Kokořínsko - Jak mluví skály

Kokořínsko - Jak mluví skály https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415040/kokorinsko-jak-mluvi-skalyTR6h6d-b5J-.jpg 5 3 4

Kniha přibližuje krásné rokle ukryté v lesích Kokořínska, které ve zdejších pískovcích vytvořila příroda, ale i způsoby, jak si člověk přizpůsobil skály svým potřebám.

Přidat komentář

Hugomil
25.08.2023 5 z 5

Krásná kniha.

witiko
17.07.2022 5 z 5

Během dovolené na Kokořínsku skvěle posloužila a dala mi pocítit kouzlo, tajemství a génia loci téhle zvláštní krajiny.


oolinkaa
15.08.2019 5 z 5

Wau. V některých roklích , jeskyních , na skalách jsem osobně byla, ale neznala informace . Tato publikace je prima, srozumitelně napsaná a doplněná hezkými fotkami

Ikkju
11.07.2019

Kniha je psaná jako pocta panu Zimermanovi, znalci místních jeskyní. Četl jsem jí s pocitem, že rád poznávám další lidi, kteří šli po jeho stopách, jen na rozdíl ode mě vše pečlivě dokumentovali. Některá místa z knihy neznám, beru to jako typy na další výpravy, pár jeskyň v knize je naopak jen citovaných ze zdroje (tady následuje nevyřčené, ale přesto hlasité hurá! :D).

Při čtení mě též napadalo, jak je jeskyňaření v pískovcích naprosto specifické, lidé z vápenců by nad ním mohli i ohrnovat nos, jde přeci jenom spíš o výklenky, pukliny či krátké dutiny, na rozdíl od komplexních jeskynních systémů krasu. Ale něco na nich musí být, jinak by znovu a znovu nelákaly určitých druh lidí, pro které je tenhle fenomén bez nadsázky láskou na celý život.

Štítky knihy

jeskyně Kokořínsko pískovce

Autoři knihy

Jiří Adamovič
česká, 1965
Jiří Piller
česká, 1963