A nad tím vším je slunce

A nad tím vším je slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389442/mid_a-nad-tim-vsim-je-slunce-N2Z-389442.jpg 4 32 13

Když se kruh uzavřel série

< 2. díl >

Dobrodružný román z minulosti i téměř současnosti o horách, sobectví, lásce, nenávisti a pomstě. Není to občas úplně legrační, jak už to v životě bývá. V knize potkáte také starého známého „Profu“, ale celé je to úplně jiná historie. Na pozadí skutečných událostí se odehrávají v několika dějových rovinách příběhy kazašských horalů z období první i druhé světové války a jejich potomků. V devadesátých letech se shodou dramatických okolností jejich život protíná s osudem výpravy mladých horolezců z Československa. Co bude následovat? Vše se dozvíte v dobrodružném románu. „Nad tím vším je slunce.“... celý text

Přidat komentář

Jaruš7
17.04.2024 5 z 5

Opět skvělý tah.
Horské drama se bezohledností a zrady mění na lavinu zločinů.
Autor má fantazii v trysku a někdy odlehčuje drama nastíněnými náznaky zločinu. V tom napětí jde o uvolnění docela vítané.
Citace:" Vystřel, ty smrade !" ječela.
Sotva byl na dosah, rozmáchla se koštětem a zasáhla zkoprnělého V... přímo do čela. Upadl na zem do rozšlapaného bahna a slepičinců. Vypelichaný pes, který se zvědavě přišel podívat na tu estrádu, zvedl nohu a ....

Nároky na poutavost navršeny nad standard.
Superčtivo.

janina66
28.07.2023 5 z 5

Skvělé. Vyslechla jsem audioknihu s výbornou četbou Martina Stránského. Za 2 dny vyslechnuto. Velmi pestré a zajímavé po všech stránkách.
Nejdříve jsem četla Když se kruh uzavřel, o Davidovi, hudebníkovi. To bylo také super.


Ozinka
14.05.2022 2 z 5

Porno pospojované nezajímavým, na příliš mnoho částí roztříštěným příběhem.

soupik2012
01.10.2021 4 z 5

Příběh nemá žádnou nosnou konstrukci a šel velmi málo do hloubky. V knize najdeme velké množství různých dějových odboček, ale některé, jsou zde podle mého názoru úplně zbytečně. Jiné jsou zase popsány až příliš povrchně. Velmi často se dozvídáme, jakoby jenom tak mimochodem v jedné větě, jak to s některými lidmi v těchto odbočkách dopadlo. A někdy ani to ne a zůstávají tak otevřené. Potom se tedy ptám, proč tam vlastně jsou? I přes tato pro mne zjevná pochybení si myslím, že jde vcelku o zajímavý příběh a jsem ráda, že jsem si ho vyposlechla. Zkrátka jde o autorovu prvotinu. A v dalších knihách se pan Pešťák velmi výrazně zlepšil. Audioknihu sice načetl mistr slova pan Martin Stránský, ale i zde bych měla jednu výtku. V knize se totiž velmi často střídá děj a různé dějové linky navíc skáčou velmi nekontrolovatelně a to jak v čase, tak také ve snech. Což znesnadňuje orientaci v příběhu. Audiokniha podle mého názoru na to měla pamatovat a měla tato místa oddělit zvukově.

Opatov
04.09.2021 5 z 5

Audio perfektně načtené M. Stránským.
Trochu jiné než první díl a chvíli mi trvalo, než jsem příběhu přišla na chuť, protože jsem po prvním dílu očekávala něco jiného.
Knížka je ale skvělá, ještě lepší než první díl.
Předpokládám, že určitě bude zajímavá celá série.
Autor není moc známý a určitě doporučuji.

okeey
22.07.2021 4 z 5

Je škoda, že tento autor není tak známý, nebo tedy o něm není tolik slyšet, jak by si zasloužil.
Tento příběh jsem poslouchala jako audioknihu a nečetl nikdo jiný než muž s nejúžasnějším hlasem Eragona Martin Stránský. Čekala jsem s napětím na každou další kapitolu, zvědavá jak to bude dál.
Určitě bych řekla, že to rozhodně není příběh pro každého, není to zrovna oddechovka. Na tuto audioknihu budu ještě dlouho myslet. Je dost drsná, ale zase ne brutální, nic přehnaného. Když vám příběh sedne, tak vás naprosto pohltí, uvidíte.
Vřele doporučuji.

kiraa
13.05.2021 5 z 5

Jak jsem se mohla s Pešťákem do současný doby míjet??? Tenhle chlap je neskutečnej talent a mistr příběhu. Obrovská škoda, že se o něm ví tak málo. Jak je možných jen jedenáct přečtení??? Po jeho prvotině “Když se kruh uzavřel”, kterou doporučuju na rozjezd, jsem musela hned vzápětí začít touto další ( a že je sakra drsnější). Čtení, který vás vcucne a na konci vyplivne s neodbytným pocitem, že potřebujete Pešťáka číslo tři :) Takovej borec si zaslouží přední police v každým knihkupectví a ne nějaká ukňouraná nanynka Třeštíkojc.

standadanda
30.03.2021 5 z 5

Jsou knihy , které přečtete (nebo poslechnete) a nic. A jsou knihy, které v mém případě poslechnete a oni ve vás ještě dobu rezonujou a vy pul hodiny tupě čumíte do zdi . To byl tento případ. Určitě je kniha lepší než jednička , ale také drsnější. Velmi oceňuji spisovatele, že se nevyžívá v popisu brutálnich scén .Naznačí a posluchač ví.

Heliku777
27.10.2019 5 z 5

Souhlasím s níže napsaným. Super čtení. Jsem ráda, že jsem si knihy koupila - hned všechny 3 najednou. Takže teď jdu hned na 3 knihu. A autora i knihy doporučuji dál.

lekri
02.08.2019 5 z 5

Čteno hned po prvotině a pro mne ještě o stupínek lepší, četla jsem jedním dechem, často mi až mrazilo v zádech. Dokonale popsáno, jak člověk (v tomto případě dokonce drobná dívka) dokáže být neskutečně silný a jiný naopak neskutečně sobecký. Psychologie zásadních postav je sice místy jen naznačena, což je ale podle mne dobře, detailní popis by v dobrodružné knížce příliš zdržoval, ale pro představu je myslím popsána naprosto dostatečně. Přečteno jedním dechem, napínavé dobrodružství se silným podtextem, takže mám i o čem přemýšlet. Kamile smekám.

mhr007
02.07.2019 5 z 5

Stejne jako prvotina, přečteno jedním dechem. Je znat, ze jde o druhou knihu. Je ptoste lepsi!
Autor má skvěle nastudované reálie jak míst kde se děj odehrává, tak i doby děje. Různé časové roviny, místa a postavy delají knízku čtivou a napínavou.
Ke spoustě věcí uz autor pristoupil citlivěji ale ne nezajímave!
Diky, jdu si dát poslední knihu... zatim moju komstatovat - pane Pešťáku, pište dál at ne co čiśt

jana1654
28.06.2019

Strhující a napínavé čtení, které čtenáře nenechá v klidu a na konci každé stránky netrpělivě hledá pokračování. Autor přiživuje napětí i erotickými scénami, takže kniha je nabitá vzrušením po všech stránkách.

Vlaďkaa4
31.12.2018 4 z 5

Zdanlive nesouvisejici pribehy a postavy se samozrejme na konci knihy protnou. Pro me byla v knize popsana naprosto fascinujici touha a schopnost zit zdanlive drobne divky. Fantazie autora je bezbreha. Kniha urcite stoji za precteni.