Koller: Byl to víc než sen

Koller: Byl to víc než sen https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470386/bmid_koller-byl-to-vic-nez-sen-zivotni-z-BhE-470386.jpg 5 14 4

Životní zpověď nejlepšího střelce fotbalové reprezentace. První autorizovaná a velmi upřímná zpověď nejlepšího střelce české fotbalové reprezentace. Jan Koller v autobiografickém rozhovoru podrobně popisuje cestu vesnického kluka do velkého fotbalového světa. Přes těžké začátky ve Spartě, kde se setkal i s šikanou spoluhráčů, až po slavné roky v Dortmundu či v národním týmu. Kniha je navíc doplněna unikátními fotografiemi z jeho rodinného archivu a mluví v ní také řada lidí, kteří jeho kariéru ovlivnili. Otec, bratr, Tomáš Rosický, Vladimír Šmicer, Tomáš Galásek, Jozef Chovanec nebo Roman Vonášek. Součástí publikace jsou i kompletní statistiky muže, který překonal sám sebe.... celý text

Přidat komentář

Kakho-Oto
30.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Kvalitnější publikace než kniha o Kollerovi od Davida Švába. Škvor zpovídá nejen Kollera, ale o některých věcech nechal "promluvit" také jeho otce, staršího bratra či bývalé spoluhráče. Některé věci jsem nevěděl - zejména detaily z jeho amatérské kariéry, než přestoupil do Sparty Praha. Nevěděl jsem ani, že byl pětkrát vykraden jeho byt v Dortmundu – inu hornické město s vysokou kriminalitou. Jediným profesionálním angažmá, kde Koller vůbec neuspěl byl Norimberk – tam hrál na jaře 2008. Fanoušci klubu svalili sestup týmu do druhé německé ligy na brankáře Blažka a útočníka Kollera, zatímco záložníka Galáska nadále uznávali. Právě ten raději převezl Kollera v kufru svého auta, aby němečtí fanoušci Norimberku nezlynčovali českého reprezentačního útočníka. Překvapila mě divoká puberta Jana Kollera, kdy třeba ve věku 14 let dokázal vypít deset piv...Koller je v knize hodně otevřený, jen o rozvedeném manželství s Hedvikou se zmiňuje velmi letmo, což je v pořádku. Mezi řádky jsem i tak nějak cítil, že ho Hedvika zklamala, přestože to takto neuvedl. Velká část rozhovoru se samozřejmě točí okolo Kollerovy fotbalové kariéry – údaje o jeho reprezentačním působení pro mě nebyly snad v ničím nové, poněvadž tuto kapitolu jsem v letech 1999–2009 průběžně sledoval. Koller za sebou zanechal nezapomenutelnou stopu, jeho rekord 55 branek (v 91 startech) v historii československé a české reprezentace nebude jen tak snadno překonán. Patrika Schicka (k červnu 2022 33 startů a 17 branek), bohužel, již teď hodně trápí zdraví, navíc si nejsem jistý, zda bude mít chuť reprezentovat tak dlouho jako Koller.

pavelse
09.11.2021 5 z 5

Líbí se mi, že bez okolků popisuje svoje hříchy (alkohol), okolnosti přestupů, zákulisí v klubech a i to, že o svém rozvodu nemluví.


Honza89
11.09.2021 5 z 5

Forma rozhovoru pro mě nepředstavuje pravou knihu, nicméně je pravda, že v tomto případě jsem dílo hltal. Otázky byly velmi dobře položené, obsáhly spoustu zajímavých věcí a příběh Jana Kollera je prostě natolik fascinující, že by si člověk užil jakékoliv jeho zpracování. Tady se to povedlo moc hezky, knihu doporučuji.

MildeZ
10.06.2021 5 z 5

Sympaťák a velmi sympaticky se jeví i celá kniha vedená formou rozhovoru. Dává nahlédnout do kariéry a života tohoto gólového obra ;-)

Štítky knihy

rozhovory fotbalisté fotbal, kopaná

Autorovy knížky

2021  94%Koller: Byl to víc než sen

Kniha Koller: Byl to víc než sen je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x