Konec hry

Konec hry https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168351/bmid_konec-hry-Vqf-168351.jpg 4 86 30

Stephanii Harkerovou cestou na idylickou dovolenou při rutinní kontrole na letišti zadrží bezpečnostní rám. Pětiletý Jimmy prošel detektorem kovu před ní. Stephanie v panice sleduje, jak uniformovaný zaměstnanec letiště odvádí chlapce pryč – a ona uvízla na opačné straně brány, hysterická strachy. Obsluha rámu nechápe Stephaniino chování, neví o Jimmyho existenci, vidí jen ženu, která jedná vyšinutě. Muži Stephanii brutálně strhnou k zemi a zpacifikují paralyzátorem, aby ji udrželi na uzdě. A než dostane příležitost vysvětlit, co se stalo, je Jimmy dávno pryč. Když ovšem zadržená líčí svůj příběh agentce FBI, začíná být jasné, že s touto napohled normální rodinou není všechno tak, jak se zdá. Jaká je Jimmyho minulost? Proč by ho někdo měl chtít unést? A jak čas rychle běží, klesá šance, že by Stephanie mohla chlapce dostat zpátky. Nesmírně hutný a poutavý psychologický román Konec hry je zatím nejpropracovanějším autorčiným samostatným románem, chytlavou a brilantní prací.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Vanishing point , 2012


více info...

Přidat komentář

Adriena838772
26.08.2023 2 z 5

Tahle knížka mě na začátku bavila ale 2 část už vůbec ne. Tahle autorka vůbec ne umí psát

Leena
15.05.2023 2 z 5

Co to sakra bylo?
Většina knihy se vlekla, četla jsem ji dlouho.
A ten konec?
Za ten by se nemusela stydět ani společnost Asylum:-)
To snad autorka nemyslela vážně.


Atara16
13.12.2021 5 z 5

Knížka se četla dobře, skoro na jeden zátah, měla nečekané rozuzlení. Kdyby byo míň omáčky nic by se nestalo.

Danuše7
19.12.2020 5 z 5

Napínavá, ale tak nějak nárazově. místy hlušší místa. nečekané rozuzlení.

bekule
14.07.2020 3 z 5

2,7
Nezaujala, chaotická, překombinovaná, nesmyslná pitomost .Očekávala jsem vyšetřování únosu a zatím se dočkala zdlouhavého nudného rozebírání života bezvýznamné uměle vytvořené celebrity. Toto opravdu nebyla kniha pro mě , tři hvězdičky dávám za čtivost, díky níž ještě někdy dám autorce šanci.

moudivlacek
05.11.2019 4 z 5

Velice dramatický příběh, kdy někdo dokáže manipulovat lidmi okolo sebe, a myslí si, že na to nikdo nepřijde. Je pravda, že hlavní hrdinka se ze začátku pyšní tím, jak dokáže odhadnout pravou povahu lidí. Ale tentokrát narazí. A mohu říci, že jsem občas jen lapala po dechu. A ten konec - i když plno odhadnete, stejně budete překvapeni. Jako já. Jen nevím, jestli jsem schopna úplný konec přijmout za správné řešení.
Tuto knihu bych spíš zařadila do psychologických románů, a to na velmi dobré úrovni.

martisko3
28.08.2019 5 z 5

Výborný začátek, pak tempo děje zpomalí, aby ke konci došlo k nečekaným zvratům. Celkově tak 4,5* (to ty poslední 3 strany :-o )

trudoš
27.08.2019 4 z 5

Výborný začátek, napínavý a nečekaný, to vše na několika málo stránkách, takže se už jen těšíte, co přinese zbytek vyprávění. Což je problém. Val McDermidová totiž následně zpomalí tempo a vrací se do minulosti, aby osvětlila všechny vazby, které by mohly s počátečními událostmi souviset. Svižné tempo se tak pomalu vytrácí, přičemž tenhle stav beztíže vydrží až do strany tři sta. A přestože autorka čtenářům vykresluje jímavý příběh, hodný všech slz, které mu zbyly po shlédnutí Titanicu, s detektivkou to moc společného nemá. Navíc mužský teror na ženách se dá snášet jen po dobu určitou. Naštěstí ve finální rovince přijde ke slovu pár nečekaných zvratů, které thrilleru znovu vrátí do hry jistou atraktivitu. Jenže tu pozvolnou nudu předtím už to rozhodně neobhájí. Jedno ale spisovatelce upřít nelze - zápletku má promyšlenou do nejmenších detailů a přestože román zbytečně nafoukla, necítím v tom odfláknuté řemeslo. Přičemž náhled do světa ghostwriterů přidal navrch malé bezvýznamné plus.

MarieH
06.05.2018 3 z 5

Tak jsem dočetla a jsem lehce zklamaná. Začátek napínavý, ale dál jen nuda. Konec neuvěřitelný, nesedí k profilu dané postavy. Za mne 3 hvězdičky.

zazvorka
13.04.2018 3 z 5

Cením si více jiných knih autorky, tahle mne nenadchla. Začátek super - ihned mne vtáhl do děje. V průběhu čtení mé nadšení postupně klesalo, protože mi to připadalo stále méně a méně uvěřitelné. Stefaniin závěrečný čin - no, motiv je jasný, ale takové jednání mi u ní nesedí - jedině snad jako odpověď na přímou agresi, ta tam ale nebyla. Myslím, že už toho autorka taky měla plné zuby, tak to v závěru na pár stránkách rychle... podřízla!

kapr
14.02.2018 1 z 5

Závěrečné zhodnocení:
Jedná se o mistrovský psychothriller, který se postupně stává nudným, a později se čte jen obtížně. Kniha se v některých prvcích snaží tvářit jako detektivka, ale skutečných zajímavých detektivních prvků jsem v ní našel bohužel jenom pramálo.

Tak jsem asi před 14 dny dočetl, a upřímně, žádný komentář k této knize se mi vůbec psát nechtělo.
Nikdy jsem žádnou reality-show nesledoval, a to co se mi při přepínání z kanálu na kanál občas na obrazovce objevilo, mělo k tomu kanálu v tom horším významu velice blízko, dokonce bych řekl, že v tomto směru těch pár krátkých vteřin bohužel splňovalo má nejhorší očekávání.
Byla a snad dosud i je to moje oblíbená autorka. První polovina knihy se ještě dala jakž takž číst, spíše jen ta první čtvrtina.
Kdo všechno je v příběhu hrdinkou je přinejmenším sporné. Ve skutečnosti má příběh hrdinky dvě. Sympatie čtenáře se v průběhu příběhu postupně, a někdy i skokově proměňují. První hrdinka mi byla docela sympatická, byť její povolání mi nijak zvláště neimponovalo.
Můj výsledný pocit je, že jde o zajímavý psychothriller s určitými skrovně se vyskytujícími prvky detektivky. Upřímně jsem zhnusen. Opravdu jen těžko bych mezi dospělými postavami vystupujícími v této knize našel jedinou, která by mi po dočtení celé knihy byla trošku sympatická. Některé činy jsem se snažil pochopit, aktéři si je pravděpodobně zdůvodnili, ale to je tak všechno co k tomu můžu napsat.

Pro zajímavost sem vkládám moje vlastní pocity z podobné knihy, která navíc nebyla čtivá ani v té první čtvrtině. Proč? Protože dokonale vystihují co jsem i u této knihy prožíval. No a teď ten druhý komentář. V průběhu půl roku to bylo na mne už trochu moc.

(16.října 2017: Jsem na stránce 190 a trpím jako zvíře. Doposud jsem měl autorku zařazenu někam na špici, a v případě této knihy lituji zatím každé minuty, kterou jsem jí věnoval. Statečně? bojuji dál, ale jen proto, protože nechci přijít o téměř moji oblíbenou autorku. Co jsem od ní všechno četl si sice už nepamatuji, ale pocit jsem při spatření jejího jména měl doposud dobrý.
To co jsem doteď stačil přelouskat je záživné asi jako učebnice marxismu-leninismu !!!, a vcelku velmi depresivní.
Na komentář jsem to zatím neviděl, ale spisovatel který nedokáže zaujmout ani na 100 stránce knihy není spisovatel, a opravdu by zasloužil. Jdu pokračovat v boji (do poslední stránky).
23.října 2017: Myslím, že z toho nakonec bude i komentář. Kniha sama je svým způsobem fascinující, ale vyžaduje od čtenáře především nekonečnou trpělivost, která je mimo několika málo vysloveně stručných útržkovitých momentů v průběhu děje, prakticky teprve až v závěru odměněna odpovídajícím způsobem. Od řadového, průměrného čtenáře vyžaduje vynaložení přímo sisyfovského úsilí, a proto ji většina z nich pravděpodobně odloží nedočtenou. Ale konec za to skutečně stojí, a já se musel po dočtení knihy v textu vracet, a hledat souvislosti. Přesto mi ke skutečnému vychutnání knihy ještě hodně chybí. Upřímně, příliš se na to netěším, některé části jsou velice nezáživné, ale kniha za to stojí a snad se překonám. Dosud jsem nikdy netušil, že tak úžasné knihy mohou být dokonce i v případě detektivek tak nečtivé.
Kniha by si asi zasloužila 5 x *. Vzhledem k tomu, jaké klade na trpělivost čtenáře nároky, dávám zatím 3 x *, s tím, že doufám, že se mi podaří jak ke komentáři, tak k hodnocení vrátit. Může se stát, že jednu hvězdu přidám, ale i to, že ji naopak uberu.
25.listopadu 2017 - s odstupem
Ty 3*** to u mne má za pár posledních stránek, kniha by si zasloužila daleko lepší hodnocení, nápad je výborný, ale to martyrium, které musí každý čtenář protrpět je velké a těžké. Tři hvězdy jsou podle mého názoru až moc. Kniha spíše pro fajnšmekry, kteří snad pointu dokáží vychutnat a ocenit, většinu ostatních spíše otráví. Vzpomínám, a možná snížím hodnoceni na 2** !!!)

14.2.2018 Už se stalo!
Po přečtení knihy Konec hry od Val McDermid, která je sice čtivější, ale trpí podobným paradoxem, jsem se rozhodl přiklonit se k hodnocení z hlediska toho co mi přečtení knihy přineslo. A upřímně bylo toho pramálo. Snad by při opakované četbě vyplavaly na světlo z hlediska znalosti finále nově zajímavé pasáže, ale život je krátký, a už vždycky budu váhat zda po knihách této autorky znova sáhnout.
Jednou větou: Velká zkouška čtenářské trpělivosti.
A myslím si, že i ty dvě hvězdy je .. zatraceně moc !!!!!

2018 04 15 S delším odstupem: Spisovatelka asi zůstane moji oblíbenou, na tom nemůže jedna zkušenost celkem nic moc změnit, ale po této knížce, která mne zavedla do poněkud nižších vrstev lidské společnosti už budu po jejích knihách sahat jen s velkým váháním.
I po dvou měsících pociťuji ke knize stále odpor, a lituji času, který jsem nad ní strávil.

HaHa11
06.08.2017 3 z 5

To tedy byla divná knížka! Pořád jsem si říkala, kam to povede, protože chvílemi to bylo všechno možné, jenom ne detektivka. Anylýza společnosti, příběh jednoho přátelství?! Konec šokující a autorka mě nepřesvědčila, jednání postav jde proti logice vztahů (matka, dítě, přítelkyně, lékař ....). Asi se všichni v těch Karpatech hromadně zbláznili!

ArwenAragorn
29.12.2016 5 z 5

*****
Kniha byla trochu jiná, než na jaké jsem od autorky zvyklá, ale líbila se mně moc. Závěr neměl chybu.

Heyhey
01.10.2015 4 z 5

Kniha mě překvapila, protože podle recenze jsem čekala spíš něco jako je Deaver. Ale čtení bylo zajímavé a konec velmi překvapující.

BlackFun
12.08.2015 5 z 5

Výborná záležitost od mé oblíbenkyně :)) Od začátku mě kniha vtáhla do děje a já se nemohla odtrhnout, prostředek se na můj vkus zbytečně vlekl a konec byl tak trochu přtažený za vlasy, ale přesto jsem byla nadšená. Takže za mě 5 hvězd!

Selinute
04.06.2015 5 z 5

Závěr pro mě malinko předvídatelný, ale celkově hodně dobré čtení. Jak jinak, Val McDermid umí psát!

čef
25.01.2015 5 z 5

Naprosto dokonalý krimithriller - originální až v mnoha ohledech objevný, zasazený do zajímavého prostředí hvězdiček bulváru, jejich agentů, nájemných spisovatelů, nekritických fanoušků, stolkerů, pošuků a jiných pijavic. Napínavý od přitažlivého začátku do překvapivého konce, vynikajícím způsobem psychologicky propracovanými netuctovými charaktery tak, jak to superšpička musí mít. Určitě zatím nejlepší, co jsem od autorky četl a že to všechno byly samy o sobě úžasné bomby.

FaberK
01.12.2014 5 z 5

Skvělá kniha, dlouho mě žádná tak nenadchla. Hlavně skvělý neočekávaný konec.

Izu
31.10.2014 5 z 5

Parádní jízda kterou jedete na plný plyn a konec je vysloveně lahůdka.

šipek
21.10.2014 4 z 5

Tak nejprve jsem myslel,že tuto knihu odložím. Nakonec jsem se začetl a byl celkem spokojený.Je to takový psychothriller.

Štítky knihy

únosy dětí

Autorovy další knížky

Val McDermid
skotská, 1955
2002  86%Zpěv Sirény
2004  85%Vzdálená ozvěna
2002  82%Popraviště
2003  90%Drát v srdci
2009  76%Temné struny