První kniha Mečů

První kniha Mečů https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24228/bmid_prvni-kniha-mecu-WOR-24228.jpg 3 20 5

Knihy mečů série

1. díl >

Tisíce let po válce tak strašlivé, že změnila většinu přírodních zákonů, se bohové a obři znovu procházejí po zemi a zahrávají si s životy lidí… ISBN 80-902106-5-5 je chybné

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Forma
Originální název:

The First Book of Swords , 1983


více info...

Přidat komentář

ales1191
27.06.2019 3 z 5

Jiné fantasy, ale fantasy :) jděte do toho vážení čtenáři

ludek.n
20.09.2018 3 z 5

Saberhagenova První kniha mečů má jednu z nejodfláknutějších korektur, jakou jsem kdy u oficiální tiskoviny viděl. Neskutečné množství chybějících nebo zaměněných písmen, zdvojení slov, přeházený slovosled, to vše vytváří dokonale frustrující pocit při četbě. Když se k tomu přidá ještě poměrně neohrabaný a škobrtající příběh, který se tááááááhne jako med, je zaděláno na menší průšvih. Kniha má zajímavý nápad a hlavní myšlenka děje patří rozhodně k těm povedeným, ovšem zpracování za ní hodně pokulhává. Občas jsem měl pocit, jakoby se autor s textem pral a tlačil tam kapitolu za kapitolou horem spodem buldozerem. Stejně rozčarovaný jsem i z postav. S přivřenýma očima si například dokážu představit třináctiletého Perga jako bojovníka s mečem, přestože nikdy předtím nedržel podobnou zbraň v ruce, ale aby jedinou ranou zabil obrovského draka, to už mi jde o hodně hůře. Ostatní jsou pak jen stíny a šablony, které nemají potenciál zaujmout. První kniha mečů je hodně kostrbatý představitel hrdinské fantasy, a můžeme jen doufat, že další díly posunou příběh do vyšších levelů.


ja17
04.07.2017 3 z 5

Velice zajímavá kniha.
Úvodem jsem se prokousávala roky, a další roky mi trvalo než jsem celou tu věc s meči pochopila. Nejlepší bylo když jsem na konci objevila píseň. Ta mohla být klidně na začátku. I když takhle jsem na tom byla stejně jako Perg.
Celkově kniha byla místy přepopisovaná, kapitoly Staršího mě vůbec nebavili, naopak každý nový meč byl naprosto úžasný.
Nejsem zrovna fanoušek tohoto typu knih, ale tuhle jsem četla už podruhé. Mimochodem druhý díl je lepší.

Vlčice.N
04.04.2015 3 z 5

Zpočátku mi dělalo problém ponořit se do příběhu a pochopit, o co tam vůbec jde. Aniž bych si to uvědomila, postupně jsem se začetla a během jednoho dne knihu zhltala. Byl to pro mě rozhodně neotřelý nápad, na podobný jsem zatím ve fantasy nenarazila. Co mě však mrzí, jsou postavy v příběhu, které na mě neudělaly žádný dojem, nedokázala jsem si k nim vytvořit vztah, to mi přijde škoda.

MartyMcFly
25.04.2011 3 z 5

Nebylo to zas tak špatné. Jako obvykle lživé komentáře na obálce (jedna z nejlepších fantasy sérií - ani náhodou), ale i tak to mělo něco do sebe. Zaujala mě jedna originální věc - hrdina je kluk z vesnice (ze zhruba raného středověku) a když přemýšlí (většinu času), je to psáno spisovně. Když však mluví (zřídkakdy), mluví dosti nespisovně. Pěkně to navozuje atmosféru a přináší zajímavé zpestření.

Děj je zajímavý, ale proveden poněkud nešikovně. Co však knihu sráží nejvíce je překlad. Nebo spíš korekce - spolu s mojí přítelkyní máme vlastnost, že si všimneme skoro každé chyby (překlep většinou, nebo chybějící písmeno). Ovšem tato kniha trhá rekord.

Napočítal jsem více jak 70 chyb na 270 stran malého (mezi A5 a A6) formátu. Každé zhruba 3 stránky textu chyba (nepočítaje prázdná místa a začátek-konec)

Štítky knihy

bohové vesnice

Autorovy další knížky

Fred Saberhagen
americká, 1930 - 2007
1996  65%První kniha Mečů
1994  90%Války s Berserkry
2006  68%Černý trůn
1999  80%Berserkova planeta
1996  70%Druhá kniha Mečů

Kniha První kniha Mečů je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce42x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x