Když se kruh uzavřel

Když se kruh uzavřel https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389440/mid_kdyz-se-kruh-uzavrel-VAH-389440.jpg 4 54 21

Když se kruh uzavřel série

1. díl >

Dobrodružný román na pomezí thrilleru a gangsterky se odehrává v nedávné minulosti a současnosti. Seznámíte se s českým rodákem hudebníkem a dobrodruhem Davidem, který se nechtěně zaplete do nebezpečných známostí s několika ženami v českém podnikatelsko - mafiánském prostředí devadesátých let. Společně s jeho přítelem „Profou“, vás při svém útěku provede dámskou ložnicí, podíváte se z vrcholků rakouských alpských velikánů a vkročíte do nitra kanadské divočiny. Stíny minulosti se k němu ale i po letech neustále stahují. „Když se kruh uzavřel“ vás bude bavit až do poslední stránky a ranních hodin.... celý text

Přidat komentář

Jaruš7
06.03.2024 5 z 5

Super, tohle mi sedlo.
Další aktér z ranku "Hráč".
Perfišto.

Citace:" V několika předchozích letech vystřídal na ministerstvu vnitra a policejním prezidiu pár významných funkcí a podařilo se mu odolávat všem krizím a tlaku. Jeho pozice, vytvořená spletitou sítí protislužeb a znalostí slabých míst kolegů, se zdála neotřesitelná. Měl dobré informace a dával to všem jemně, ale jasně najevo. Svá vlastní zranitelná místa se mu zatím podařilo velmi účinně krýt a nehodlal na tom nic měnit. Tenhle zlatý pelech přímo pod svícnem mu moc vyhovoval."

Skvělý start, bravo.

viweb
27.08.2023 5 z 5

Zajímavé. Odpočinkové. Napínavý děj až do konce. Mě se to moc líbilo. Doporučuji


zdenaR
01.04.2023 2 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu, ale nejsem si jistá, jestli bych ji chtěla číst.
Zdála se mi rozsekaná na příliš mnoho krátkých kapitol s různou časovou rovinou, nepříliš věrohodný děj.

sasena
07.02.2023 1 z 5

Po přečtení komentářů jsem se rozhodla pokračovat, ale šíleně mě irituje styl psaní. Rocková kapela, mladý kluci, to jako fakt máme věřit tomu, že se bavili stylem: "Tak chlapci, udělejte si teď procházku po městě a skočte si někam na oběd. Peníze, doufám, ještě nějaké máte. Já musím za našima na návštěvu a odvézt auto do opravny. Táta nám zatím půjčí erarního kombíka, můžeme jet na výlet. Zítra večer hrajeme v Rotterdamu v klubu, prý tam potřebujeme jenom nástroje. Takže je to O.K.", upřesnil Benny program u bohaté snídaně a skvěle kávy.
To je nějaký klub Rychlých šípů nebo co? Je to naprosto nevěrohodný, jo, ty rockový kluby v Praze byly, ale proboha, nikdo takhle nikdy nemluvil a nemluví! Navíc rockeři! Fakt nevím, jestli to dám do konce.
Pokračování: Nedám, posunula jsem se o 10 stránek, začínají se dít věci. Ale dobrých detektivek bylo napsáno dost, nevím, proč číst další, napsanou stylem žáka střední školy.

milary
26.06.2022 3 z 5

Našlápnutá dobrodružka s potenciálem zaujmout je hustě protkaná upatlaně popisnou erotikou a béčkově "vzrušujícími" scénami, a díky tomu obydlená i zcela přebytečnými nesympatickými postavami a množstvím otravných pasáží nelítostně devalvujícími působivou akční linku. Jako by se autor až do konce nemohl rozhodnout, který žánr upřednostnit.
Hlavní linie je fajn a znalost devadesátkových reálií spolu se skvěle čtivou retro exkurzí po hudebních klubech a /nebo všechno, co se týká horolezení a hor vůbec, mě od knížky nepustily. Další díly ale neplánuju.

jaroiva
19.04.2022 2 z 5

Ponaučení do příště - nekupuj druhý díl předtím, než si poslechneš první...
Tento pokus se mi nevyplatil, nejdřív jsem v nějaké slevě koupila audioknihu A nad vším je slunce, a teprve potom jsem zjistila, že tomu předchází ještě Když se kruh uzavřel.
Tak jsem přikoupila ještě ten... hmm. Tak ten druhý už poslouchat nebudu a z tohoto moc nevím, protože jsem se ztratila v těch změnách času. Bavilo mě to jen místy v nějaké té epizodce, ale jako celek jsem se s tím nějak nedokázala poprat.

eva3992
18.04.2022 4 z 5

David Loose, český rodák, hudebník, se ve svém životě zaplete s několika ženami, ale někdy se přimotá i k věcem, o kterých raději nevědět. Mafie a vraždy, nezbývá mu než utéci do zahraničí, ale ani tam nebude v bezpečí.

Příběh sledujeme ve dvou časových rovinách, kdy David vzpomíná na své mládí a na cestu, po které ušel až tam, kde se v současnosti nachází. Thriller plný akce, který Vás nenechá vydechnout.

V knize je spousta věcí, které mě na ní bavily. Popis Československa, jak to tu chodilo, jak se lidé chovali, to bylo naprosto super. Později hudební scéna devadesátých let, autor nás zavede na místa, která skutečně existovala (a existují), některé jsem i navštívila, tak mi to bylo hned bližší. Bavilo mě, že do hudby zakomponoval i skutečná a známá jména.

Občas mi nesedl styl, jakým autor píše. Někdy mi to připomínalo slohovou práci. Naopak někdy to mělo takový spád, že mě čtení pohltilo a já se vůbec nemohla odtrhnout. Navíc i kapitoly končí tak, že Vás to nutí číst dál a dál.

Příběh mi přišel místy poněkud překombinovaný, některé věci bych klidně vynechala, ale jako celek to bylo napínavé, akční, čtivé. Knížku jsem přečetla za jeden den, prostě jsem ji nemohla odložit, a to si myslím mluví za vše.

Pokud máte rádi české autory, pokud rádi čtete thrillery šmrncnuté gangsterkou, tak rozhodně po knížce sáhněte.

Mijagi
01.03.2022 3 z 5

Nevybavuji si, že bych někdy četl knihu s tak velkým množstvím dějových zvratů. To, co v první třetině působilo svěže, se postupně změnilo v těžko uvěřitelnou telenovelu. Kamil Pešťák do sebe skvěle zamíchal prostředí, která evidentně dobře zná, některá z nich má rád či na ně rád vzpomíná (hory, rockové kapely, divoké devadesátky atd.). Co se mu ale již nepovedlo, je slohová stránka – přílišné tlačení na dějovou linku a prvoplánově působící lechtivé scény. Těm nelze na začátku upřít erotický náboj, ale ke konci už působí zcela zbytečně. Dle hodnocení tady na webu si kniha své čtenáře najde a autor jí možná napsal tak, jak by si jí sám rád od někoho přečetl, nicméně se nemohu zbavit dojmu, že měla na víc, než na „céčkovou“ odpočinkovou četbu. Už jen kvůli zvědavosti, jak bylo s výše uvedeným naloženo, plánuji ale v sérii pokračovat.

Artep25
17.07.2021 4 z 5

Tak trošku James Bond po česku. Ale nebylo to špatné čtení .Celkem dobrý příběh .

Mandlevest
04.07.2021 5 z 5

Tak jsem si Jitko (kiraa) toho Kamila konečně taky přečetla :-), i když sehnat tento román v knihovně chvíli trvalo. A musím napsat, že moc děkuji za doporučení, bez něj bych se do něj asi nepustila. Bylo to senzační čtení, dějově nabité a "devadesátky", doba, kdy nic nebylo nemožné (mnozí si to asi pamatujeme), spolu s obrovskou euforií z nabyté svobody tvořily k příběhu výbornou kulisu. Navíc autor opravdu výborně píše, děj má spád a dynamiku a i když hlavní hrdina sympaťák David toho prožil tolik, kolik jiný by nestihl za tři životy, všechno jsem mu věřila a fandila mu. A tak přidávám další 5* hodnocení a doporučuji k přečtení, budete nadmíru spokojeni. A já si nenechám ujít další autorovu tvorbu (kniha má volná pokračování).

Amazonka72
16.06.2021 3 z 5

Knihu jsem si vybrala díky velmi vysokému ohodnocení na Databázi knih. Navíc jsem si chtěla přečíst něco od českého, pro mě zatím neznámého, autora. Nelituji, ale nejsem nadšená tak, jak většina čtenářů...
Příběh je napínavý a rozhodně plyne velmi svižně. Co se mi líbilo nejvíce, byly popisy z horského prostředí. Věřím také, že 90. léta byla opravdu "divoká" a nedělám si iluze, že by se podobný příběh nemohl v našich zeměpisných šířkách odehrát. Stále jsem však přemýšlela nad tím, proč jsou severské detektivky tak atraktivní, a co těm našim chybí. V knize se objevuje mnoho příběhů různých protagonistů. Každému je však věnována jenom část knihy, sice se částečně prolínají, ale měla jsem pocit, že žádný nejde "na dřeň". Zkrátka někdy mi nebylo úplně jasné, proč se tam určité situace objevují. K čemu to je, co tím chtěl autor říci... není důvodem jenom to, aby co nejvíce šokoval a v knize se tak objevilo všechno možné - od vydírání, po fingované sebevraždy, zneužívání, lesbický vztah, drogy, obchod s bílým masem. A vlastně nic nebylo dotažené úplně do konce, resp. chybělo tam často vysvětlení motivu, psychologie postav. Proč... Na těch 250 stranách by to asi ani nebylo možné. To je zřejmě důvod, proč detektivky ze severu mají těch stran minimálně dvojnásobek.
Příběh z hor krásný, kniha čtivá, zajímavá sonda do divokých devadesátek. To je můj dojem. Jinak průměrná kniha na dovolenou, kterou ale přečtete jedním dechem.

kiraa
23.04.2021 5 z 5

Stále jsem se asi úplně neodnaučila jednu blbou věc. A to, že mě někdy, i když fakt pidi midi, ovlivňuje obálka. A proto nebýt doporučení, tahle naprostá pecka by mě obešla obloukem. Nevím proč, ale nemám ráda příběhy, který se odehrávají jen v zimě, horách a všichni mají celou dobu sopel u nosu. Obálka je zavádějící, protože zima a hory jsou vlastně až vyústěním příběhu. Divoký devadesátky a průser, do kterýho je nevědomky mladej David zatažen. Štvanec, kterej prchá nejen před mafií, ale zejména před lidmi, kteří zasahují do nejvyšších pater policie a politiky. Všechno je skvěle doplněno jeho osudovými ženami, který hrajou v celým příběhu stěžejní roli. Odmítám označeni thriller a už vůbec ne gangsterka (tomu už nerozumím vůbec). Snad román s krimi zápletkou, kde nevisí otazník nad tím, kdo je pachatel a kdo oběť. Řadím do fochu nejlepších knížek, který jsem kdy četla a s Pešťákem se určitě nerozcházím navždy. Stačí se podívat na jeho knižní seznam. Tenhle pán si v prodejnách určitě zaslouží daleko lukrativnější poličku a sakra víc čtenářů. Kruci, to bylo!!!

janina66
09.04.2021 5 z 5

Dokonale propracovaný příběh Davida. Napínavé, dobrodružné a hlavně hodně ze života. Zvlášť jeho pobytu v 90 letech v Čechách a nutný útěk do Ameriky (Kanady).
Nejdříve jsem četla novější knihu autora "Následuj mne", kterou jsem byla nadšená. A ani tato nezklamala.

mirka71
09.12.2020 5 z 5

Se jménem autora se také potkávám poprvé, odposlechnuto formou audioknihy v podání skvělého Martina Stránského. Výborný napínavý příběh, brilantně napsáno, po dlouhé době zase knížka, kdy mě mrzí, že končí. Davidovi ve chvíli, kdy je v ohrožení zavalený lavinou proběhne hlavou celý jeho dosavadní život, plný průšvihů a kotrmelců..dvě dějové linky, ale dobře oddělené, opravdu jsem byla nadšená, mohu jen doporučit..O autorovi doufám ještě uslyšíme.

Opatov
01.08.2020 5 z 5

První kniha od autora. Audio načtené geniálně M. Stránským. David v ohrožení života vzpomíná na minulost. Dobrodružný život, hory, horolezectví, kytara. Prostě tahle knížka okamžitě vtáhne do děje. Překvapivě dobrý thriller v českém podání.

soupik2012
31.07.2020 5 z 5

Dobrodružný příběh s thrillerovskou zápletkou. Hned na začátku víme, že David hlavní hrdina tohoto příběhu je v ohrožení života. V této pro něj bezvýchodné situaci, mu hlavou běží jeho životní příběh. To považuji za docela originální nápad. Nebo jsem se s tím v knize ještě nikdy nesetkala. Kniha je sepsána velice čtivou formou. Pro mě to bylo velice náhodné a velice šťastné setkání s tímto autorem. Moc bych si přála, aby někdo vydal jako audioknihy jeho další knihy. Protože to bylo opravdu nesmírně příjemné dobrodružství. Audioknihu čte mistr slova, pan Martin Stránský.

Heliku777
01.10.2019 5 z 5

A kruh se uzavřel. Napínavé čtení. Jsem ráda, že se kniha ke mně dostala. Určitě doporučuji. A pokračuji další knihou od tohoto autora.

lekri
02.08.2019 5 z 5

Napínavá knížka od které se nedalo odtrhnout, navíc z míst, které pro mne jako pro "Plzeňáka" byly důvěrně známé, což byl příjemný bonus navíc. Při prvním čtením bylo tempo střídání událostí a míst na mne skutečně dost rychlé, při druhém čtení po několika letech už naopak naprosto vyhovující.
A popis skialpových zážitků přidal knížce další body navíc, bylo to přesné....

mhr007
29.06.2019 5 z 5

kniha, kterou jsem “dal” téměř najednou..vtáhne vás do děje a nepustí. Prvotina, ale rozhodně tak nepůsobí. Hra s časem a místy je zdánlivě rychlá, ale vše zapadá a spojí se v závěru...a kruh se uzavře!!! Mohu jen doporučit a už se vrhám na další.....

jimbow
27.06.2019 4 z 5

Tuten ;) románový debut mě víc než potěšil. Čtenářsky atraktivní námět autor zpracoval velice povedeně, knihu jen těžko necháte rozečtenou. Určitě oživení na knižním trhu českého thrilleru.