Kmotra na e-mailu

Kmotra na e-mailu https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57064/kmotra-na-e-mailu-57064.jpg 4 10 3

O prázdninách přišla moje kmotřenka Janička s nápadem: „Budeme si mailovat.“ A začala. Deštivé počasí nám přálo, stránky přibývaly. Jednoho dne jsem se svěřila Janičce, jak ráda bych si takhle povídala i s jinými svými kmotřenci... A zase přišla s nápadem: „No tak můžeme z toho, o čem si píšeme, udělat knížku a dáš jim ji.“ Nasadila mi brouka do hlavy. A pak jsem si dodala odvahy a poslala ukázku naší korespondence do Karmelitánského nakladatelství. Výsledek je tato kniha. (Marie Svatošová)... celý text

Přidat komentář

Venda32
03.03.2024 5 z 5

Útlá knížečka, která se dá přečíst za odpoledne. Ale se čtením nespěchejte, některé myšlenky v knize stojí za plnou soustředěnost a zamyšlení.
Moc hezky jsou zde vysvětleny některé myšlenky a pasáže z Bible.
Občas jsem říkal, jestli si autorka opravdu píše s jedenáctiletou slečnou.

Matematicka
14.02.2024 5 z 5

"Mezi nebem a zemí je toho, milá Janičko, mnoho, co nevidíme a nechápeme, ale jednou to všechno uvidíme a pochopíme."
Emaily, které si psala Marie Svatošová se svojí kmotřenkou Janičkou, jsou krátkým a prostým svědectvím o jedné cestě, jak někoho uvádět do tajemství žité víry. Cest je mnoho a tohle je jen jedna z nich, ale je velice pěkná a upřímná. Malá Janička, ač teprve 11-12letá holčička, nad vírou zajímavě přemýšlí a promýšlí ji. Se svojí kmotrou probírají modlitbu Otče náš a různá Ježíšova podobenství.
Je to taková "jednohubka", ale stojí za přečtení i promyšlení i pro ty, kdo už jsou ve víře "pokročilejší", případně také stojí před úkolem někoho doprovázet jako kmotři.


amejzlík
09.03.2019 5 z 5

Nesmírně hezká kniha vysvětlující co pro nás všechno znamená a dělá Bůh. Velmi mne mrzí že ji mám jen půjčenou. Snad se mi podaří ji někde sehnat. Je to jedna z knih v níž jsou jednoduše vysvětleny některé myšlenky z Bible. Taky bych chtěla mít tak ochotnou a hodnou kmotřičku, která by mi tak ochotně vysvětlila úryvky v Bibli a dala by mi příklady příslušných životních situací k nimž se úryvek hodí.