Keď sa nájde

Keď sa nájde https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497634/bmid_ked-sa-najde-qn5-497634.jpg 4 138 40

Pavučina z klamstiev je lepkavá. Naomi vždy túžila po rodine, ale pre ťažké popôrodné depresie prišla o všetko. Manžel Aiden od nej odišiel a vzal so sebou aj dcérku Freyu. Naomi ostala len farma po rodičoch a lieky na spanie, od ktorých sa stala závislou. Po troch rokoch dostáva druhú šancu a Freya u nej môže stráviť celú noc. Všetko sa vyvíja dobre až do nasledujúceho rána, keď nájde Freyu pod schodiskom mŕtvu. Naomi sa v panike premietnu pred očami všetky možné scenáre. Zúfalá zavolá Aidenovi, namiesto pravdy však tvrdí, že ich dcéra zmizla. Než si stihne uvedomiť následky, podobne vypovedá aj na polícii. Čoraz viac sa zamotáva do vlastných lží a pochybností. Čo sa v tú noc naozaj stalo? Mohla nejako zapríčiniť dcérinu smrť alebo je pravda desivejšia než jej klamstvo? Jedno je však isté. Každá lož raz vyjde na povrch.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

When They Find Her , 2021


více info...

Přidat komentář

Terka1975
20.01.2024 3 z 5

Souhlasím ve všem s čtenářkoU Kekik, jednoduchá zápletka, děj je místy napínavý, místy se stále ztrácíte a znovu vracíte v kole myšlenek Naomi a děj se tím úplně zastavuje. To dělá z knihy stroj, který se zadrhnul. A motiv a vše kolem je moc překombinovaný. Není zde ani zcela kladná postava. Ale abych jen nekritizovala. Kniha se až na ty zadrhávací momenty čte dobře a nutí vás dočíst až do konce. Kdo má rád myšlenkové pochody, tak ho asi kniha uspokojí.

Kekik
30.11.2023 3 z 5

V záplavě thrillerů za mě velký podprůměr. Zajímavý námět, ale bohužel mně moc neseděl styl psaní. Bylo tam na mě příliš mnoho myšlenek Naomi. Kdo je viníkem mně došlo poměrně brzy. Ke konci mě kniha bavila nejvíce, v některých momentech až skoro rozbrečela.
Nevím, zdali je na vině překlad, ale slovo "děcko" mně úplně trhalo srdce. Tak se vyjadřovat o dítěti není hezké. Zvláště když to slovo zazní (nikoliv jen) z úst pana soudce.
Je mi líto všech dětí, které postihl osud jako Freyu. Kdo je na vině, není třeba psát.


andrea0221
20.11.2023 5 z 5

Za mne se to četlo velice dobře, někdo kritizuje to neustále niterné rozebírání, ale podle mne to vykreslovalo myšlenkové pochody hlavní hrdinky a důvody proč některé věci dělala tak jak dělala a rozuzlení hodně zajímavé.

Andrea864
17.09.2023 5 z 5

Skvělá kniha. Příběh silný a díky stylu psaní a postupném odhalování minulosti velmi napínavý. Nemohla jsem knihu odložit. Už se těším na další knihu od této autorky. Doporučuji.

beruska
14.09.2023 4 z 5

Velmi smutné a zároveň napínavé....

pinkstrom
10.09.2023 5 z 5

Velmi napínavá kniha, musela jsem cist dal a dal, a i po pauze jsem se během pár vět znovu pohltila do příběhu. Vnitřní monolog Naomi byl někdy možná malinko repetitivni, ale přesto mela kniha velký spád. Během čtení mohla být jakákoliv verze pravděpodobná a ani jsem neměla chuť příliš tipovat, jen jsem musela cist dal.

Emma27
10.09.2023 3 z 5

Napínavý strhující thriller.

martenkaaa
31.08.2023 4 z 5

S touto knihou na mě od prvních stránek padla deka. Velká, těžká deka, která mě tížila až do konce. Hodně dobře napsané.
Jedna hvězdička dolů za rozřešení.

Olous1
19.08.2023 5 z 5

Klobouk dolů, toto mě opravdu mile překvapilo. Od první stránky vás kniha chytne a nepustí. S přestávkami na vaření a jiných nezbytných věcí jsem stále musela číst. Neustále jsem byla v napětí kdy odhalí pravdu,jak se to doopravdy stalo,no nebudu prozrazovat, knihu si určitě přečtěte. Doporučuji 100%.

5holek
03.07.2023 3 z 5

Není špatná, jen mi přijde těžko uvěřitelná. Celkově mi psychologie postav moc nesedí - miluje ji, podvede s kamarádkou a nakonec podvádí kamarádku s ní. Vím, že tohle se stát může, ale co potom ten vztah k dcerce a to u obou?

LenkaMacak
08.06.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, po delší době jsem u thrilleru neodhadla konec. Dávám 5/5*

Dandulka
14.02.2023 2 z 5

Dvakrát jsem ji rozečítala a dvakrát nedočetla. Prostě jsem téhle knize nějak nepřišla na chuť. A to je velká škoda.

Kudlanka03
29.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Tak tady se dostávám do situace, kdy je někdy méně – více. Asi už jsem přečetla moc detektivek. Asi jsem sama dost slušnej psychouš na to, abych odhadla a situaci a motivy nejen postav, ale i autorů a autorek. Není vždy dobré dát na slevu. Vlastně spíš nikdy. No, neodolala jsem. Dočítám se o ženě, která dostane na noc vlastní dceru. No už tohle je síla. Sama mám děti dvě a tohle, opravdu tohle je téma, který nezvládám. Cokoliv s motivem dětí. Ubližování, únosy, rodinné spory o děti, o péči o to je mít nebo nemít…
No a tady samozřejmě jde o dítě. Což jsem si nepřečetla. Každopádně je to příběh o vině. O touze zůstat dobrou matkou. Ve všech fázích.
Nevím, co jsem čekala, ale špatné to nebylo, jen bych si tam klidně dala o drama, dvě navíc. Nějaký fakt peprný věci, třeba něco s tím přítelem? Nějakou boční nedůležitou zápletečku.
Kniha je ale tenká. Takže bych řekla, že pro fandy nekrváků by to mohla být dobrá volba. Styl psaní mi sedl. Ich forma v tomhle případě byla v přítomném čase a to mi pak krásně utíká. A obligátní otázka? Taky vás tak sere ten borec?

Zunka616
29.10.2022

Měla jsem ji za 3 večery přečteno nebyla špatná a dobře se četla ten konec překvapil

axspevak
27.10.2022 5 z 5

Tezce se mi ctou knizky o umrti ditete,ale prave ony vzbuzuji hodne emoci,bavilo me to moc,nechtela jsem ji vubec odkladat,konec me docela prekvapil.

Rave
23.08.2022 1 z 5

(SPOILER) Spoiler! To byla ale blbina...Rodiče oba mimořádně přecitlivělí ke svému prvorozenému pokladu a pak máme uvěřit, že mu provedou toto?

Bara52
22.08.2022 5 z 5

Pecka, kdyby mi maminka omylem neprozradila vinika, sama bych na to v prubehu neprisla. Podobnych knizek je strasne moc, takze jsem vzdycky rada za nejakou, ktera me dokaze vtahnout do deje a nejde odlozit - tahle to splnila na 100 %.

L.Helena
06.08.2022 5 z 5

Psychothrillery čtu ráda, už proto, že nás zavádějí do mysli osob, které přemýšlejí úplně jinak, než většina ostatních, ať už je za tím prožité trauma, psychické postižení, či nějaký jiný důvod. Nemusíme se s nimi ztotožňovat, ale je dobré poznat i jiný způsob uvažování. Tady byla přesně ta správná míra myšlenek a akce. Autorce se povedla hodně čtivá kniha, a pokud je to její prvotina, tak smekám. 4,5*

ctenarkaEva
28.07.2022 2 z 5

Na knihu jsem se těšila, ale byla jsem trochu zklamaná. Děj mi připadal vleklý a z thrillerů jsem zvyklá na jiné napětí. Nebavily mě neustálé myšlenkové pochody Naomi. Pokud máte rádi spíše psychologii než pořádné napětí, tak se vám tato kniha asi bude líbit.

JustWomen
08.07.2022 4 z 5

Hvězdičku dolů za zdlouhavé pátrání a opakující se situace, ale jinak čtivé a smutné. Láska, přátelství, lži, konec mě překvapil.