Komiksová historie světa #3: Od vzestupu Arábie po renesanci

Komiksová historie světa #3: Od vzestupu Arábie po renesanci https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45266/bmid_komiksova-historie-sveta-3-od-vzest-cYL-45266.jpg 5 10 3

Komiksová historie světa série

< 3. díl

Výjimečně vtipná a veskrze neuctivá komiksová projíždka světovými dějinami počínaje zrozenmí islámu, přes Byzantskou říši a konče italskou renesancí.

Komiksy Literatura naučná Historie
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Cartoon History of the Universe III , 2002


více info...

Přidat komentář

martinstefko
23.11.2019 5 z 5

Kniha "Komiksová historie světa 3: Od vzestupu Arábie po renesanci" by se dala shrnout jako boj náboženství o nadvládu a mezi sebou, kdy se ukazuje, že ani jedno není lepší, ale stále se snažila překonávat, zajistit si svoje věřící, svoje pozice. A nakonec se jim to v různých oblastech podařilo, aby pak mezi sebou dlouho válčili o Jeruzalém. A další jiná místa. Jako kdyby se jednalo o období, kdy války jsou tím zásadním, co se děje, ale je zde vidět i růst některých měst, stejně jako pád jiných. Dějiny se zde naštěstí nesmrskávají jen na přehled bojů, i když ten prostě není možné vynechat. Jsou to války a různé nájezdy, které utvářely národy a hranice, které dokonce vedly k tomu, že některé kultury naprosto zanikly. I tohle je zajímavé poučení, s nímž kniha "Komiksová historie světa 3: Od vzestupu Arábie po renesanci" přichází.

LordSnape
02.04.2016 4 z 5

Uf, uf. Dějiny a vzestup arabského světa na scénu byl vážně oříšek. A do toho naprosto nezajímavé, opakující se a nudné dějiny afrického kontinentu... Nečetlo se to tak dobře jako předchozí dva díly, ale to je prostě historie.


Kapis
21.01.2014 5 z 5

Tak a už jsem zhltl i třetí kousek tohoto brilantního nekonvenčního dějepisu, který nám ukazuje, že na věci minulé se dá dívat i trochu jinak a střízlivěji. Nejvíc se mi líbí jak Gonick komplexně propojuje dění po celém světě, nezaměřuje se jen na určitou oblast, nevyzdvihuje jen určitou část obyvatelstva - jako třeba Evropany, snaží se dávat významné údalosti do vzájemných souvislostí. Kresba naprosto sedí sarkastickému a skeptickému pojetí. Trochu se obávám, aby ho za toto jeho všeznevažující dílko nechtěl nějaký fanatik odbouchnout. Když to ale vezmu kolem a kolem, taxe zde pouští mnohem více do katolíků než do muslimů. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí, o kterých jsem neměl ani páru, pospojoval jsem si pár historických událostí do pamatovatelného komplexu a........nemůžu si pomoct, při čtení jsem měl vždy naprosto neodolatelnou chuť zapnout si Civilizaci - jedinou hru, na kterou si najdu občas nějaké to odpoledne/večer/noc;-) Na hraní není čas a toto je jediná výjimka, protože to je naprosto dokonalá hra, která se perfektně doplňuje s KHS....tak a teď si dám ještě pár tahů a jdu něco dělat.......;-)