Když duše bolí

Když duše bolí https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141095/bmid_kdyz-duse-boli-141095.jpg 3 14 6

Koncem minulého roku vydalo nakladatelství MarieTum knihu Zuzany Peterové Příběhy zraněné duše, která tím, že se citlivě dotýká problémů, s nimiž zápolí mnoho rodin i jednotlivců, vyvolala značný zájem čtenářů. Nyní tedy autorka ze své bohaté psychoterapeutické praxe nabízí další dramatická vyprávění, která snad i vám pomohou řešit úskalí a složitosti života.... celý text

Přidat komentář

osman111
10.01.2023 4 z 5

Tak především se nejedná o postřehy psychoterapeutky, nýbrž o krátké povídky, které spojuje stejný motiv. Bolavá duše více či méně, jasněji či náznakem spojuje všechny postavy.
U povídkových sbírek se mi stává, že se mi líbí jedna nebo dvě a ostatní zapadnou nebo mě ničím nezaujmou. Tato kniha je výjimka. Autorka laťku drží po celou dobu velmi vysoko a bravurně zvládá poetická zakončení. Myslím, že situace popsané v povídkách nejsou každému vlastní, ale pocity ano. Myšlenkové pochody a zkratkovitá jednání v krajních situacích jsou mistrně vyobrazeny. Doporučuji.

Kristyna1712
02.09.2020 3 z 5

Krátké a zajímavé příběhy, které hezky ukrátí dlouhou chvíli, avšak jsou o něco slabší než příběhy v knize Příběhy zraněné duše. Opět byly čtivé a dokázaly i přes svou krátkost vtáhnout do děje, ale bohužel mě moc nezaujaly, zdály se mi příliš nereálné. Kvůli podtitulku "z deníku psychoterapeutky" jsem měla o knize trošku jiné představy.


RMarkéta
01.06.2020 3 z 5

Přečteno o polední pauze. To jen dokazuje, že je kniha čtivě napsaná bez nejrůznějších obezliček. Formát taky padne lehce do ruky. Jen jsem od paní spisovatelky a zároveň renomované psychoterapeutky čekala něco trochu jiného. Něco, co má mnohem větší hloubku. Nad čím se můžu zamyslet a v čem se můžu přehrabovat. Tady jsem poněkud zrozpačitěla. Žádný jiný pocit nebo myšlenka.

Radka_p
31.12.2019 4 z 5

Očakávala som, že pôjde o Denník psychoterapeutky v ktorom bude terapeutka opisovať klientov zo svojej dennej psychoterapeutickej praxe. To bol môj predpoklad, vychádzajúci z podtextu názvu knihy. A zjavne podľa obsahu nebol správny. Poviedky sa totižto dotýkajú života bežných ľudí, ktorý sa možno dostanú a možno nie do terapie. Najprv som bola sklamaná, keďže som nedostala to čo som čakala, no spätne musím povedať, že všetky príbehy v knihe boli zaujímavé, aj napriek krátkosti formátu poviedky, ktorá neumožňuje dopodrobna rozviť obsah som si čítanie užila. Autorka priniesla životný príbeh postáv tak, že som nemala problém "vžiť sa" do každého z nich.

Aleh
06.07.2016 3 z 5

Jsou to příběhy lidí, kteří mají jedno společné –bolavou duši. Takoví lidé potřebují o to více naši pozornost a lásku. A když se jim starostlivosti a patřičné péče nedostává, jejich nemoc se neléčí a ještě více se prohlubuje Nemoc duše je dlouhodobá, náročná, není na pohled viditelná, ale zároveň všudypřítomná a život ovlivňující… A ostatními někdy nepochopená a těžko uchopitelná. A co stojí za takovým onemocněním? Každý příběh je jiný a hledání nové životní cesty je složité... Bylo to smutné čtení, ale já si myslím, že takové jsou i reálné příběhy lidí žijících kolem nás.

sporran
12.04.2015 3 z 5

Přestože nejsem milovník povídek, tak u této knihy mi to nevadilo. Vzhledem k zápletkám to bylo dlouhé tak akorát. Knihu jsem neodložila a půjčím si od autorky i další. Jen mi nějak nejde do hlavy ten podtitulek "z deníku psychoterapeutky". Příběhy nejsou moc reálné... Tak nevím. Vlastně některé jsou docela dost šílené. :-)