Mozkové vlny

Mozkové vlny https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21442/mozkove-vlny-21442.jpg 4 37 6

Joanna Blalocková série

< 8. díl >

V institutu pro výzkum mozku losangeleské nemocnice je zavražděna významná vědecká pracovnice, neuroložka a odbornice na vláknovou optiku Karen Crandellová. Při vyšetřování, které vede poručík z místního oddělení vražd Jake Sinclair a s nímž mu značně pomáhá jeho přítelkyně, forenzní patoložka Joanna Blalocková, vyjde najevo, že se Karen podílela na tajném výzkumu pro CIA týkajícím se přenosu mozkových vln a jejich převádění do obrazů, jež představují projekci z paměťové banky dané osoby. Kolegové mrtvé badatelky se výzkumných dat touží zmocnit, protože jsou z různých důvodů na její práci závislí. Kromě toho dojde v nemocnici k dalším záhadným událostem: během operací vedených primářem neurochirurgie Christopherem Moranem zemřou náhle a zdánlivě nevysvětlitelně dvě mladé ženy s mozkovým nádorem. Joanna Blalocková se stále více přibližuje vysvětlení, proč ženy zemřely, a tím se i ona ocitá v ohrožení života....... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Brainwaves , 2002


více info...

Přidat komentář

Bakana
05.01.2024 3 z 5

Jedna hvězda dolů za to, že hlavní postavy byly tak dokonalé. Nemám ráda dokonalé lidi, nikdo není dokonalý a vzbudit ve čtenáři sympatie tím, že hlavní hrdina je klaďas každým coulem dokáže každý.
Druhá hvězda dolů za to, že je to přece jen detektivka bez nějakého extra hlubšího významu, na kterou za chvíli zapomenu.
A tři zbývající hvězdy za to, že to celkově nebylo až tak špatné.

petulik330
08.02.2021 5 z 5

Vražda kvůli novému objevu léčení neprůchodnosti mozkových cév a hlavně přenášení mozkových impulzů do obrazu.
Oběť vraždy se stala mladá lékařka, která vyvinula průlomový způsob léčby pro neprůchodnosti mozkových cév. Kromě toho se také zabývala přenášení mozkových vln v mozku do obrazu.
Detektiv Jake Sinclair a patoložka Johanna Blalockova mají v hledáčku všechny pracovníky výzkumu. Každý ze členů měl svůj důvod mladou lékařku Karen zabít.
Ve vedlejší dějové lince se snaží soudní patoložka přijít na to, proč dvě pacientky, které měly postoupit operaci mozkového nádorů během operace najednou zemřeli. Toto vyšetřování záhadných úmrtí přivede Johannu až na nemocniční lůžko po té, co byla napadena.


jfialova
29.12.2020 3 z 5

Mírně nadprůměrná detektivka z lékařského prostředí. Podezřelých je poměrně málo, ale každý v podstatě může být vrahem, takže pátrání je poměrně napínavé. Děj je plný zvratů, celkově je téma poměrně zajímavé a byť nejsem bůhví jaký odborník, zápletka ohledně nové technologie mi přišla dobrá. Bohužel některé momenty jsou slabší a jakoby nedotažené detaily ubírají na celkovém hodnocení. Překlad taky není z nejpodařenějších, i když znám horší. Dobrá odpočinková četba pro nenáročného čtenáře.

babicka_amalka
26.01.2017 3 z 5

šlo to, ale už jsem četla lepší lékařské thrillery

TaLu
04.07.2015 4 z 5

Další kniha ze série s oblíbenými sympatickými hrdiny. Napínavé , místy strhující čtení. Autorova znalost lékařského prostředí je vždy plus. I když tentokráte těch odborných termínů bylo místy tolik, že jsem se trochu ztrácela.
Doporučuji celou sérii.
Pro milovníky napětí, zasazeného do lékařského prostředí, je to podle mne ideální čtení.
A nejen pro ně.

ZuzanaMrh
16.05.2014 5 z 5

Strhující, napínavý děj, navíc se odehrává ve velice zajímavém prostředí. Jen možná použité lékařské termíny nemusí každý znát... V každém případě je to příběh od kterého se jen tak neodtrhnete. Pro mě je to první kniha tohoto autora, určitě si přečtu i další.

Autorovy další knížky

Leonard S. Goldberg
americká, 1936
1996  82%Vražedný lék
2018  70%Dcera Sherlocka Holmese
2008  88%Smrtící praxe
2005  86%Virus
2003  86%Mozkové vlny