Jarní symfonie

Jarní symfonie https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107758/mid_jarni-symfonie-kU4-107758.png 4 23 8

Přidat komentář

Damato
15.11.2018 5 z 5

Tak si tady tak prohlížím knihy mého mládí a úplně mi poskočilo srdíčko radostí- jak já na Kláru mohla zapomenout??? Jediná osoba, která mě dobrovolně donutila - pravda jen po dobu čtení této knihy- místo "za hudebku" chodit na hudebku a to i připravená a se znalostí not z nauky....brrrr. Úžasný román pro malé holky, které podvědomě hledají nějaký motivační vzor. Pravda, mě za chvíli opět přesvědčili kamarádi, že venku na hřišti , je to podstatně lepší než s nohama na pedálu hlídat tóny, se kterými si mé netrénované prstíky naprosto nevěděly rady. Ale hezky se u této knížky snilo o tom, že hrát jednou budu, někde na jevišti za ticha publika budu bušit do klavíru, klátit tělem dopředu a dozadu a za ohromného aplausu publika, které oněmí nad mým uměním, se ukloním a skromně odejdu z jeviště. Mimochodem , ten úklon a odchod z jeviště jsem bezpečně natrénovala, myslím, že bych ho zvládla ještě dnes. Publikum by jistojistě oněmělo i dnes , kdybych jim klátíc se ze strany na stranu , se zavřenýma očima a bez not- protože ty do dnes pořádně neumím, střihla jednu Ludwig van Beethovenovu Fűr Elise ( ten název , to je tak to jediné, co si pamatuji z celých not)

KnihovniceVěra
13.04.2018 3 z 5

Jarní symfonie je spíš poučným vyprávěním pro hudební výchovu, nežli románem, uspokojí, ale nenadchne. Pomohla mi splnit další bod čtenářské výzvy a inspirovala k poslechu Schumanna a Brahmse.


Znedla
02.09.2017 2 z 5

Námět knihy je moc hezký a velmi zajímavý. Bohužel, kniha se mi dost špatně četla. Někdy jsem se v ní i ztrácela. Nedovedu si představit, že bych jí ve 12-ti letech dočetla celou.

Cusco
02.08.2016

".. Jarní symfonie je životopisný román o Kláře Wieckové-Schumannové, slavné klavírní virtuosce a manželce hudebního skladatele Roberta Schumanna. ... ... Je to kniha, kterou čtenářky přečtou jedním dechem, ke které se budou ještě mnohokrát vracet a o které budou hodně přemýšlet."
(anotace na přebalu knihy, 2. vydání, rok: 1976)

Lili2
18.09.2015

Čte se mně kniha blbě. Autorka na můj vkus hodně psychologicky a impresionisticky rozebírá jednotlivé události v životě Kláry a Roberta. Ale na druhé straně jsem ráda, že jsem se něco o Schumannovi dozvěděla, neboť doteď jsem o něm věděla jen, že to byl hudební skladatel. Závěr knihy je poutavý, v kostce je zde výjimečně čtivě vykreslen život Johanese Brahmse a jeho vztah ke Klaře.

michde01
26.11.2013 5 z 5

Jedna z nejhezčích knih,kterou jsem kdy četla. Je sice zařazená do literatury pro mládež,ale domnívám se, že romantickou duši pohladí i v pozdějším věku. Typický román o lásce a vzájemné úctě dvou lidí, v tomto případě úžasných umělců, skvěle napsáno a vůbec nevadí, pokud fakta nejsou zcela přesná, protože na pozadí všeho vystupuje hlavní myšlenka autorky, že nezáleží na věku, či společenské důležitosti člověka jde-li o lásku.
Dávám 5 hvězdiček, krásná kniha.

maryzka
03.05.2012 2 z 5

Byla to druhá kniha, kterou jsem od této spisovatelky četla díky filmu Jarní symfonie v hlavních rolích manželu Preissových

WEIL
08.10.2011

Někdy se dost divím autorům či autorkám, co píší knihy, které nikdy nemohou být tak hodnotné jako faktografické knihy, že je baví je psát. A čtenářům, že je baví číst. pro mě je to ztráta času.