Plakať som si zakázala

Plakať som si zakázala https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411728/bmid_plakat-som-si-zakazala-Qvj-411728.jpg 4 25 11

Krásna, sebavedomá, milujúca slobodu. Taká je Rosie, ktorá sa po rokoch v zahraničí vracia naspäť na Slovensko. Po niekoľkých kopancoch a pádoch sa zdá, že jej život nabral smer, ktorým sa chcela vždy uberať. Až do chvíle, kým nespozná Filipa. Syna majiteľa firmy v ktorej pracuje. Prečo sa k nej chlap, ktorý ju ani nepozná tak hrozne správa a prečo ju zároveň tak veľmi priťahuje? So svojimi bláznivými kamarátmi po svojom boku sa podvedome púšťa do niečoho, čomu sa celé roky úspešne vyhýbala.... celý text

Přidat komentář

wendys93
15.03.2024 3 z 5

Dohromady nemůžu říct, že by mě celej ten příběh zklamal. Dostala jsem od něj totiž přesně to, co má mít. Romantickou linku, tady konkrétně trošku hate to love, chytrou, sebejistou, sexy, byť trošku arogantní hlavní hrdinku, nijak složitý příběh a i tak poměrně dobrý styl psaní a vyprávěcí linku, která celkem příjemně táhne čtenáře na další a další stránky. A jako bonus trošku těch starých tajemství a ran.
Žádná vysoká literatura, přesto ale v rámci žánru dobrý příběh, který neurazí a naprosto dokonale splní veškerý čtenářský nároky na romantickou oddechovku, kterou mnohé čtenářky v podobných knížkách hledají. A o to přeci jde, ne?

Dája1990
21.02.2024 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila , oddechová na jedno odpoledne , postavy Rosie a Filipa jsem si zamilovala a přála jsem jim ať jsou spolu . Konec byl takový trochu urychlený takže by mohl vyjít druhý díl , který bych si s chutí přečetla . Určitě si od autorky přečtu i jiné knihy


Knihomolka97
03.02.2024 2 z 5

(SPOILER) U téhle knihy jsem prožila hned několik nálad. A bohužel zvítězila totální otrávenost, kterou způsobily zdejší postavy, které mi vůbec nesedly. Je fajn, že je vyprávěno z pohledu obou hlavních aktérů, ale nedokázala jsem se ani do jednoho z nich vcítit. :(
Rosie je krásná, sexy, ovládá několik jazyků, má sebevědomí na rozdávání, je cílevědomá, má ráda svobodu a chce si život maximálně užít. Na tom by samozřejmě nebylo nic špatného, kdyby ovšem její chování už někdy nebylo za hranicí snesitelnosti a morálky. Čekala jsem samozřejmě, že za jejím chováním bude něco víc, ale omluva to prostě není.
Oproti ní Filip působil jako takový beránek, který ale uměl vystrčit růžky a byl to strašný pokrytec. Hlavně si svoje chování odůvodnit a chybu svést na někoho jiného, že? Já nic, já muzikant..
Je to příběh typu "hra kočky s myší", přičemž myš je tady spíš muž a já to preferuji opačně. Nechci se v tom dál pitvat a knihu zbytečně hanit, protože své čtenáře si jistě najde.
Autorka píše určitě čtivě, díky krátkým kapitolám příběh rychle ubíhal. Nicméně jednání postav mi bylo čím dál víc proti srsti, že mi příběh zprotivily a čtení mě tím pádem nebavilo. Zvrat na konci byl ale super. Druhý díl můžu s klidným svědomím vynechat, protože mi tento závěr vlastně vyhovuje.

Leena87
02.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Taková lehká, jednodušší, letní oddechovka. Ani jeden z hlavních hrdinů mi nesedl - Rosie měla hlavu plnou zábavy, alkoholu a sexu. Filip bezpáteřní frajer, co podvádí přítelkyni a ten jeho komentář k Dantemu taky přes čáru.. Příběh byl jinak čtivě napsaný a krátké kapitoly kde se střídalo vyprávění z pohledu Filipa a Rosie taky plus. Na konci jsem čekala nějaký problém a ten přišel, zůstal otevřený konec.. Ale jestli sáhnu po druhém díle nevím, nevím..

Zuzanka45
29.01.2024 5 z 5

NENENE! Takhle ta kniha přece nemůže skončit? Kde jsou další stránky? Kapitoly jsou krátké a napsané z pohledu obou hlavních hrdinů. Rosie mi přišla jako koketa a typická holka v dnešní době - drahé oblečení, kluci, alkohol, cigarety, party a zábava. Jediné v čem jsem s ní cítila bylo to, že nevystudovala vysokou školu. Ovšem ke konci knihy mi jí bylo moc líto a naprosto jsem chápala, proč se celou dobu tak chovala. Filip byl fajn, ale na konci knihy bych mu dala nejradši facku, aby se probral. Kniha se čte moc dobře. Ale ten konec jsem nečekala. Dávám 4,5 hvězdiček.

Kiwisska
07.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Letní čtení, otevřený konec pro další pokračování... Ještě si ale rozmyslím, jestli to pokračování chci číst... Někdy je fajn nemít happyend;)

Sixtínka
31.05.2022 odpad!

Trápnosť nad trápnosť. Rosie mi prišla ako obyčajná štetka a Filip ako ťuťmák, ktorý jej nakoniec podľahol. A to, ako sa dostala do tej firmy... Nemala o ničom ani páru, a aj tak ju prijali? To nikto súcejší na konkurze na to pracovné miesto nebol?

Zuzulinka
18.12.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, oddechovka; ovšem konec knihy překvapil. Doporučuji přečíst.

josska
18.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mě libila,taková oddychovka a ten konec,mě teda překvapil a pak se dovím,že je pokračování,,předtím,jsem to ani netušila,tak se na něho těším a jsem zvědavá,jak to vlastně celé dopadne??

mariela.elish
15.03.2020 5 z 5

Skvelá! Čítam už pokračovanie a som zvedavá ako to dopadne medzi Rosie a Filipom :)

Malinche128
22.12.2019 3 z 5

Príjemné čítanie aj keď je to iba jedna z tích "jednoduchších" romantických kníh, ktorej dej pozostáva z viacerých klišé. Avšak naozaj oceňujem pre mňa neočakávaný zvrat na konci knihy. Naozaj som to takto nečakala hoc od začiatku som vedela, že kniha má aj pokračovanie.

Autorovy další knížky

Lucia Olrinková
slovenská, 1988
2019  70%Plakať som si zakázala
2019  83%Plakať je dovolené
2021  95%Ako slaný karamel
2020  71%Spoločníčka
2023  96%Keď rozkvitnú čerešne