Jediná cesta vede nahoru

Jediná cesta vede nahoru https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108162/jedina-cesta-vede-nahoru-108162.jpg 4 38 13

Příběh o tom, že důležitější než peníze jsou dobří přátelé a spokojená rodina Lily a Laurence Lamont-Jonesovi žijí v přepychu: tráví nákladné dovolené v exotických krajinách, své dvě děti posílají do prestižní soukromé školy a vlastní krásný dům na venkově. Potom ale Laurence přijde o práci a zakrátko nato i o veškerý majetek. Jeho rodina se octne na ulici. Protože nemají kam jít, nakonec se uchýlí do zablešeného obecního domu v nechvalně známé oblasti. Jejich situace vypadá beznadějně. Laurencovi se dlouho nedaří najít zaměstnání a jedné noci je zloděj dokonce připraví o všechny zbylé cennosti. Zdá se, že vrátit se na výsluní bude zcela nemožné. Jenže Lamont-Jonesovi už o to možná ani nestojí. S pomocí nových přátel se pomalu staví na nohy a začínají si uvědomovat, že peníze a společenská prestiž nejsou v životě to nejdůležitější. ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Only Way is Up , 2010


více info...

Přidat komentář

knihovnička007
14.12.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem četla už před více než šesti lety a stále na nic občas myslím. Manželé mají hodně peněz, dobrou práci, jezdí na drahé dovolené s přáteli, děti jsou ve vybraných školách. Ale jsou opravdu šťastní? Muž přijde o práci, má plno dluhů a oni se musí přestěhovat, dluží přátelům za drahou dovolenou, kterou si nyní nemohou dovolit. Ale je to opravdu tak hrozné?
Uvědomí si, že jejich přátelé jejich přáteli ve skutečnosti nebyli a oba nacházejí štěstí jinde a i děti si musí zvyknout...
Tato kniha se mi velmi líbila a určitě si ji zase brzy přečtu :)

yettojedno
18.01.2020 1 z 5

Zklamání, červená knihovna pro ženy, zajímavé téma, naivně uchopené, pár hezkých okamžiků tam bylo, ale celkově velmi předvídatelné.


Lely
04.10.2019 3 z 5

Aneb pohádka o tom jak se bohatí stali chudými a ke štěstí přišli.
Kniha je to jednoduchá a čtivá. Ale jako oddychové čtení ideální.

babystar
30.10.2018 5 z 5

Příjemné čtení o tom, že nemáme házet flintu do žita, že všechno zlé je k něčemu dobré, že peníze nejsou všechno a že mezi lidmi, kteří neoplývají bohatstvím se najdou opravdoví přátelé

lenka70
11.04.2017 4 z 5

Dobrá kniha o mladém manželském páru,který ještě nevěděl,že mít hodně peněz....je častokrát jen relativní pojem.A jelikož vše na tomto světě je v neustálem pohybu...tak i za relativně krátkou dobu...můžete mít na kontě obrovskou NULU a pak i MÍNUS..Jenomže i to je samozřejmě.... jen RELATIVNÍ.O tom jaké to je,když jeden z páru to chápe a jakžtakž s tím i dokáže žít,kdežto druhý se v tom "plácá",protože žít bez spousty peněz neumí,je tato kniha.....

maia
26.01.2017

Pohádka o tom, jak bohatá rodina ke štěstí přišla.Mám ráda pohádky a tahle se četla moc dobře,opravdová realita by byla asi krutější.

Danafantom
12.09.2016 3 z 5

Taková naivní kniha o tom, že boháči jsou zlí a chudáci hodní, a že je vážně paráda se ve 40 letech chovat jako puboš. Četla se dobře, to jo, ale to poselství je zavádějící.

metyna
04.11.2014 4 z 5

Pěkné, dobře se četla. Příjemné čtení.

magnolia
05.05.2014 3 z 5

Kniha je psána jednoduše, střídá se pohled hlavní ženské hrdinky a jejího manžela, kteří si musí poradit s velmi odlišným způsobem života. Docela mě to bavilo, ale nestrhlo. Je to taková pohádka - hrdinka má opravdu z pekla štěstí na hodné lidi, taky ona sama je úžasná a manžel vlastně taky a děti jsou skromné... K tomuto žánru to všechno patří a pravé přátelství je opravdu nade vše. (Jen ten konec už byl na mě trochu moc přeslazený).

jasmína
21.08.2013 5 z 5

Možná mě ovlivňuje autorka, ale ještě se mi nestalo, že by se mi od ní něco nelíbilo, nyní se snažím sehnat vše, co u nás zatím vyšlo. Kniha se mi moc líbila, jak je vidět, i boháči můžou padnout na dno, a zjistit, jak divně předtím žili..a pokud se dokážou vzchopit, už je jen na nich, jak naloží se svými životy dál.. , její knihy beru jako relax, abych se pak mohla zase věnovat svým oblíbeným detektivkám :)

Tobika
29.06.2013 3 z 5

Podle recenzí jsem se těšila na pěkné čtení, ale knížka byla hodně jednoduchá až nudná. Moc mě nebavila. Byla to moje třetí knížka od Matthews.

Neri
04.06.2013 5 z 5

Připojuji se k mysterygirl - kniha mě bavila od začátku do konce. Milé, vtipné i mírně romantické čtení o tom, že peníze a luxus člověku nutně nezajistí vnitřní spokojenost a naopak ve chvíli, kdy jste na dně a bez peněz můžete potkat opravdové přátele a najít sebe samotné. To vše podáno velmi čtivou formou. Moc se těším na další knihy této autorky.

mysterygirl
27.08.2012 5 z 5

Po dlouhé době knížka, která mě bavila.Doporučuju.

Kniha Jediná cesta vede nahoru je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce5x
Chystám se číst28x
Chci si koupit9x