Jóga mysli

Jóga mysli https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353135/mid_joga-mysli-SQQ-353135.jpg 5 7 2

Sedmá, posmrtně vydaná kniha André Van Lysebetha se nezaměřuje na tělesná cvičení, ale na lidskou mysl. Autor nás v ní seznamuje s takzvanými „mentálními obrazy“, které jsou klíčem k meditaci, umožňující nám lépe čelit každodennímu stresu. O vědecké základy i o pradávné techniky jóginů se opírá jeho výklad, jak se můžeme otevřít nevyčerpatelnému zdroji Života, jímž je síla mysli. André Van Lysebeth propagoval integrální jógu, předpokládající nerozlučné spojení těla a mysli. Jeho četní následovníci najdou v této knize srozumitelný výklad, umožňující jim seznámit se s jógou mysli.... celý text

Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Le Yoga mental


více info...

Přidat komentář

klarazelena
03.11.2020 5 z 5

Je jedno, jakou knihou u Lysebetha začnete, stejně je nakonec přečtete všechny. Joga mysli jde do hloubky, odhaluje závěs tam, kde většina končí u hezkých ásan na instagramu. Komu záleží na hlubším porozumění joze a sám sobě, toto je dobrá kniha.

Antares
09.07.2017

Neviem, koľko hviezdičiek tomu mám udeliť, tak to skúsim iba slovne. Výborná kniha, vôbec som netušila, že tento rok má od neho vyjsť tento výbor. Už v kníhkupectve som sa začítala. Lysebeth nás zavedie do tajov ľudskej mysli, pojednáva o rozdieloch medzi ňou a naším mozgom, o vzťahu vedomia a nevedomia a ich subtílnej povahe. Píše o "učiteľoch poznania", poskytuje podrobný návod k meditačným technikám. A tiež píše o tom, že všetko so všetkým súvisí. Čerpá zo skúseností vlastných alebo zo skúseností žiakov, no zároveň ich konfrontuje s vedeckými poznatkami. Z knihy je, ako aj pri jeho predošlých dielach, silne cítiť jeho výraznú osobnosť a zanietenosť. Články vyznievajú autenticky, sú fundované a inšpiratívne. Nútia čitateľa otvárať myseľ, klásť si otázky... :) Doporučujem.