Když jsme ještě věřily na mořské víly

Když jsme ještě věřily na mořské víly https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474394/bmid_kdyz-jsme-jeste-verily-na-morske-vi-mF4-474394.png 4 116 45

Kit a Jossie byly nerozlučné sestry. Vyrůstaly v prosluněné Kalifornii, jejich hřištěm byl oceán. Ale je to už patnáct let, co Josie Bianciová zahynula ve vlaku během teroristického útoku. To si alespoň myslí její sestra, nyní lékařka na pohotovosti v Santa Cruz. Stačí však jen několik vteřin večerního zpravodajství, které převrátí Kitin život úplně naruby. Záběry z požáru v Aucklandu zachytí ženu, která je do detailu, včetně jizvy v obočí, podobná údajně mrtvé Josie. Nemůže být pochyb. Kit zavalí vlna emocí – zármutku, pocitu ztráty a hněvu. Ale také se jí nabízí šance konečně se vyrovnat s minulostí – pokud se jí povede nalézt svou dlouho ztracenou sestru.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

When We Believed in Mermaids , 2019


více info...

Přidat komentář

Květ
26.02.2024 5 z 5

Krásné čtení pro ženy, příběh (nejen) dvou sester, kdy vyprávění každé z nich tvoří jednu dějovou linku. Četl se mi velice lehce, i když obsahově není zrovna radostný, k odlehčení přispěje milostná linka. Je to kniha o starých křivdách, bolestných vzpomínkách, nelehkém dětství, kniha o hledání sebe sama, o odpuštění.

Pája699
01.11.2023 5 z 5

Krásný, nezapomenutelný příběh sester Jossie a Kit....smutné, dojemné, dechberoucí. Vždycky se mi líbí, když se prolíná přítomnost s minulostí.....má to něco do sebe. Kniha je krásně napsaná a fantasticky se čte.

Myslím, že už to bylo vše řečeno a já mohu jen souhlasit s názory čtenářů :-) Obálka, která vás upoutá hned na první pohled a nutí vás si knihu přečíst.


PeťulaV.
28.09.2023 5 z 5

Tak tohle bylo krásné. Krásné citlivé téma, bolestná minulost a i přes ten smutný děj pak nakonec závěr, který vás pohladí po duši. U téhle knihy mě na první pohled zaujala už jen obálka, stejně jako asi většinu z nás. Pak anotace, nádherné komentáře hlavně mých oblíbených Mandlevest a Šánky, moc oběma děkuji, no a když jsem teď po delší době dělala novou objednávku, neodolala jsem. Je to nádherný, místy až srdcervoucí příběh a i když mě první polovina knihy nechytla až tolik, na plný počet hvězdiček jsem to neviděla, ta druhá mě dostala. V knize se střídají kapitoly popisující životy sester Kit a Josie. Střídavě se nám odhaluje jak minulost, tak i současnost. Postupně se odkrývají všechna tajemství, i smutné vzpomínky na dětství, až se zas všechny střípky spojí. Dokáží se přes to všechno ještě přenést? Dokáží si odpustit, i když zapomenout nejde? No posledních 100 stran už jsem nedokázala přestat číst a ty úplně poslední jsem si i pobrečela. Za mě je to moc krásný, ale i moc smutný příběh zároveň. Za přečtení každopádně stojí. A ta obálka je opravdu překrásná.

lucie1744
10.09.2023 5 z 5

Moc hezký příběh. Poutavě napsaná kniha. Prolínala se minulost se současností.

DJDunda
08.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Viac sa mi páčili časti ,,Kit'', časti ,,Mari'' ma veľmi nezaujali, možno preto, lebo mám rada presladenú romantiku a nie napínavé thrilery. Záver by som si však, napriek tomu, vedela predstaviť skôr tak, že Mari manžel neodpustil. V celom príbehu som viac vnímala nie to, čo sa jej stalo ale skôr to, že sa ona stala všetkým naokolo, vrátane Dylana. Koniec koncov ona sama Kit povedala, že to ona ho opila a prinútila, aby s ňou mal sex, nie naopak. Postava Dylana ma veĺmi zaujala, určite by som sa toho o ňom chcela dozvefieť viac. Tiež nemal ľahké detstvo, rovnako ako Mari, možno ešte horšie, a síce tiež začal brať drogy ale neubližoval iným narozdiel od Mari. Možno aj preto sa tak zahrával so svojim životom. Vždy som chcela mať staršieho brata, ktorý by sa o mňa staral a pomáhal mi, tak ako to opisovala Kit. Če sa týka Javiera, dokonalé zobrazoval zvťah lásky ku Kit, krátky priestor, ktorý mu autorka poskytla mi však nedovolil zamerať sa na túto linku.

medlovice
28.04.2023 4 z 5

Miluju mořské panny, věřím v ně a sbírám cokoliv s nima.
Tuto knížku doporučuju těm, kde mají rádi dlouhé , obsáhlé čtení, nikam nespěchají a rádi se hrabou ve starých křivdách a vzpomínkách. Ale vzpomínky jsou tyrani, vracejí se a mučí nás. Jojo, jak řekl Forrest Gump, nebo jeho máma, člověk má někdy málo kamenů..
Nádherná obálka.

Kskaja
26.03.2023 3 z 5

Libilo se mi jak je kniha napsaná, prolínání Minulosti/ přítomnosti. Vyprávění obou sester. Příběh velice zajímavý. Bohužel jsem se místy nudila..

Lenni_3006
19.03.2023 4 z 5

Príjemné čítanie, miestami asi ťažšie, ale nakoniec presne TO som od príbehu očakávala. Záver by som prijala možno trochu.. zaujímavejší (?). Inak dobré a odporúčam.

Knihomolovkyně
03.01.2023 4 z 5

Hodně zajímavý příběh. Dvě sestry, které v dětství a dospívání žily spolu, přesto každá viděla jejich život jinak. Odkrývání pravdy, odpuštění. Nelíbil se mi ale nádech červené knihovny, všechno šlo moc rychle a hladce..

werick
07.11.2022 5 z 5

Moc pěkný příběh, i když hlavní hrdinky neměly lehké dětství. Román je velmi poutavě napsaný, postupné odhalování pravdy a tajemství vybízí čtenáře k nepřerušenému čtení.

Kekik
01.10.2022 5 z 5

Knihu jsem si dala na seznam ještě před vydáním. Zaujal mě název, poté i nádherná obálka. A byla to trefa. Nádherný příběh o hledání ztraceného, odkrývání pravdy, odpouštění. Líbilo se mi, jak sestry doplňovaly střípky mozaiky jejich života, až se nakonec slily v ucelený obraz jejich dětství. Příběh je dlouhý, v určitou chvíli jsem si dokonce říkala, že je možná trochu natahován. Pak přišel konec, který byl dle mého názoru zrychlený. V celkovém pohledu jsem ale z knihy nadšená. Dostala jsem od ní vše, co jsem očekávala. Určitě to nebude jediná kniha, kterou si od této skvělé autorky přečtu.
Čtenářská výzva 2022: Téma 2. Kniha, v níž je postava na útěku / skrývá se.

L.Helena
22.08.2022 4 z 5

Hezký příběh, postupné rozkrývání osudových okamžiků z dětství, hledání pravdy... Knížka se mi líbila o dost víc, než autorčina předešlá Jak se dědí tajemství.

Agatha84
10.07.2022 2 z 5

Anotace zní velmi lákavě, název knihy je poetický, ale nic z toho se bohužel nepromítá v samotném obsahu, který je až melodramaticky růžovoučký. Přítomnost obou sester se prolíná se střípky z minulosti, jimiž se nám autorka snaží naznačit, jak moc to všechno měly těžké. Nevěřím jí, moc tlačí na pilu. A kontrast s tím, jak jsou všichni nyní krásní, bohatí, úspěšní a zamilovaní tomu nepřidal.
Pro čtenářskou výzvu jsem se obětovala, s autorkou se však vidím naposledy.

petrulkaa
04.07.2022 5 z 5

Krásná oddychovka. Smutný příběh o špatné a bezcitné výchově dětí, ale nádherný důkaz toho, že sourozenecké pouto je silné, že láska a schopnost odpouštět má v životě opravdu velkou cenu. Příběh byl čtivý od začátku až do konce. Konec byl tak šťastný, jak jsem si ho představovala. Rodina je prostě nade vše.

martisko3
12.06.2022 5 z 5

Krásný příběh zasazený do atraktivního prostředí, sympatické a uvěřitelné postavy.

okeey
29.05.2022 5 z 5

Děkuji za tuto knihu, za tento příběh. Originální námět, plný rodinných tajemství, ne úplně šťastné výchovy, ale také lásky. Příběh je psán příjemným způsobem a kniha se čte sama, prolíná se tu minulost se současností prostřednict ím vzpomínek. Prožijete spoustu emocí a budete pohlazeni po duši.
Příběh o sesterské i romantické lásce, náhodných setkání a užijete si spoustu napětí. Rozhodně doporučuji, kniha mi sedla do nálady a krásně mi vyčistila hlavu.

Knižnítoulky
06.03.2022 5 z 5

Již předchozí kniha Jak se dědí tajemství této autorky mě oslovila a není tomu jinak ani u této. Je to nádherný příběh, který rozhodně stojí za přečtení.

Racík
03.03.2022 5 z 5

Krásné čtení. Jednoduchý romantický příběh, ale děj který ho provází už tak romantický není... Knížka je čtivá, napsaná laskavým a milým způsobem. I smutné a bolestivé události provázejí náš život, ale psát se o nich nemusí brutálně.
Velkým bonusem je nádherné líčení moře a všech jeho podob. Bydlet na útesu s výhledem na širé moře je nesplněný sen, ale v téhle knize si můžete moře užít díky jeho přenádhernému líčení.

ladyka
08.02.2022 5 z 5

Knížka mě příjemně překvapila, moc povedený a umně odvyprávěný příběh mě zahřál u srdce, ač osud sester je poměřně dramatický. Mé oblíbenkyně Šánka, Mandlevest a zuzana 2599 to vyjádřily trefně a lépe, mně nezbývá, než souhlasit.

genduna
23.01.2022 5 z 5

Pěkné, napínavé ale i romantické. Povedená kniha i pro neromantické duše jako jsem já