Co se do vás vejde

Co se do vás vejde https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531587/bmid_co-se-do-vas-vejde-65c27edf87fb2.jpg 4 14 5

Když se kruh uzavřel série

< 3. díl >

Špionážní tetralogie Když se kruh uzavřel plzeňského spisovatele a muzikanta Kamila Pešťáka vzbudila velký zájem už svým prvním, stejnojmenným dílem. Zvuková verze vyšla v roce 2020 a ihned po vydání okupovala nejvyšší příčky prodejních hitparád. Následující rok přinesl druhé pokračování A nad tím vším je slunce, ve kterém se do popředí dostala jedna z vedlejších postav první části. Profesor alias Profa se v něm vydává po stopách záhadné události, která zasáhla jeho rodinu. V této třetí části dojde k prozrazení skutečné identity Profesora. Dvě časové roviny nás posunou do období obou světových válek a 60. let minulého století. Na zasněžené frontě v Dolomitech dojde koncem roku 1916 k obrovské tragédii. Ta způsobí osudové setkání české zdravotní sestry a rakouského důstojníka. Následuje strhující příběh dvou bratrů na opačných stranách válečných barikád. Jejich činy zasáhnou i po mnoha letech do života nejmladšího člena rodiny. Audioknihu načetl opět Martin Stránský. Na titulní straně obalu je použita fotografie z pozůstalosti českého horolezce Bohumila Svatoše. Zachycuje skalní věž Kobyla v Českém ráji, která hraje ve třetím díle této pozoruhodné série velmi podstatnou roli. 1 audio CD (10 hod., 17 min.)... celý text

Přidat komentář

soupik2012
02.03.2024 audiokniha 4 z 5

Tato série má sestupnou tendenci. Hlavním problémem, který jsem s tímto příběhem měla, je jeho chaotické uspořádání. V knize najdeme hned několik dějových linek. Příběhy v nich připomínají kratší povídky, které navazují do dalšího děje. Orientace v celkovém příběhu, je díky tomu velice složitá. Je to jako skládat puzzle. Nikdy nevíte dopředu, který dílek zrovna kam zapadne. Jako celek příběh nakonec dává smysl, ale prokousat se tímto chaosem, není vůbec nic jednoduchého. 3,5 Audiokniha je načtena perfektně a načetl ji pan Martin Stránský.

baji42
04.11.2023 3 z 5

Knihy tohoto autora mi byly doporučeny jako detektivky, ale jednalo se spíš o dobrodružnou literaturu. Trochu jsem se v tom občas ztrácela, některé dialogy působily nepřesvědčivě, ale od čtení neodrazuji, jistě si to své čtenáře najde.


Heliku777
11.11.2019 5 z 5

I tato třetí kniha byla super.

mhr007
05.07.2019 5 z 5

Dočten i poslední kniha. Souhlas, chvili trvalo se zorientovat, ale pak cely pribeh zacal davat smysl a neslo se utrhnout... je videt jak se autor za 3 knizky vypracoval - pekne si s nami pohral. Muzu jen doporucit!!! Uz se tesim az zase neco vydá!

Vlaďkaa4
11.01.2019 5 z 5

Zaverecny dil serie trech knich. Kazda z nich byla dobra. Vzdy tam jsou 2-3 dejove linie. Orietace v nich mi trvala skoro do poloviny knihy, ale pak uz jsem ji neodlozila az do precteni. Za me skvele.