Má první kniha od Rebeccy Raisin a krásně jsme si sedly. Její styl psaní mě uchvátil.
Když se dají dohromady dvě mé nejoblíbenější věci, věděla jsem, že to bude krásné. Paříž a knihy prostě dokonalost. Přesně ten typ knihy, který vyhledávám v období kdy je venku zima. Zachumlám se do deky, piju teplý čaj a nechávám se unášet příběhem. Autorka si vybrala téma záměny – tentokrát tu máme výměnu obchodů s knihami. Obě hlavní hrdinky byly sympaťandy. Moc jsem si čtení užila a moc ráda bych si od autorky přečetla i něco dalšího. Podle Goodreads má na kontě nejméně dalších 10 knih. Takže si myslím, že se máme na co těšit. Shrnula bych to jako milé nenáročné čtení, které si mě ale získalo a proto hodnotím plným počtem. Určitě doporučuji všem milovníkům romantiky a knih.

mikika
22.01.2024 4 z 5

pohodová oddechovka pro frankofily a milovníky starých chaotických knihkupectví.

Veromika
22.01.2024 4 z 5

Hodnotila bych asi 3,5, ale to nejde a na tři hvězdičky to necítím. Příběh to je oddychový, kdy si chcete jenom v klidu někde sednout a rozjímat. Byly tam ale zajímavé pasáže, které budily zvědavost, jak to všechno dopadne.

Terie
22.12.2023 2 z 5

Uff, no... Úžasná obálka a děj odehrávající se v knihkupectví a ještě v Paříži? Zní to slibně, ale obsah už tak skvělý není.

Výměna obchodů, spontánní cesta do francouzské metropole... Bonjour et au revoir. Většina postav mi byla hrozně nesympatická, hlavně přítel hlavní hrdinky (nemůžu si pomoct, ale pořád jsem čekala, kdy ji podvede a opustí) a někteří zaměstnanci knihkupectví. Jediná postava, kterou jsem si oblíbila, je Oceane.

Druhou půlku knihy jsem většinu textu přeskakovala a přečetla sem tam nějakou větu, abych se víceméně udržela v obraze. Konec je takový nic moc, Ridgeovi nevěřím a taky jsem čekala nějaký výsledek z té výměny.

Jedna hvězda za obálku, jedna za nápad. Kniha určitě půjde dál, ani ta obálka mi nestojí za to, aby mi zabírala místo v knihovně.

Olous1
03.12.2023

Tak bohužel nedočteno,odkládám a nehodnotím. Velmi mě zlákala obálka, která je opravdu nádherná. Že začátku se četlo dobře,ale po chvilce se to proměnilo v chaos. Nechytlo mě to,ale pro čtenáře kteří mají rádi tuto literaturu si určitě přijdou na své.

Katy_vKnihách
14.11.2023 3 z 5

Z názvu této knihy doslova sálá pohoda - Paříž, knihy...to všechno by ve vás mělo evokovat pohodu. Nicméně obsah na mě působil zcela opačně. Pro mě to byl jeden velký chaos. Myslela jsem si, že si přečtu poklidný příběh z prostředí knih a krásné Paříže. Vyměnit si obchody ve zcela jiných městech se mi zdálo, jako dobrý nápad. Nicméně hlavní hrdinka zažívala jeden velký chaos! Celou dobu byla tak ve stresu z té výměny a vedení, (pro mě s údivem) úspěšného knihkupectví, že tak nějak zapomněla, že je v Paříži a měla by se taky bavit. Je mi líto, ve mě to neprobudilo příjemné pocity. Spíše stres. A dočetla jsem to jen z nutnosti. Ale jedna hvězda navíc, za závěr. Tu změnu oceňuji!

Kokoska92
12.11.2023 4 z 5

Naštěstí jsem měla své knihy a pěkný romantický příběh je ideální bojovník proti osamělosti.

To bylo tak milé a pohodové čtení! Hlavní hrdinka Sarah vás v knize bude brát na příjemné procházky malebnými uličkami Paříže, nakazí vás neutuchající láskou ke knihám a zasvětí vás taky trošku do knihkupecké práce. Tím, že se děj knížky odehrává na podzim a v zimě, připadá mi ideální číst ji právě v tomto období. Stačí se jen pořádně zabalit do deky, uvařit si teplý čaj a začíst se do příběhu, který chytne za srdce nejednoho knihomola.

bookcase
09.11.2023 4 z 5

Jééé, to bylo milé :). Plné Paříže, knížek, makronek.... příjemné odpočinkové čtení pro milovníky jemné romantiky.

dam.si.knihu
06.11.2023 3 z 5

Kniha, která by dle anotace mohla oslovit fanoušky série Romantické útěky od Julie Caplin. Jelikož jsem její velký fanoušek, tak tahle kniha nemohla chybět v mé knihovně.

Příběh nám vypráví o Sarah, která se rozhodne vyměnit své knihkupectví v Ashwordu s kamarádkou, která má úspěšné knihkupectví v Paříži. Musím říct, že půlka knihy se celkem vlekla a měla jsem problém se začíst. Na můj vkus se tam toho moc nedělo, hlavni hrdinka omílala to samé dokola a zároveň jsem knihu často odkládala.

Ovšem za půlkou se příběh příjemně změnil a stránky ubíhaly pod rukama. Co autorka umí je to, že máte pocit, jako byste se na místě opravdu nacházeli a já si připadala, jako bych byla v krásné Paříži (ach, snad už se tam někdy konečně dostanu). Dostala také tu správnou šťávu a bylo zde více akce a vše se dělo rychleji a nebylo to furt to samé dokola. Kdyby měla kniha stejný drive jako ke konci, mohla to být pecka. Přiznám se, že romantickou linku jsem vůbec neodhadla a opravdu mile mě překvapila! No a konec byl opravdu jeden velký happy end. :)

lucky_ideas
05.11.2023 3 z 5

Kouzelná Paříž - Obchůdek s knihami pro mě byla výbornou oddechovkou, která okamžitě přinesla kouzlo blížících se Vánoc a úžasnou atmosféru.

Hlavní hrdinka Sarah je sympatická postava, i když její naivita a skromnost občas trochu štvaly.

Přestože kniha nabízí jen málo akce, v případě tohoto žánru to nevadí, ba naopak neočekávám velké zvraty a ráda si vychutnávám prostředí a poklidný děj.

Při čtení jsem měla pocit, že na mě Paříž opravdu dýchá, což dodalo příběhu další rozměr.

Autorčin styl psaní byl přiměřený tempu příběhu a krásně plynul.

Obchůdek s knihami je ideální pro milovníky příběhů v duchu J. Caplin. Celkově je to kniha, která potěší ty, kteří hledají romantický a atmosférický příběh s příchutí Vánoc a kouzla Paříže.

Autorovy další knížky

2023  76%Obchůdek s knihami
2024  75%Pojízdná čajovna splněných snů
2024  0%Obchůdek s poklady

Kniha Obchůdek s knihami je v

Právě čtených5x
Přečtených136x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených4x
Knihotéce151x
Chystám se číst195x
Chci si koupit47x
dalších seznamech7x