Kniha lží

Kniha lží https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19083/bmid_kniha-lzi-Bfq-19083.png 4 35 6

Bible ve 4. kapitole pojednává o bratrovraždě Kaina, který zabil Ábela. O jednom faktu však pomlčí: Jak k tomu došlo? Jakou zbraň vzal Kain na bratra? Tento klíčový detail nám po staletí zůstává utajen. Když byl v roce 1932 zabit Mitchell Siegel dvěma výstřely do hrudníku, jeho truchlící syn snil o neprůstřelném muži. Vytvořil Supermana, největšího hrdinu všech dob, a tato nikdy nevyřešená vražda měla s biblickým příběhem jistou podobnost. Nenašla se smrtící zbraň. Na Floridě ve Fort Lauderdale čelí Cal Harper rodinné tragedii. Jeho dlouho nezvěstný otec byl zastřelen pistolí, kterou vyšetřovatelé spojují s vraždou Mitchella Siegela v dvaatřicátém, nicméně krátce po překvapivém setkání Cala s otcem jsou oba napadeni nelítostným vrahem, který má na těle vytetované Kainovo znamení. Tak začíná honička za první vražednou zbraní na světě a tento závod vrací Cala zpátky do minulosti. Seznamuje se s pravdivým příběhem Kaina a Ábela, s osmdesát let starou nevyřešenou záhadou, a dostává se na stopu vražedné organizace operující v minulém století pod názvem Vůdce. Co má společného Kain, největší padouch v dějinách lidstva, se Supermanem, největším hrdinou všech dob? Co mají tyto dvě vraždy spáchané v rozmezí tisíce let společného? To nám objasní Brad Meltzer ve svém novém, čtivém románu, jehož precizně vypracovaná zápletka bere dech.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Book of Lies , 2008


více info...

Přidat komentář

Polinka92
12.07.2018

Měla jsem problém se k ní dostat, ale když jsem se začetla, tak jsem knihu zhltala během chvíle... Luxusní příběh :)

Ketesh
10.03.2018 4 z 5

Dlouho mi kniha ležela mezi ostatními a já se k ní z časových důvodů ne a ne dostat, nakonec jsem to však zkusila... Od knihy jsem čekala zcela něco jiného, tudíž jsem byla valnou většinu knihy zklamaná... nicméně, nápad a velmi odvážně propracovaný a pospojovaný děj mé zklamání hodně zmírnili.


slyvuska
06.02.2017 4 z 5

jako vždy jsem knihu od B. melzera četla v angličtině a opět musím říct, super. Napínavé, poutavé, zamotané, že nevíte, kdo je padouch a kdo ne... A propojení Kaina a Supermana? Odvážné!

trudoš
09.02.2016 4 z 5

Čtivý dobrodružný thriller s nádechem fantastiky a skvělou agentkou v záporně kladné roli, jež by znervóznila i Sama Gerharda z Uprchlíka. Americký spisovatel Brad Meltzer umně kombinuje akci s konspiračním spiknutím, přičemž ústřední roli přenechává - dramatická pauza - nacistům a společnosti Thule. Pro mě naprosto dokonalá kombinace, protože z historických i osobních hledisek stále ještě vnímám Němce Třetí říše jako ideální prototyp „absolutního zla“.
Nakonec se autorovi zápletka bohužel tak trochu vymkla z ruky a při zpětném pohledu se význam mnoha postav zdá lehce pochybný. Což bohužel platí i pro některé dějové kličky, jejichž logika je v důsledku děravější než Bonnie a Clyde 23. května 1934. Meltzer to naštěstí vyvažuje neobyčejným vypravěčským talentem, takže díky dialogům, dějové atraktivnosti a krátkým kapitolám celá jeho koncepce bezvadně šlape.
Mimo jiné potěšila zajímavá historie kolem vzniku komiksového Supermana a to i v případě, že by měla být kompletně vycucaná z prstu.

Salinka
05.04.2013 4 z 5

Já také hodnotím knihu víc než kladně, příběh je čtivý a díky krátkým kapitolám utíká rychleji. Kniha má spád a příběh se zajímavě vyvíjí. Také mi na začátku přišlo zvláštní zkombinovat příběh Kaina a Supermana, ale autor v tom má logiku a kniha dává smysl.

pikilo
02.12.2012 4 z 5

Smíchat Supermana a okultní společnost Thule dokáže jen pěknej cvok nebo genius. Je to nehorázně čtivé, ale možná to bude tím že kniha má dosti krátké kapitoly.