Konec černého vraha

Konec černého vraha https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175749/konec-cerneho-vraha-175749.jpg 4 36 7

Role Reinharda Heydricha v protektorátu Čechy a Morava a osudy operace Antropoid. Reportáž oživuje historii operace Antropoid i dramatické osudy jejích aktérů J. Gabčíka, J.Kubiše, A.Opálky a dalších parašutistů a odbojářů, kteří jim pomáhali. Nepřímo navazuje na úspěšný svazek Magnetu „Tři kontra gestapo“ a co do napínavosti si s ním v ničem nezadá. Vydalo Vydavatelství MAGNET, Vladislavova 26, Praha. Magnet 7/71.... celý text

Přidat komentář

vvikingg
15.12.2023 4 z 5

Kniha poplatná své době, dnes je pohled na atentát, díky přesnějším informacím ucelenější. Synonymem zrádce se stal Čurda, autor se zmiňuje i o druhém zrádci Viliamu Gerikovi a to si docela cením, moc informací v literatuře o něm není.

jan.para
14.04.2023 2 z 5

Kniha se ve světle dnešních informací špatně hodnotí. Kostra příběhu je správná, ale i tak je v knize spousta nepřesností. V knize jsou také úsměvné výpovědi Ladislava Vaňka o kterém již dnes víme, že to byl spolupracovník Gestapa a StB a jen si přivlastňovací zásluhy padlých.


Aveli
24.11.2018 3 z 5

Zajímavá kniha, spíše odborného kontextu.

MarekThurner
18.11.2018 4 z 5

Poučný na dnešní dobu.

Chemiczka
14.11.2018 4 z 5

Četla jsem toto (1.vydání). Krom nesporného ocenění badatelských a především spisovatelských kvalit, musím ocenit i fakt, že autor neignoruje západní odboj, ačkoliv je kniha psaná v období hluboké totality.
Vzhledem k tomu, kdy byla kniha napsána je v první části vyzdvižen i komunistický druhý odboj. Zajímavé byly pasáže o profesoru Vaňkovi - je líčen jako hlavní vedoucí celého odboj. Až mne rozesmálo jak moc se profesor Vaněk snaží vystupovat jako hrdina, který nikdy nepodlehl nacistickému výslechu a válku prožil v podstatě šťastnou náhodou. Ze současného bádání je jasně známo, že se stal konfidentem gestapa.
Ráda bych srovnala s novějším vydáním, které snad těchto profesorových báchorek již vyvarovalo.

Aveli
01.08.2017 3 z 5

Kniha vhodná pro lidi, kteří se zajímají o historii druhé světové války, zejména protektorátu. Jedná se více o odbornou knihu než beletrii. Jediné, co mi trochu překáželo byly dlouhé citace dobových zpráv, ale pro autentičnost to bylo asi důležité.

Bumeso
28.06.2017 4 z 5

Velmi zajímavá kniha, přečteno doslova jedním dechem. Četl jsem vydání z roku 2017 a rozčilovaly mě zde velmi časté pravopisné chyby a překlepy.