Jezevec

Jezevec https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485041/bmid_jezevec-CNh-485041.jpg 4 92 37

Každý rok v noci na 6. listopadu se sériový vrah zvaný Jezevec prokopává skrz podlahu sklepa do domů svých vybraných obětí, které potom beze stopy mizí pod zemí stejně jako jejich vrah. Jednoho rána nalezne redaktorka Annika Granlundová přede dveřmi své kanceláře hlínou ušpiněný rukopis. Jmenuje se Jsem Jezevec. Rukopis je zvráceným životopisem sériového vraha žijícího pod zemí. Annika v něm vidí svoji šanci, jak zachránit nakladatelství, jemuž hrozí bankrot. I přes zřejmé spojení se skutečným, dosud nevyřešeným případem vražd se Annika rozhodne rukopis vydat. Její rozhodnutí ji ale ovlivní víc, než by si kdy dokázala představit, a brzy ji začne vtahovat hluboko do temnoty, již poznala jako malé dítě. S přibližujícím se osudným datem se čím dál jasněji vyjevuje spojení mezi rukopisem a skutečným vrahem a otázky okolo vydané knihy se hromadí. Kdo je Jezevec doopravdy? Kdo knihu napsal? A co se ve skutečnosti schovává v hlíně pod zemí?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Grävlingen , 2020


více info...

Přidat komentář

dencazrnu
07.04.2024 3 z 5

Velmi slibný začátek knihy, který mě absolutně pohltil a já jsem s nadšením otáčela stránku za stránkou. Na začátku každé kapitoly k nám „promlouvá Jezevec“ a kniha tak dostává mnohem více tajemna a snaží se čtenáře vtáhnout do děje. Bohužel tohle napětí knize vydrželo přibližně do poloviny a pak to začalo jít z kopce. Pachatele si myslím, že odhalíte velmi brzy, a tak nějak doufáte, že ještě přijde nějaký zvrat – no a on nepřijde. Celkově je kniha pak nedotažená, spoustu věcí zůstane nevysvětlených, a hlavně ten konec to zase úplně pohřbí. Co oceňuji, jsou krátké kapitoly a střídání pohledů různých osob, ale to je asi tak jediné. Příběh bych shrnula neurazí – nenadchne. Věřím, že v knihovně najdete plno lepších knih, tohle za sebe moc nedoporučuji, což mě mrzí, protože mě začátek opravdu hodně nalákal.

monishek
06.04.2024 3 z 5

Zajimavy pribeh, ktery se diky kratkym kapitolam skvele cte. Ocenila bych vice akce a nektere veci mi tam uplne nesedely. Zaver byl taky takovy predvidatelny. Nebylo to vylozene spatne cteni, ale jsou lepsi knihy na trhu. Tahle nenadchne, ale ani neurazi. Hodnotim, jako lepsi prumer 3,5. Tema i zpracovani je zajimave.


CharlesWard
21.02.2024 4 z 5

Do poslední chvilky čtivé. Příjemně mě překvapilo, kdo že to nakonec byl onen Jezevec!

TerkinKnižnySve
01.02.2024 4 z 5

Frederik P. Winter - Jezevec


Počet strán: 370
Vydavateľstvo #vendeta
Žáner: #thriller

Veľmi zaujímavá kniha.

Celý čas uvažujete, kto je ten Jezevec? Je to on? Či ona? Či kto!

Ale musím povedať, že jedna z hlavných postáv mi tam strašne liezla na nervy, že som si chvilku želala byť Jezevec a skántriť ju, strašne namyslená osoba čo vidí len seba.

Príbeh knihy vás núti čítať ale zároveň je to jedna z tých knih, ktoru čitate čitate a strany neubúdaju a neubúdaju ale to nič pretože dej je miestami mrazivý, miestami nepochopiteľný sem tam strašidelný ale rozhodne veľmi psychologický.

Na začiatku každej kapitoly mame náhľad do myšlienok Jezevca a ten bol vskutku nechutný v niektorých častiach. A rozhodne sa mi páčil tento štýl knihy v knihe.

Za štafetu ďakujem @stafety.rachel.roo

Kniha č. 25/2024
Štafeta č. 125

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #frederikpwinter #jezevec #skbookstagram #milujemeknihy2

Obsah:

#záhadnýrukopis #vrah #vraždy

Každý rok v noci na 6. listopadu se sériový vrah zvaný Jezevec prokopává skrz podlahu sklepa do domů svých vybraných obětí, které potom beze stopy mizí pod zemí stejně jako jejich vrah.

Jednoho rána nalezne redaktorka Annika Granlundová přede dveřmi své kanceláře hlínou ušpiněný rukopis. Jmenuje se Jsem Jezevec. Rukopis je zvráceným životopisem sériového vraha žijícího pod zemí. Annika v něm vidí svoji šanci, jak zachránit nakladatelství, jemuž hrozí bankrot. I přes zřejmé spojení se skutečným, dosud nevyřešeným případem vražd se Annika rozhodne rukopis vydat. Její rozhodnutí ji ale ovlivní víc, než by si kdy dokázala představit, a brzy ji začne vtahovat hluboko do temnoty, již poznala jako malé dítě.

S přibližujícím se osudným datem se čím dál jasněji vyjevuje spojení mezi rukopisem a skutečným vrahem a otázky okolo vydané knihy se hromadí. Kdo je Jezevec doopravdy? Kdo knihu napsal? A co se ve skutečnosti schovává v hlíně pod zemí?

Jirka92333
28.12.2023 5 z 5

Zbytečně mnoho kritiky. Je to dobrý thriller. Který se navíc velmi svižně čte. Nadpřirozené jevy mám rád. Jediné čeho jsem se bál bylo že spisovatel ukáže podzemí tvory v plné kráse. To se nestalo, to je za mne paráda. Když zůstalo u škrábání po zdech ve sklepě byl jsem maximálně spokojený.

Veronika_mad
05.10.2023 4 z 5

Než jsem začala číst, přečetla jsem si recenze a úplně nesouhlasím s tím, jakou knížka dostala bídu. Za mě dobrý a temný příběh. Určitě ne ale napínavý, protože už od začátku je jasné, kdo Jezevec je. Kratičké kapitoly se dobře četly. Celkově zajímavá kniha, která pro mě nebyla ztrátou času.

Musím dát všem za pravdu, že konec byl opravdu překombinovaný (proto jedna hvězda dolů). Podle mého názoru byl ten nádech nadpřirozena zbytečný a tím spíš by byl příběh trochu víc uvěřitelný a možná tím pádem více mrazivý.

čef
07.09.2023 4 z 5

Zpočátku horor o stavu na knižním trhu a těžké situaci vydavatelství. Poté pátrání po vraždách v sklepích nikterak ovšem intenzivní, spíše se čekalo, co se z toho všeho vyvrbí a jinak se převážně řešily vztahy a strachy hlavní hrdinky. Příběh má tedy své nedostatky, ale celkově je poutavý a maličko, ale opravdu maličko, i strašidelný.

Kerriova
11.05.2023 5 z 5

Zjevně půjdu proti proudu... Od samého startu mě bavila, je psaná stručně a výstižně, ve formě mnoha kratičkých kapitol, na jejichž začátku je vždy úryvek Jezevcova životopisu, takže se zároveň dozvídáte, co o sobě říká on sám v tom rukopisu. Děj udržuje čtenáře v neustálém napětí. Sice je podle mě prakticky okamžitě jasné, kdo ve skutečnosti Jezevec je, ale ten způsob, jakým autor příběh stvořil, je prostě skvělý. Trocha nadpřirozena, kterým jej okořenil, je na jednu stranu příjemná a zajímavá, ale zároveň knihu malinko shazuje. Zejména tedy ten úplný závěr. Ten mi úplně nesedl. Proto těch pár procent dolů. Ale na celkovém dojmu to příliš nemění. Zhruba od poloviny jsem knihu musela schroustat už na jeden zátah a zůstat vzhůru do noci, jednoduše se nedalo odtrhnout

soukroma
23.04.2023 2 z 5

Jak už bylo řečeno níže: ztráta času.

kalache
03.01.2023 4 z 5

.. Nemáme sklep.Do přečtení této knihy mě to vadilo ...

Janniska
25.11.2022 1 z 5

Roztahané,překombinované.Postava vyšetřovatelky nemastná ,neslaná.Jen závěrečný popis Jezevce se mi líbil a představa jeho vzhledu mě trochu děsila.

Fanda74
20.11.2022 2 z 5

Dobře se to čte, vlastně souhlasí s komentáři níže. Konec tak nějak neuvěřitelný a překombinovaný.

Duchoslp
22.09.2022 3 z 5

Knížka není špatná. Zajímavá zápletka, čekala jsem trošku jiné rozuzlení. Za mě je konec trošku přitažený za vlasy a zbytečně překombinovaný

Emma27
21.09.2022 3 z 5

Kniha je zajímavě napsaná,je napínavá,ale hodnotím spíše jako slabší thriller.

VANDAE
05.09.2022 odpad!

Kniha se mi nelíbila,překombinováno, sice mám ráda horory,ale tenhle se nepovedl

Moniska2410
31.08.2022 2 z 5

Čtivá knížka,skoro od začátku víme,kdo je vrah. Krátké kapitoly,které začínají zpovědí samotného Jezevce.
Pokaždé si vybírá tutéž noc.Noc,jež symbolizuje konečnou zradu. Noc,kdy si vyměnili své sliby. Konec mi přišel uspěchaný.

Littlemonday
14.08.2022 4 z 5

Jezevec - Fredrik P. Winter

Kniha, ke které jsem se dostala díky knižní štafetě. ️

Anotace:

Každý rok v noci na 6. listopadu se sériový vrah zvaný Jezevec prokopává skrz podlahu sklepa do domů svých vybraných obětí, které potom beze stopy mizí pod zemí stejně jako jejich vrah.
Jednoho rána nalezne redaktorka Annika Granlundová přede dveřmi své kanceláře hlínou ušpiněný rukopis. Jmenuje se Jsem Jezevec. Rukopis je zvráceným životopisem sériového vraha žijícího pod zemí. Annika v něm vidí svoji šanci, jak zachránit nakladatelství, jemuž hrozí bankrot. I přes zřejmé spojení se skutečným, dosud nevyřešeným případem vražd se Annika rozhodne rukopis vydat. Její rozhodnutí ji ale ovlivní víc, než by si kdy dokázala představit, a brzy ji začne vtahovat hluboko do temnoty, již poznala jako malé dítě.
S přibližujícím se osudným datem se čím dál jasněji vyjevuje spojení mezi rukopisem a skutečným vrahem a otázky okolo vydané knihy se hromadí. Kdo je Jezevec doopravdy? Kdo knihu napsal? A co se ve skutečnosti schovává v hlíně pod zemí?

Recenze:

Pokud chcete napínavý thriller se zajímavým nápadem, jste na správné adrese!
Nepolapitelný vrah, zmizelé oběti, osamělá detektivka a trochu labilní redaktorka - ti všichni a nejen oni vás vtáhnou do děje, kde nechybí ani smutné nebo lehce nechutné scény.
Několikrát jsem byla napnutá jak kšandy a díky skvělým popisům se dokázala opravdu vžít do kůže postav.
Trochu mě mrzel konec, za mně byla ta pomyslná tečka trochu překombinovaná a zbytečná, poslední dvě strany si mohl autor odpustit.
Každopádně se mi pak do tmy se psama nešlo úplně tak snadno jako jindy, takže moc doporučuji!

4/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

sulcova91
11.08.2022 5 z 5

Naprosto boží záležitost!! 20/10

alexis818
17.06.2022 5 z 5

Mně se kniha opravdu moc líbila.Vzdy jsem se těšila,až budu zase číst ten mrazivý,dobře napsaný příběh.Asi moc nechápu to nízké hodnocení,cetlajsem mnohem horší knihy.Tahle si plný počet podle mě zaslouží,nebyla tam hluchá místa a příběh byl velmi dobře vystaven.

Leona333
11.06.2022 3 z 5

Jak už přebal knihy napovídá, bude - měl by být příběh tajemný - temný, až černý... No, tak trochu chyba lávky. Hned po pár kapitolách jsem měla v knize jasno. Příběh sice byl místy zajímavý, snad i párkrát akční..., ale chyběla mi v něm ze strany hlavních postav, jakási ,,osobitost." Vše na mne působilo tak nějak ploše - šroubovaně. Nápad, námět knihy dobrý, škoda že ne víc propracovaný. Bohužel, ani ty úryvky na začátku každé kapitoly od ,,Jezevce" na 5 hvězdiček nejsou. Tak 3,5 za občasné přeběhnutí mrazu po zádech.