Konec liDCtva

Konec liDCtva https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513226/bmid_konec-lidctva-yms-513226.jpg 4 28 11

KONEC NADEŠEL! Šest set milionů lidí. Tolik se jich stalo obětí záhadného techno-organického viru, který se rozšířil na naší planetě. Šest set milionů nakažených. Šest set milionů proměněných v nemyslící vrahy prahnoucí po smrti a ničení. A to je jen začátek. Města. Národy. Podmořská království i rajské ostrovy. Jeden po druhém podléhají hordám monster. Mezi Zemí a naprostým vyhubením lidstva už nyní stojí pouze Superman, Batman, Wonder Woman a také ostatní členové Ligy spravedlnosti... Ale jak dlouho vydrží? Nic z toho, čemu dosud museli čelit, je nemohlo připravit na masakr takových rozměrů. Nic z toho, co kdy spatřili, se nevyrovná míře tragédií a hrůz, které se rozpoutaly na Zemi. A tak zatímco jsou hrdinové i zločinci, bohové i monstra vyhlazováni, jedna otázka zůstává: Co se stane s nejmocnějšími hrdiny světa, pokud svět skončí? Autor bestsellerů New York Times Tom Taylor (Injustice) spojil síly s kreslíři Trevorem Hairsinem (Red Hood and the Outlaws) a Stefanem Gaudianem (Živí mrtví), aby společně rozpoutali Konec liDCtva – zcela novou vizi nejtemnější hodiny ve vesmíru DC. Ale dávejte si pozor: hrůza je nakažlivá... Obsahuje sešity Konec liDCtva č. 1–6 a Konec liDCtva: Den jako stvořený pro smrt č. 1.... celý text

Přidat komentář

markinho962
15.01.2024 5 z 5

Výborný masakr!!

OldaB
29.12.2023 4 z 5

Slušná řezničina, ale Marvel Zombies určitě lepší. Bere se to hrozně vážně.


dexterman
18.12.2023 5 z 5

Konečně něco originálního . Tohohle bych se nebál ani na filmovém plátně . Dobře se to četlo . Nakreslené taky v pořádku . Ani na chvilku jsem se nenudil . Doufám že se pokračování u nás také brzy dočkáme . Kdyby ne byla by to velká škoda .

Denny456
05.10.2023 4 z 5

Konečně něco jiného než stále stejné příběhy. Scénář tentokrát převažoval nad kresbou a to je někdy fakt dobře.

Pravda.Shin
02.07.2023 2 z 5

(SPOILER) Na jednu stranu mě to bavilo. Bylo fajn vidět, jak jde vše doháje a jak musí hrdinové zabíjet. Současně mě to fakt zklamalo. To vytírání si s fyzikálními zákony je příšerné. Aby Superman pohltil celou hmotu našeho slunce? No wtf? To má nekonečný žaludek? Chtělo by to, aby autoři trochu přemýšleli.

maja8148
24.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Toto bylo dokonalé. Líbilo se mi, že je vidět, že zlo může pohltit všechny a že i ti nejlepší z nejlepších mohou selhat (a nejchytřejší z nejchytřejších něco nedomyslet). A taky, že ani lidi, co vlastně nesnášejí všechny lidi to tak nemyslí vždycky. Navíc mě naprosto odrovnal konec se soubojem syna s otcem a pozdní zjištění, že se vlastně všechno dalo zpravit...

RaptoR
15.05.2023 4 z 5

Konec liDCtva je nadprůměrně dobrým čtením. Konečně uvidíte své oblíbené hrdiny utržené ze řetězu. Můžete se tak těšit na pořádná jatka, utrhané končetiny i vyřizování osobních účtů, které by jinak nebylo vůbec možné. Práce autora Toma Taylora je skvělá (s výjimkou Lois) a právem si za tuto sérii odnesl několik ocenění.
Více v recenzích.

GoodGames
08.05.2023 4 z 5

Aké by to bolo keby sa zmiešali zombíci a superhrdinovia? Láka vás predstava zombie Batmana, Jokera či Supermana? Konec liDCtva má podľa mňa skvelú tematiku zombie vírusu, proti ktorej budú bojovať známi superhrdinovia a podľa očakávania ma to bavilo. Bolo rozhodne zaujímavé sledovať interakciu známych DC hrdinov s infikovanými, ich premeny a prekvapili aj krvavé súboje. Sú tu síce aj nudnejšie pasáže, ale inak atraktívna téma a kvalitné vizuálne spracovanie.

fvalek
22.04.2023 5 z 5

Tohle je jeden z těch eventů, za které jste rádi a užijete si je, i když to jsou takové "jednohubky z jiného vesmíru". Hezká a dlouhá kvalitní kniha, která není ani součástí Black Label, ani Legend DC, ale přesto má tak nějak atmosféru obojího. Příjemně propojující New 52 a Rebirthem a trochou šmrncu staré éry. Já si tedy tenhle příběh budu pamatovat hodně dlouho a popravdě doufám, že v Česku vyjdou všechna pokračování.

Člověk se asi nevyhne srovnání s Marvel Zombies, spíš než jako kopírku tenhle počin beru jako odpověď na příběh Kirkmana. A musím se přiklonit na stranu DC. Zatímco Marvel nabízí spíš i vtipnější akční řežbu, která nemá nějaký větší význam než jen zabrouzdat do světa absolutní apokalypsy, DC nabízí oduševnělý příběh plný naděje, obětování, hrdinství a drží si vážnost. Za mě osobně tak DC prostě vede a Konec lidctva ve mně vyvolal opravdu řadu pocitů, od nadšení a napětí až po beznaděj a smutek. Pořád je pro mě příjemnější sledovat vývoj viru a postupný konec i skrze snahy o zvrat, než rovnou přijít k hotovému a užívat si tu beznaděj. Ale zase chápu, že někdo může brát jako nevyužitý potenciál, že svět neskončil rovnou.

Přestože postavy jsou odlehčené od klasického příběhu mainstreamového universa, jsou to prostě ty stejné archetypy. Do popředí se ale dostávají vedlejší postavy, které běžně hrají druhé housle. Green Arrow, Black Canary, Mera, Harley a Ivy, Damian nebo Jon Kent... Popravdě smrt Batmana v první kapitole naprosto jasně ukazuje, že tady si Liga ani neškrtne. Přestože Superman a Wonder Woman se ještě snaží trošku fungovat. Dalším skvělým prvkem je postupné vytváření nové Ligy - Batman Damian Wayne, Green Canary, Superboy apod. Té se více sice dočkáme v pokračování, ale už tady to je skvělá motivace. Celkově se mi pak líbily některé konkrétní momenty, třeba vztah Harley a Ivy, souboj otce se synem ve vesmíru, zrod Green Canary apod. Pokud odhlédnu od hrdinů, tak rozhodně stojí za zmínku vypravěčka Lois Lane, která to prostě umí a její vyprávění je skutečně jako nějaký procítěný hluboký článek, takže v tomhle autoři neudělali chybu.

Samotný příběh je pro mě osobně zajímavý, i když to jsou zombie tisíckrát jinak... Vznik a specifika viru jsou dobrá, docela i logicky fungující a originální. Rozvržení dějových linek na Gotham, Metropolis a zbytek je taky dobré. Celkový průběh postupně graduje a je akční. Závěr je pochopitelný, velkolepý a v podstatě dobře řešený, i když konců může být nepřeberné množství a každému vyhovuje něco jiného. Rozhodně navnazuje na další čtení. Takže v podstatě jedna z nadprůměrných knih DC a minimálně jedna z nejlepších knih české sezóny. Mně se trefila do vkusu hodně, teď to chce ta pokračování. :)

KubaHanzelin
19.04.2023 3 z 5

Nevyužitý potenciál poměrně originálně neoriginálního nápadu
Tento kousek řadím do propadliště dějin průměrných superhrdinských komiksů, který zhltnete jak malinu a další den si nevzpomenete, že jste ho četli..
Ale chápu, že se někomu můžu líbit:)

memphisz
16.04.2023 4 z 5

Kvalitní event, ve kterém Zemi zamoří virus. Rychle se rozšíří a DC hrdinové stojí proti hordám zombie bažících po přeživších. Virus si ale nevybírá, a tak se začne šířit i mezi superhrdiny, kteří začnou jeden po druhém odpadat. Nejtemnější hodina je tady. Apokalypsa přišla a ani Liga spravedlnosti tomu tentokrát nedokáže zabránit.

Štítky knihy

zombie Harley Quinn

Autorovy další knížky

Tom Taylor
australská
2021  81%Hellblazer: Vzlety a pády
2023  85%Konec liDCtva
2021  79%Dravá moc

Kniha Konec liDCtva je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce21x
Chystám se číst11x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x