Ježíšku, já chci plamenomet 8

Ježíšku, já chci plamenomet 8 https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81490/jezisku-ja-chci-plamenomet-81490.jpg 4 7 1

Ježíšku, já chci plamenomet je literární soutěž, kterou vyhlašuje od roku 1997 chotěbořský SF klub Avalon. Jejím krédem je: „Krev, pot, slzy, sperma a hnis - čím odporněji, tím lépe a radostněji". Zúčastňují se jí začínající i renomovaní autoři, kteří jsou přesvědčeni o neotištitelnosti svých prací někde jinde.

Přidat komentář

eraserhead
17.12.2017 3 z 5

Soutěžní sborníky mě baví již pro tu hru nakolik se hodnocení mé bude lišit od hodnocení porotců. A zrovna v tomto případě jsme se rozešli mílovými kroky. Vítěznou povídku ročníku 2008, LEF. COMPANY: ANDĚL bych já zařadil až někam ke konci. Předběhla podle mě mnohem lepší povídky. Druhá a třetí povídka (GENTLEMAN POUŽÍVÁ VIDLIČKU a NEDOZERNÉ DOSLEDKYADMINISTRATÍVNYCH OMYLOV) jí nechávají dalece za sebou. Zajímavý je ještě BDSM horrorový thriller ZMÝLENÁ PLATÍ a nápaditá variace na Auta VRAKOVIŠTĚ. Úsměvnou krátkou groteskou pak romantická DOKONALÁ DVOJICE. Velmi mě mrzí zpočátku dobře horrorově rozjetá povídka CHTÍT se zajímavým námětem, který se však zcela rozplizne v něpochopitelně sci-fi balastu a vyzní zcela do ztracena. Dvěma povídkami se na zajímavé pozice a do sborníku probojoval i Mark E. Pocha (tehdy jeetě pod vlastním jménem). Obě jeho zajímavé a nápadité povídky jsou pro mě jen dalším důkazem kvalitativní nadřazenosti jeho povídkové tvorby nad tou románovou. Povídky má skvělé, s romány to jde torchu z kopce. Obecně je sborník směskou sci-fi, fantasy a hororových povídek, ve velké míře okořeněných humorem či vzájemným mezižánrovým mísením. Z těch sborníků Ježíška, co jsem dosud četl patří jistě k těm lepším a záživnějším.