Kobaltové nebe

Kobaltové nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461766/bmid_kobaltove-nebe-yrx-461766.jpg 4 55 14

Sága rodu Courtneyů série

< 17. díl >

Krátce po skončení války se Saffron Courtneyová angažuje v pátrání po spojeneckých vojácích, které během války zajali nacisté. V opuštěných koncentračních táborech objevuje horor holokaustu, ale nemá času nazbyt – studená válka mezi dvěma světy nastupuje rychle a Saffron ví, že musí najít milovaného Gerharda, než se hranice uzavřou navždy.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Courtney's War , 2018


více info...

Přidat komentář

LivB
03.08.2022 2 z 5

Příběh krásný, ale pro mě to bylo napsané tak strašně nudně..stále jsem se nemohla začíst, až posledních sto stránek bylo čtivějších. Jen nevím, jestli proto, že to mělo lepší spád nebo proto, že už jsem se těšila na další knížku. Škoda, příběh je moc pěkný.

AnetaKor
21.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Mám pocit, ze mě ten zatracený chlap pronásleduje. Možná právě toto je podstatou víry v duchy - přítomnost mrtvých ve snech živých.


SumýšIrena
05.10.2021 4 z 5

Tak tahle mnohem lepší, než předchozí knihy, které W. Smith píše s jinými autory. Jen ten, kdo psal anotaci, četl jenom posledních třicet stran. Kniha je úplně o něčem jiném, než slibuje na přebalu.

Jack Bauer
13.05.2021 4 z 5

Od samého začátku velmi čtivá a krásně napsaná kniha tentokrát ze druhé světové války o agentech místy připomínající Forsythovy díla. Škoda, že jsem nečetl předcházející díl, měl jsem za to, že je to samostatný román.

čef
19.04.2021 5 z 5

Na poměry autora skoro současný román, i když je z druhé světové. Sledujeme život britské agentky a německého pilota a je to pořádně napínavé jako vždy. Vystupují zde také veselí Češi, kteří se vypořádali s Heydrichem, válečné události jsou však většinou dost neobjevné, mnohokrát přežvýkané. Konec je ovšem dojemný a některé dveře jsou naštěstí ponechány otevřené.

Péťa1950
12.10.2020 5 z 5

Pohled na válku a holokaust ze strany Němců .Dva bratři a naprosto rozdílné smýšlení. Útěk vysokých hodnostářů za oceán s nakradeným majetkem, to nikdo v komentáři nezmiňuje. Výzvědné služby a jejich funkce na okupovaných územích v Evropě. Nejhrůznější dojem z ukázky likvidace židovského obyvatelstva pomocí výfukových plynů z automobilů,( později vypracované na plynové komory).( Tak zemřely Lidické děti) Četla jsem jen tuto knihu ze série, tak z příběhu Saffron a Gerharda znám jen tuto část. Nelehké čtení, ne pro pobavení.

nero 13
26.09.2020 5 z 5

Pokračování dobrodružství Saffron probíhá za druhé světové války a zavede nás do okupované Belgie a Holandska a ukáže nám že kolaboranti a zrádci se vyskytovali ve všech národech utlačovaných Němci, podíváme se také do Stalingradu a do koncentráků v Sachsenhausenu a Dachau.
Teda Němci když něco dělají tak jsou teda důkladní, za války provozovali přes 50 koncentráků kde zahynulo kolem sedmi až osmi milionů lidí a dnes ve jménu humanity sem jako náhradu tahají miliony uprchlíků a ještě se s námi o ně chtějí podělit. Myslím že by měli přestat znovu ničit celou Evropu.

Karel007948
19.09.2020 5 z 5

Skvělý autor, úžasná kniha....za "každým rohem" plná napětí a neočekávaných událostí...

stefinam
09.08.2020 5 z 5

Knihu jsem si vybrala do výzvy, jako knihu o holocaustu. Tohle téma jako obsah celé knihy bych totiž nedala, ale takhle zabalené v románu se dalo skousnout.
Děj byl napínavý a celá kniha mě bavila. Musím, ale dočíst několik knih ze ságy, které jsem vynechala.

lucie2371
30.06.2020 4 z 5

Kniha nebyla špatná, ale chyběly mi tam kapitoly, na které jsem zvyklá. Byla to moje první kniha bez kapitol a ne úplně mi to sedlo. Proto dávám knize 4 hvězdy.

Zmitko.m
30.05.2020

Skvělé pokračování Nad propastí....Děj knihy prakticky obsahuje celou 2.světovou válku, potěšila mne i zmínka o atentátu na Heydricha v podání Čechoslováků...Fandil jsem Safron, ale více mne zaujaly pasáže věnované Gerhardovi a rozhodně je hodně silná část, kdy je Gerhard zavřený v Sachsenhausenu.....

marimari
27.02.2020 4 z 5

Další skvěle napsaná kniha o nedávné minulosti, která by nikdy neměla být zapomenutá!
Doporučuji!

Mája777
12.01.2020 5 z 5

Miluji jeho knihy. Mám všechny, ktré u nás vyšly. Opět se setkáváme se Safron a Gerhardem. Sledujeme jejich strastiplnou cestu životem. Přiznám se, že u některých pasáží jsem plakala, a to tato kniha určitě nepatří do červené knihovny, spíše naopak. Určitě ji doporučuji k přečtení.
A jak se dívám, tak se mi hodí i do čtenářské výzvy, protože je prozatím jen 8x v přečtených.
ČV 2020: Kniha, která je na Databází knih v době čtení méně než 20x v Přečtených.

Elapheg
02.11.2019 5 z 5

Tak tahle kniha se Wilburovi opravdu povedla. Napínavá od začátku až do konce bez hluchých míst. Znovu se v této knize setkáváme se Saffron Courtneyovou, její láskou Gerhardem von Meerbachem a Konradem von Meerbachem, zapřísáhlým nacistou. V knize je věnováno dost prostoru druhé světové válce, kde Saffron je britskou agentkou, která bojuje proti Němcům a Gerhard, ačkoliv vnitřní odpůrce Hitlera, Říše a nacismu, je vysokým důstojníkem německé Luftwaffe a zažil si své i v bojích u Stalingradu. Gerhard ovšem udělá chybu a jednou vyřkne nahlas něco proti vůdci a jeho stylu vedení války, čehož se chytí jeho bratr Konrad von Meerbach, zapřísáhlý nacista, který rovněž touží svého bratra Gerharda zničit. Z Gerharda hrdiny Luftwaffe, se tak stává politicky nevhodná osoba a Gerhard sám má tak možnost na vlastní kůži pocítit nenávist nacistů, je deportován do tábora. V knize se celkem rovnoměrně rozvíjí příběh Saffron jako agentky a Gerharda jako vojáka a posléze trestance. Konec války se blíží a Saffron dostane za úkol najít britské agenty zajaté nacisty. Je poslána do tábora. Podaří se jí rovněž ještě spatřit její lásku Gerharda? Mají Saffron a Gerhard ještě šanci na společnou budoucnost? Doporučují přečíst, jistě nebudete zklamáni. :-) Vždy jsem se těšil, až si k této knize sednu a je mi líto, že už je konec knihy. Konec ale zůstává trochu otevřený a tak mám naději, že se snad dočkám ještě dalšího pokračování.