Krysařovy děti

Krysařovy děti https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226224/bmid_krysarovy-deti-axS-226224.jpg 4 54 20

Jonas Holly série

< 3. díl

Osmiletého chlapce, který čekal v autě na rodiče, nahradil stručný vzkaz přilepený k volantu: „Nemilujete ho.“ Uprostřed léta padá na Exmoor temný stín – někdo unáší děti a nechává po sobě jen strohé, kruté obvinění. Chybí vysvětlení, žádost o výkupné i naděje. Jestli má strážník Jonas Holly doufat v jejich záchranu, musí podniknout riskantní výpravu do vyšinuté mysli únosce. Sám se ale dosud nevzpamatoval z osobní tragédie a v Exmooru je přinejmenším jedna osoba, která Jonase považuje za posledního člověka, jemuž se dá důvěřovat...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Finders Keepers , 2014


více info...

Přidat komentář

trudoš
07.03.2022 3 z 5

Krysařovy děti nakonec naplnily mé černé prognózy, jež začaly klíčit ve finále předchozího románu. Nejen, že si Belinda Bauerová příliš neporadila s rolí antihrdiny, ale co se týče zápletky, předvádí jednu z těch nudnějších verzí detektivního vyšetřování. Tedy - stane se zločin, kriminalisté se ocitnou ve slepé uličce, a tak čekají, až se odehraje zločin další a doufají, že tentokrát nechá padouch nějaké stopy. Díky tomu jimi čtenář spíš pohrdá, než že by jim fandil. O to víc působí tenhle přístup absurdně, že se únosy dětí odehrávají v okresu malého městečku.
Nijak tomu nepomáhá ani hlavní postava, jež polovinu vyprávění profňuká a druhou čeká na záchranu. Takže vlastně to jediné, co mě na románu tentokrát vážně bavilo, byly profily okrajových postav, které by samy o sobě vydaly za samostatný příběh, kterýžto by však se zápletkou neměl vůbec nic společného. Taky proto chápu ty čtyři stovky stran rozsahu, což ovšem bude nemilé překvapení pro všechny ty, co čekali strhující thriller.

4642
30.11.2021 5 z 5

Všechny tři díly, se mi moc líbily a doporučuji si je přečíst postupně. Jedná se o napínavé, dramatické i dojemné čtení, které se Vám dostane pod kůži. Určitě na ně nezapomenu. Steven, pro mě bude navždy nejstatečnější a nejsprávnější kluk. Jonas, už je zase šťastný se svojí Lucy. Škoda, že se u nás nepřekládá více knih od autorky, protože stále píše:-).


JajaPaja
29.09.2021 4 z 5

Drsné jen jsem nepochopila toho policistu Jonase ten mi teda neseděl

Leona333
14.01.2021 3 z 5

Napínavé, nervy drásající krimi, hlavně v místech kde se jednalo o zvířata. Každopádně se mi předešlé knihy od této autorky líbí víc. Tady jakoby docházela autorce síla a nápady o čemž svědčí i samotný závěr knihy...

Koka
13.07.2020 4 z 5

Vynikající, překvapivě dobré! Krutý příběh, výborně vykreslené postavy, nálady, prostředí a kromě toho - a to jsem opravdu nečekala - literární schopnosti autorky, jaké u tohoto žánru jen tak nevidět. Bauerové schopnost používat metafory, vtipné příměry, popsat pocity, nálady, vjemy se navíc šťastne potkala se schopností českého překladatele porozumět jim a adekvátně je tlumočit.
"... najednou na něj ty věci vyskakovaly z paměti jako plechové kachny, které minul na pouťové střelnici" --- "cítila, jak z ní uniká život jako písek z horní baňky přesýpacích hodin " --- "Když teď měla jeho vylučovací soustava svolení vypustit bohatýrský proud moči, zasekla se jako mírové rozhovory na Blízkém východě."
Jedna z mála současných tlustých detektivek, jejichž tloušťka není dílem četných vatových vycpávek.

Nany_cz
12.11.2019 4 z 5

Ze začátku mi přišly některé postavy zbytečné, ale potom to začalo krásně zapadat do sebe. Kniha asi není pro milovníky zvířat (mě některé pasáže dělaly problém). Už za půlkou knihy zjistíte kdo je viníkem, ale celkové rozuzlení stojí za to! Akorát ta obálka mi k ději knihy příliš nesedí.

Deniska147
10.04.2019 5 z 5

Tak tohle mě odrovnalo. Skvělá kniha, kterou jsem koupila v Levných knihách, s kvalitně propacovaným příběhem, skvělou jazykovou stránkou a sympatickými postavami. Škoda, že jsem z trilogie začala zrovna poslením dílem.
Za mě velké doporučení.

J.x
29.01.2019 5 z 5

Dostala jsem knížku jako dárek, bohužel je tohle zřejmě třetí díl, škoda, že jsem nečetla první dvě, to nevadí, přečtu si je, protože knížka se mi moc líbila, plná napětí.

Alitairmir
23.11.2018 5 z 5

Velmi povedený kousek, kde si čtenář pokládá otázku, jestli je hlavní hrdina skutečně nešťastný vdovec, nebo psychopatický vrah. A jak děj plyne, názor se bude měnit až ke konci, kdy už jsem opravdu netušil a jen hltal stránky, abych zjistil pravdu. Hlavní příběh krásně popisuje šílenství zoufalého člověka, který přišel, stejně jako hlavní hrdina o vše, co miloval. Konec je hořkosladký a velmi mě mrzí, že další díl už nebude.

Roubas
08.11.2018 4 z 5

Mrzí mě, že jsem knihy nečetl popořadě a začal s posledním dílem. Protože pokud jsou Krysařovy děti považovány za nejslabší díl, minul jsme opravdu skvělou sérii. Anglický venkov vykreslený na výbornou, ústřední zločiny kreativní a hlavní postavy natolik zajímavé, že někdy raději sledujete jejich osobní linky, než průběh vyšetřování. Pokud bude šance, zbylé dva díly doženu, protože tahle detektivka mi výborně sedla. Možná to bude znít morbidně, ale palec nahoru dávám díky krutosti k některým postavám, protože tím se celé řadě knih vymyká.

Ctenar1202
21.10.2018 5 z 5

Kniha,ktera zacinala pozvolna,ale od pulky to byl strhujici pribeh od ktereho jsem se nemohla odtrhnout. Perfektne popsane myslenky,prostredi atd. Pred ocima mi to bezelo jako film....strasidelny film....doporucuju.

Luucieee
01.10.2018 5 z 5

Nemohla jsem se od knihy odtrhnout! Zatím jediná detektivka, která mě nadchla.

KlariN
29.12.2017 5 z 5

Vyvrcholení osudů Jonase Hollyho a Stevena Lamba. Nejlepší kniha série a strhující záležitost. Doporučuji!

Iva B.
06.12.2016 1 z 5

Ani jsem to nedočetla..

Ostruzina
24.10.2015 2 z 5

Nic pro milovníky zvířat, nic pro milovníky dobrých detektivek.

jasmína
10.04.2015 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale vyšetřování detektivů mě sem tam nudilo, takže nemůžu dát plný počet hvězdiček.


Byla to síla, jak někdo může dělat taková zvěrstva. Nevěděla jsem, zda najdu sílu to přečíst, ale zvládla jsem to, ač sny nebyly poté moc hezké..


Bohužel jsem nečetla předchozí dva díly, třeba na ně v knihovně narazím. Čtu tady, že nejsou tolik brutální, tak bych na ně byla i celkem zvědavá.

orinka3
28.03.2015 4 z 5

Četlo se to výborně, nemohla jsem se odtrhnout. Ale ten konec s Jonasem je pro mě málo pochopitelný, přiznám se, že jsem tomu moc nerozuměla. A to jsem čtla pozorně, bez přeskakování. Nevím, jestli je to nedostatek můj nebo autorky, každopádně je to ale dobrá a napínavá knížka.

kanitsuj
23.02.2015 4 z 5

Knížka se mi četla jedním dechem, ale poslední díl série se mi zdál po dějové stránce příliš brutální oproti předchozím částem trilogie. Stále si myslím, že druhá část měla nejlepší a nečekanou pointu.

Hella
08.01.2015 3 z 5

Lepší průměr. Narozdíl od předchozích dvou autorčiných titulů, které byly fantastické. Konec mi přišel vyřešený dobře, jeden z Jonasů pochopil.

maca5449
05.01.2015 3 z 5

Není to kniha, od které se nebudete moci odpoutat. Příběh si tak nějak plyne, dobře se čte, ale nějaké to napětí je až na posledních pár stranách.

Trochu mě vadilo, že pachatele autorka odhalí skoro v polovině knihy. Mám radši, když můžu sama hádat a na konci zjistím, že je to někdo, koho jsem celou dobu považovala za neviného. Takhle mi sebrala vítr z plachet.

Na konci knihy mi chybělo nějaké to rozzuzlení pro Jonase. Autorka tam mohla dát nějaký doslov.