Keď rozkvitnú čerešne

Keď rozkvitnú čerešne https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513653/bmid_ked-rozkvitnu-ceresne-i09-513653.jpg 5 13 5

Keď mala Olívia trinásť rokov, prežila najvzrušujúcejšie a najčudnejšie leto v živote. Od tých prázdnin už nič nebolo ako pred tým. Stretla chlapca, ktorý sa jej hlboko vryl do srdca a ktorý krátko po ich stretnutí navždy zmizol. Začali sa diať čudné veci. Po páde z výšky už vnímala svet okolo seba inak ako bežní ľudia. Po dvadsiatich rokoch je z Olívie vydatá žena a matka dvoch synov. Jej manželstvo sa rozpadá, pre chorobu mladšieho syna musí zanechať prácu a nakoniec sa stane obeťou podvodu manžela-gamblera. Ocitá sa na dne, sama s dvomi deťmi, bez práce, bez peňazí. Keď sa už začne zdať, že najhoršie má za sebou, do susedstva sa nasťahuje tajomný Francúz, ktorý jej prevráti život naruby. Kto je ten neznámy cudzinec? A ako súvisí jej život s osudom neznámej dievčiny, ktorú ktosi pred dvadsiatimi rokmi zavraždil? Ona je ako lesná víla, nevinné žieňa dušou spojené s prírodou. On je tajomný a príťažlivý mladý muž s nezvyčajným menom, patriaci do skupinky chalanov, ktorí si hovoria Démoni. Čo to majú za čudné mená a prečo majú všetci na predlaktí nakreslený obrátený pentagram s hlavou Bafometa a nápisom SA-MA-EL ? Mladučkej Olívii ani nepadne, že stretnutím so záhadnými chlapcami sa rozkrútia šialené kolesá osudu.... celý text

Přidat komentář

marie0412
30.09.2023 5 z 5

Nádherný příběh ze života. Ne vždy je totiž vše zalité sluncem, na každého se však jednou to štěstí usměje. Příběh byl velmi čtivý, plný zvratů a nádherných okamžiků.

VeraKlemsova
22.09.2023 5 z 5

Četla jsem díky štafetě a jsem okouzlena, doporučuju!


Nadda64
15.09.2023 5 z 5

Moc krásná kniha ze života plný špatných a dobrých zvratů v životě jedné ženy . Je psaná tak aby čtenář ji hltal až do samého konce .
A jsem moc rada tě jsem si ji mohla přečíst a doporučuji knihu stojí za přečtení .
A moc děkuji že jsem byla přidána do štafety .

Mon.CouCou
04.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Prostě nádherná kniha!
V první části jsem si vzpomněla na dětství, kdy jsem hltala Heidy, děvčátko z hor. S třináctiletou Olívií jsem prožívala léto, jaké bych přála našim dětem. Plné dobrodružství i prvních polibků. Jenže pak se cosi stane a začnou se dít podivné věci.
Jenže autorka nám představuje celý život ženy, která v sobě musí najít sílu, protože se dostane na samé dno.
Manžela Jana se zamilovat ani nedalo, naštěstí šlo jen o pár krátkých kapitol života, které však hrdinku hodně poznamenalo. A tak jsem hltala každou stránku dál a dál (jo, dík, manžel měl včera narozky, hádejte, co jsem radši dělala).
Posouváme se v čase o 20 let později. Sama, se dvěma synky, bojuje Olivie, spolu sr skvělými kamarádky, které by si přál každý, o kousek štěstí. Nebo přežití? Tady nám totiž zkříží život tajemný Francouz.
Jak všechno do sebe zapadá a co se bude dít dál, to už Vás donutím přečíst.
Lucii bych přirovnala k novodobé Betty MacDonaldové. Ani na chvilku jsem se nenudila, zaplakala dojetím i se naučila něco nového, a to mám v knihách ráda.
A ano, srdíčko roztálo. Jen ty třešně jsem teda dneska nesehnala. Beztak jsou příšerně drahý :-)))
Protože se jedná o příběh, který prostě chcete číst, posílám knihu do štafety dalším knihomolkám a věřím, že nám teď IG prostě rozkvete, protože ta kniha si to fakt zaslouží!
Luci, moc děkuju a těším se na další díla.

"Slova sú ako zaklínadla. Majú obrovskou moc. Každý jeden člověk na tejto planetě má nárok na šťastný život."

Jurajovamaka
24.06.2023

Veľmi pekný príbeh zo života...Jedna rodina, ktorej manžel bol alkoholik, nezaujímal sa o deti, rodinu...všetko prepil a nahádzal do automatov...žena ho vyhadzuje z jej domu po starých rodičoch...hoci žije len z rodičovského príspevku v záhrade po starých rodičoch pestuje ovocie a zeleninu, z ktorej produkty predáva...stavia sa znova na nohy a nachádza nový zmysel života...
Celý príbeh sa nesie v znení...nikdy neje neskoro na ZMENU a ČLOVEK by nemal žiť s niekym pri kom iba trpí...život je krátky...
ODPORÚČAM

Štítky knihy

láska manželství náhody osud

Autorovy další knížky

Lucia Olrinková
slovenská, 1988
2019  70%Plakať som si zakázala
2019  83%Plakať je dovolené
2021  95%Ako slaný karamel
2020  71%Spoločníčka
2023  95%Keď rozkvitnú čerešne

Kniha Keď rozkvitnú čerešne je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce55x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x