Kosmické rozhovory - Dialogy o povaze vesmíru a hledání skutečnosti

Kosmické rozhovory - Dialogy o povaze vesmíru a hledání skutečnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272606/mid_kosmicke-rozhovory-dialogy-o-povaze-i4a-272606.jpg 4 3 2

V tomto živém a poutavém souboru rozhovorů mluví astronom Stephan Martin s některými z předních světových vědců, filosofů, duchovních učitelů a globálních kulturních aktivistů (s Brianem Swimmem, Fredem Alanem Wolfem, Peterem Russellem, Bernardem Haischem, Richardem Tarnasem, Barbarou Marx Hubbardovou a dalšími) o povaze vesmíru a o tom, jak se k němu vztahujeme. Tyto kosmické rozhovory se zabývají povahou reality, vztahem mezi vědou a náboženstvím, významem evoluce a budoucností lidstva v dynamickém a vyvíjejícím se vesmíru.... celý text

Literatura naučná Filozofie
Vydáno: , Malvern
Originální název:

Cosmic Conversations: Dialogues on the Nature of the Universe and the Search for Reality , 2009


více info...

Přidat komentář

Adam84
17.05.2023 2 z 5

Na mě asi moc, mnohdy zcela neslučitelných názorů na to, jak chápat vesmír.
Nejspíš nebyl leitmotiv knihy najít vědecký, filosofický, náboženský, spirituální, parapsychologický, psychedelický, aj. konsensus v otázce vesmíru, ale trochu mne zklamalo zjištění, že jediná shoda, která se dá z rozhovorů vyčíst, je názor, že vesmír je vše a všude... to mi přijde málo.
Možná mi i nesedí forma rozhovorů, kterou je kniha napsaná. Z každého rozhovoru jsem měl pocit, že jsem se mnoho nedozvěděl.
Kniha je prostě jen plná zajímavých názorů na to co je vesmír, nic víc.

Souteska
04.06.2020 5 z 5

Kniha je neobvyklá svým tématem, místy dost složitá, musela jsem i googlit nějaké vědecké termíny a pojmy, ale myšlenky jsou zajímavé pro toho, kdo přemýšlí, jak lze spojit mystiku a vědu. Potvrdilo mi to můj pocit - duchovno je vyšší fyzika, kterou ještě neumíme popsat a změřit, ale mystici tyto jevy už vlastně popisují odedávna. Odborníci z různých oborů hovoří o vědě, o vesmíru, jeho vzniku a podobě, o provázání lidí s vesmírem. Není to oddychovka, ale za mě doporučuji.


Štítky knihy

vesmír věda kvantová fyzika mystika

Autorovy další knížky

2016  80%Kosmické rozhovory - Dialogy o povaze vesmíru a hledání skutečnosti
2019  0%Žít kosmický život: úvahy o kosmu, každodenním životě a osobní zkušenosti

Kniha Kosmické rozhovory - Dialogy o povaze vesmíru a hledání skutečnosti je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x