Zrození Venoma

Zrození Venoma https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441774/bmid_zrozeni-venoma-LAp-441774.jpg 4 24 4

Když Spidey zjistil, že je jeho černý oblek ve skutečnosti mimozemský parazit, celý zděšený se zlověstného symbiontského kostýmu zbavil. Jenže ten si po čase našel nového hostitele a vrátil se, hladový po pomstě! Šokující debut nestvůrného Venoma je neuvěřitelný příběh o původu jednoho ze Spider-Manových nejproslulejších nepřátel! Obsahuje příběh: Zrození Venoma... celý text

Přidat komentář

Ivan Kučera
26.03.2021 3 z 5

Problém komiksovej knihy Zrození Venoma nie je v tom, že by šlo o mizerné príbehy. Naopak, jedná sa o „klasickú“ spider-manovskú porciu, ktorá ak by v 90. rokoch vyšla v semic-slovarťáckom Záhadnom Spider-Manovi, dnes by som na ňu spomínal so slzou v oku. Jasné, nepatrí to k tomu zásadnému, čo sa v Sieťomilovom kánone v minulosti stvorilo, ale rozhodne som z jeho pavučiny čítal už slabšie veci. Potešil ma krátky, ale dojemný dialóg medzi MJ a tetou May a niekoľko príbehov kreslil môj miláčik Todd McFarlane (aj keď na jeho spajďácke úlety Úhel pohledu a Utrpení sa to predsa len nechytá). Problém knihy Zrození Venoma je v tom, že obsah neodpovedá názvu. Táto kniha je totiž o všetkom možnom, len nie o Venomovi (dvojnásobne nie o jeho zrodení) a v niektorých dokonca ani nevystupuje (!). A zo zmutovaného zajaca mi v krku zabehla mrkva. Resumé: viac o Venomovi je paradoxne KVS: V kůži vetřelce.

Terva
16.08.2020 4 z 5

Hezký pokus,
mimozemšťane,
ale nemáš šanci....
(Dokud nás smrt nerozdělí)


Obsahuje komiksy: Web of Spider-Man #1 a Amazing Spider-Man #298 - #302

To je snad první svazek v sérii Hachette, který přímo navazuje na ten předcházející. A je také pravda, že za všechno může Venom. Spider-Manův černý mimozemský oblek se stal nejdříve Spider-Manovo součástí, ale teď se z něho klube Snovačův nejnovější a asi nejhorší nepřítel. Možná v příběhu „Dokud nás smrt nerozdělí“ to vypadá jinak, ale časem zjistíte, že zdání jen klame.

Citát: Chcete se vsadit? (Náhodné setkání)

Opět je to spíše sbírka příběhů, než plnohodnotná kniha. Najdeme tu šest sešitů. Ale když jsem je tak četl, zjistil jsem, že v tomto svazku Spider-Man své protivníky spíš zachraňuje, než aby s nimi bojoval. Chase, Sable a dokonce i samotný Venom se tu nepouštějí do nějakých podvratnějších akcí a vždy špatně dopadnou a pak musí přijít úžasný Spider-Man a vysvobodit je...uf...to jsou tedy padouši.

Citát: Když jsem řekla „v dobrém i ve zlém“ myslela jsem to vážně! (Venom)

Jako část vytržená z celku je tento svazek docela povedený. Nejnudnější jsou ty pasáže s Mary Jane, od modelingu až po konečné stěhování do luxusního bytu – věci, které mě zas tak moc nezajímají a kdyby v příběhu nebyly, vůbec by mi to nevadilo. Ale jsou tu zvláštně přehozené priority a všichni se k sobě chovají celkem vřele. Až mě to překvapilo. Jo a Venom se tu moc neobjevuje, další skvělý klamný krok firmy Hachete.

Citát: Vděčnost? Od Silver Sable? Není zač. Zapomeň na to. (Výzva pro Sable)

Na konci této knihy je nádherný bonusový plakát Todda McFarlanea. Cihlová zeď, pavučiny, Spider-Man v červeném kostýmu a za ním pověšený tak zvaný „Venom oblek“. Nádherný plakát – tleskám.
Povídky jsem osamostatnil, ke každé napsal obsah, komentář, malou ochutnávku a nějaký ten citát. Pokud máte zájem si komentáře přečíst, najdete je v sekci „povídky“ u této knihy a nebo na mém profilu a to zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Citát: Přestaňte kňučet. Je to jen mýdlo a cibulová šťáva! Z toho nekoukají trvalé následky! ((Středo) Americká gotika)


Delphín
28.07.2020 4 z 5

V první řadě je třeba si uvědomit, že název knihy docela kecá. S Venomem se tu tolik nesetkáme, což je škoda, protože sešity s ním byly opravdu skvěle pojaty. I další příběhy nejsou vůbec špatné, ale těm s Venomem se to prostě nevyrovná. Komiks rozhodně není špatným počinem, ale čekal jsem od toho víc.

hroubek
10.05.2020 4 z 5

Zrození Venoma jsem před pár lety četl v sérii UKK. Nebylo to špatné a bavilo mě to. A totéž mohu napsat i o tomto komiksu, který vychází v této sérii. Jsou to fajn příběhy s luxusní kresbou. Bavilo mě to číst znovu, zavzpomínat a znovu si přečíst jak vznikl tento ikonický záporák. Jako minule, tak i teď mě mrzí, že si samotného Venoma moc neužijeme, jelikož je zde jen v jednom sešitu. Za mě fajn komiks, ale ze Spideyho světa jsem četl lepší kousky.