Kdo otevřel bránu pekel?

Kdo otevřel bránu pekel? https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388686/bmid_kdo-otevrel-branu-pekel-GiA-388686.jpg 2 9 5

Vstupte do tajemného podzemí. Co je nevysvětlitelné či záhadné? Existuje vůbec něco, co můžeme tímto slovem označit? Nebo je nevysvětlitelné to, co nás limituje v dosavadním poznání reality, neboť lidské vědomosti a zkušenosti se stále rozvíjejí a tento proces neustále pokračuje? Pod našima nohama, někde v hlubinách Země, se skrývá neznámý svět, o němž toho dosud víme jen velice málo. Ano, lidstvo již proniklo do vesmíru, odhalili jsme strukturu lidské DNA, mapujeme hlubiny moří a oceánů, poznáváme nejodlehlejší kouty naší planety, ale o tom, co se skrývá v jejím hlubokém podzemí, máme stále jen dílčí poznatky a informace. A přitom vstupy do tajemného podzemí, či chcete-li vstupních bran do pekel, existují. Jde jen o to, zda si to uvědomujeme.... celý text

Přidat komentář

Dandulka
10.10.2020 2 z 5

Spousta opakovaných informací, občas i malinko nepřesně. Pro mě naprostá ztráta času!

metrolog
08.07.2020 odpad!

Nezajímavá kniha, kde se nedozvíte vůbec nic nového a toho starého je jen poskromnu. Vše protchnuto autorovými "zasvěcenýmy" úvahami (o ničem), často i několik stran vcelku. Je to typický příklad literatury napsané pro peníze podle známého vzoru: lákající název a obálka, nějaké to listování v cizích knihách a na internetu, obrázky jen ilustrační nebo chybné a plno vlastního zasvěceného blábolu vypoceného u počítače, aby se dosáhlo požadovaného počtu stránek. Skoro nikdy takto přísně nehodnotím, ale tady jsem už bohužel musel - absolutní odpad.


Peja333
22.01.2020 2 z 5

Mám rád tuhle tématiku, ale u téhle knihy jsem zklamán hned na straně 13. Je opravdu možné aby si autor neověřil informace a u Kolského vrtu použil fotku megalomanského diamantového dolu? Pokud se nejedná o bulvární záměr, tak potom nechápu takovou neprofesionalitu.Pro mě je to degradace hned na startu a to i pro další knihy tohoto autora po kterých bych možná sáhnul.

Kulhajs
29.06.2019 2 z 5

Pro nováčky dobrý. Ale jinak hrozně povrchní. Seznam použité literatury mám z 90 procent doma a vše jsou to tedy u nás vydané knížky profláklých autorů, v knížce tak kromě myšlenek není nic autorovo, vše je jen výcuc, takže jsem se nic nedozvěděl. V pojednání o kolském dole jsou použity fotky dolu Mirnyj, knížka nereflektuje, že Zahi Hawass už 8 let není ředitelem egyptských památek, od Hausdorfa opsal omyl s příhodou na Hanging Rock, což se myslím nestalo, ale jednalo se o román a možná je tam chyb víc. Pro mě zklamání a čiší z toho snaha chrlit knížky a další a další vydání.

Staráknížka
11.05.2019

Miluji záhady, tajemno a tento druh knih mám ráda. Navíc mě geologie naprosto fascinuje a ráda čtu o tajemství Země. Od autora jsem četla už několik knih a byla jsem zvědavá, jaká bude tahle. Jenže jsem se celkem nic nového nedověděla - Kolský vrt, dutá Země, hrad Houska - stejné věci dokola, jen doplněné názorem autora. Ale moje lehké zklamání není vinou autora - prostě mám o těhle věcech mnoho načteno. Pokud po knize sáhnete ze zvědavosti a nebudete cvok jako já, bude se Vám líbit a najdete tu zajímavé věci. A mimochodem - hrad Houska je moc hezké místo s krásným okolím. Pan kastelán má zajímavý výklad. Prima místo pro fajn výlet.