Kde jsme ještě nebyli

Kde jsme ještě nebyli
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531786/bmid_kde-jsme-jeste-nebyli-661516435bc7a.jpg 4 37 37

Může jeden letní road trip vrátit ztracené přátelství na tu správnou cestu? Norah neviděla svého nejlepšího kamaráda z dětství Skylera už roky. Když se odstěhoval, byli spolu neustále v kontaktu, ale v poslední době se jejich vztah omezil na vzájemné lajkování příspěvků na Instagramu. Proto se Norah nemůže dočkat výletu, který jejich rodiny naplánovaly na léto. Ale jakmile se konečně sejdou, zdá se, že by Skyler nejradši hned zmizel. Co za tím je? Společný road trip povede oba nejen po neznámých cestách, ale i k novým objevům. Nebude to snadná jízda, ale rozhodně bude stát za to... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Places We've Never Been , 2022


více info...

Přidat komentář

Lostinfantasy
11.07.2024 4 z 5

Kde jsme ještě nebyli

Nová westovka pro fanoušky friends to lovers a road tripů.

Norah svého nejlepšího kamaráda z dětství neviděla už čtyři roky, ale teď spolu jejich rodiny jedou na road trip, na který se Norah strašně těší. Když k nim ale Skylerova rodina dorazí, tak jí dojde, že Skyler z jejich znovu shledání není zdaleka tak nadšený, jako ona. Teď je čeká cesta plná poznávání toho druhého, svých rodin, ale i sebe samých.
Příjemná oddechovka úplně ideální na letní dny. Doporučuji spíše mladším čtenářům, ale pokud máte chuť na nějaký milý YA příběh, který má nějakou hlubší myšlenku, tak tohle bylo moc fajn. Navíc to má krásné prostředí a obálku.

Hodnocení: 3,7/5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @humbookblogeri

Mikky01
07.07.2024 3 z 5

Kniha „kde jsme ještě nebyli od spisovatelky Kasie West, je nenáročné letní čtení. Myslím si, že kdybych knihu četl v jiném ročním období, než je léto, tak se mi kniha nebude líbit vůbec.

Příběh se nese v příjemném cestovatelském duchu, kdy si dvě spřátelené rodiny vyrazí na výlet v karavanu po Americe. Během celého čtení nedojde k žádnému velkému odhalení. Vlastně, kdybyste si přečetli namátkou jen pár kapitol, tak byste věděli, jak celý příběh dopadne. Naprosto ideální je, přečíst si knihu během nějakého líného dopoledne, kdy si budete s hlavními hrdiny užívat road trip.

Hlavní hrdinka Norah je klasická puberťačka, která řeší malicherné problémy a oblíbenost na sociálních sítích. Dříve taková nebyla, ale postupem času potlačila svou pravou osobnost, aby se zalíbila všem. Norah mi jako hlavní hrdinka nepřišla nijak zajímavá, pouze měla zálibu v hraní her. Jejím hlavním tématem na dovolené byl její kamarád a bývalá láska Skyler, kterého už pěknou řádku let neviděla. Uvědomí si, že to je přesně ten aspekt v životě, který jí celou dobu scházel, aby byla tím, kým doopravdy chce být. Konečně najde odhodlání, aby mu dala vysněný polibek, po kterém tak dlouho toužila. Taky se k němu bude v knize dost často vracet, jako kdyby zažila mnohonásobný orgasmus. Občas mi Norah a její myšlenkové pochody lezly na nervy, a že jich tam nebylo zrovna málo.

Oproti tomu Skyler byl pohodář, který byl rád, že se setkal se starými známými. Jeho postava do příběhu vnesla svěží humor. Jako jediný se snažil dát Norah najevo, že se mu nelíbí, jaký se z ní stal člověk. Otevřel jí oči a uvědomil si, že jí miluje a chce, aby byli něco víc než kamarádi.

Celou dobu jsem čekal, že se na konci příběhu dozvím nějaké velké tajemství, které tam od začátku bylo naznačováno a ono nic. Nečekejte ani žádné rodinné drama na pozadí příběhu. Když to vezmu suma sumárum, tak se mi na knize líbilo nejvíce cestování v karavanu po Americe, kam bych se chtěl jednou podívat. Kniha má plusové body, protože se četla rychle a dokázala ve mně prohloubit letní a dovolenkové pocity. Kniha má krásnou obálku, díky tomu jsem od knihy čekal přeci jen něco víc.

Knize dávám hodnocení 6/10


Varjohukka
07.07.2024 5 z 5

Tohle bylo moc fajn letní čtení, dokonale mi sedlo do nálady a začátek mi připomínal jedno moje přátelství.
Od autorky už jsem pár knih četla (některé anglicky, některé česky) a tahle se okamžitě zařadila mezi moje nejoblíbenější.
Doporučuji jako příjemnou letní jednohubku.

petulkapeta
07.07.2024 5 z 5

,,Láska je docela mocná věc."
„Nevyléčí všechna zklamání na světě, ale může poskytnout dobré útočiště."

Já knihy prostě miluju..a znovu shledání s nejlepší kamarádem po 4 letech,které se proměnilo v něco víc bylo krásně i to jak s rodinami cestovaly karavany.

kaj.uska.cte
27.06.2024 3 z 5

Od autorky už mám přečtených 5 knih, některé se mi hodně líbily, některé mi přišly slabší. A tahle kniha patři mezi spíš ty slabé knihy.

Jako každá kniha od Kasie West se čte strašně rychle. Kasie mě vždycky rychle hodí do světa, ve kterém se dá vždycky překvapivě rozeznat. Tady to bylo prostředí léta road tripu, horka a přežití s bývalým nejlepší kamarádem.

Skoro celou knihu se tam nic nestalo. Bylo to jenom road trip po Americe, žádné klišé, žádný zásadní háček, pokud neberu pár háčků, které se hned nato vyřešily. Jediné takové klišé, které nevím jestli vůbec nazvat klišé bylo, že se Norah snažila zjistit nějaké tajemství, které před ní mámy tajily. Celé to bylo takové meh.

Norah jako hlavní hrdinka nebyla ničím zajímavá. Byla to prostě sedmnáctiletá holka se zálibem v hrách. U Skylera to mám podobně jako u Norah, prostě naah. Jejich vzath mezi nimi byl takový plochý a nijaký, moc jsem se ani nedokázala mezi ně vžít. Ostatní postavy nebyli nijak zvlášť rozebrány kromě Skylerovy mámy Olívie.

Možná je to tím, že jsem knihu nečetla v tom letním vibu, a proto jsem se tak asi nedokázala vžít do toho prostředí a postav. Nechci vás od knihy vůbec odrazovat, protože si to i docela zaslouží pozornost i kvůli té krásné obálce, obsahu a prostředí. Byl to prostě naivní, letní příběh, který je spíš na odreagování než na nějaké lepší čtení a který mě i z větší části spíš zklamal.

HannyLough
25.06.2024 5 z 5

Hlavní hrdinka Noah je na letním road tripu karavanem se svou rodinou a nejlepší kamarádkou matky, která sebou vzala i její tři děti. Mezi nimi je i Skyler, bývalý nejlepší kamarád Noah z dětství. Přestali se stýkat od doby, co se Skyler přestěhoval a časem omezili kontakt pouze na pár lajků na Instagramu. Noah je na Skylera těší, ale když se setkají, vypadá to, že Skyler by ji nejradši neviděl. Stalo se mezi nimi něco? Udělala snad Noah něco špatně a dokážou obnovit své ztracené přátelství zpět?

Tohle byla další super westovka, tentokrát z krásného letního prostředí road tripu. Knihu jsem si užila a ten krásný romantický příběh mě bavil, mám ráda, když se hlavní postavy dostanou od kamarádství k lásce. Celkově vzato, pokud hledáte krátký a roztomilý YA příběh s nějakou hloubkou, knihu si určitě přečtěte.

Hodnocení: 5/5

Lutzinka
24.06.2024 4 z 5

Další parádní westovka.
Tuhle řadím k těm lepším.
Zase chválím ty vztahy mezi sourozenci, to je vždycky silná stránka knížky. Fajn romantika. Fajn děj.
A taky to cestování karavanem bylo milým zpestřením.
Doporučuju.

evineckY
18.06.2024 5 z 5

Tato kniha není určitě jen pro mládež, ikdyž je o mládeži...
Poutavý příběh, jak z dětské lásky vytržené z kořenů se ani
po čtyřech letech nic nevytratí, ba naopak...
Pěkné čtení o síle lásky, rodiny a hlavně přátelství.

jitka_dankova
10.06.2024 5 z 5

Další nádherná westovka. Půvabný romantický příběh od kamarádství k lásce se tentokrát odehrává na roudtripu. Za mne to byla hezká a zajímavá kombinace, jsem nadšená, jak může mít Kasie West každou knihu takhle jinou a přitom je v ní cítit ten její pohodový a příjemný rukopis. V knížce jsou s lehkostí a opravdovostí popsány problémy, které řeší sedmnáctiletá dívka, krásné rodinné pošťuchování, síla přátelství i nejistoty ohledně budoucnosti. Plně doporučuji všem čtenářkám westovek.