Kiko a princezna z tundry

Kiko a princezna z tundry https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455330/bmid_kiko-a-princezna-z-tundry-z5K-455330.jpg 5 14 3

Kiko série

< 3. díl

Malá Japonka Kiko se opět musí stěhovat. Žije už třetí rok v České republice, protože její tatínek, restaurátor starých knih, pracuje ve starých knihovnách a archivech na českých hradech a zámcích. Tentokrát se s ním Kiko vydá na zámek v Javorníku. V blízkém dřevěném pavilonu známém jako Tančírna potkává mongolskou dívenku Alim i českého kluka a tak trochu sígra Milana. Trojice kamarádů najde poklad tajemného českého legionáře a pak společně stráví prázdniny v mongolské tundře.... celý text

Přidat komentář

broskev28
26.05.2021 5 z 5

Přečteno v čekárně chirurgické ambulance - hodinka sem, hodinka tam, času dost. Kam se hrabou České dráhy!
Ale kniha skvělá a já jsem nadšená. Javorník máme co by kamenem dohodil, Tančírnu jsem obdivovala už v časech, kdy chátrala a vypadala na odpis. To, co se místním občanským aktivitám ve spolupráci s obcí podařilo, je úžasné a je vidět, že když je zájem a snaha, když se "ruka k ruce vine, pak se dílo podaří" a architektonické skvosty přetrvají (i nás).
To vše se mi vybavovalo při četbě, ale jen zkraje. Potom příběh Kiko, Alim a Milana všechno překryl a já jsem hltala příběh pohádkový jen napůl. Jízda na stříbrném draku byla trochu nebezpečná, ode dneška už jedině čuma a žádné týpí, a výborný nápad jsou origami návody v závěru knihy. Vůbec mi nevadilo, že s Kiko začínám až od třetí knihy a tuze moc doporučuju!
P.S. A tohle si asi ve škole zarámujeme (povzdech legionáře Hugo Pilcha):
"A co vás v té škole hergot učí?"

gryffin
25.03.2021 5 z 5

Na první pohled knížka pro malé děti, ale ve skutečnosti perfektně vypracovaná fantasy s prvky mytologie a nápady za které by se nemusel stydět ani J. R. R. Tolkien.


triatlet
02.01.2021 5 z 5

(SPOILER) Markéta Pilátová ve třetím pokračování dobrodružství Kiko nejvíc uplatňuje cestovatelské zkušenosti. Čtenáři se přesunou až na Sibiř mezi Něnce.
Prolínání snově pohádkového světa s reálným je založen na souznění s přírodou.
Na malém formátu se prolíná více témat, dokonce i vzpomínka na legionáře.

Našincovi ale bude stačit vyrazit do Tančírny v Javorníku :-)

ČV 2021 - Kniha, jejíž název se skládá z 21 písmen