Jana z Hvězdy III. - Květina z Ameriky

Jana z Hvězdy III. - Květina z Ameriky https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10265/jana-z-hvezdy-iii-kv.jpg 4 21 7

Jana z Hvězdy série

< 3. díl

Závěrečný díl trilogie, jejíž děj se odehrává v přelomovém období konce středověku a začínající renesance. Jana a její rod vládnou průmyslové a finanční říši. Když si Kryštof Kolumbus usmyslí, že najde západní cestu do Indie, upozorní ho jeden německý kartograf, že v cestě mu stojí terra incognita velikosti světadílu... Cesty do zámoří francouzského krále nezajímají, má svých starostí dost. Ale Jana ví, že hranice známého světa skýtají mnoho nových příležitostí. Vydá se tedy na dalekou plavbu..... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Jeanne de l´Estoile, La fleur Amérique , 2003


více info...

Přidat komentář

mataaskorice
13.02.2021 5 z 5

Tentokrát dávám pět hvězd. Ne proto, že by byl třetí díl lepší než ty předchozí, spíš naopak - je tu víc mysteriozna, objevuje se tu nový prvek v podobě Nového světa a navíc má stárnoucí Jana už tolik potomků, že se v nich ztrácím. Pět hvězd dávám proto, že se mi po Janě bude stýskat, za ty tři knihy mi přirostla k srdci. Trilogie je místy pohádkově nadsazená, Jana je superžena, která si poradí s jakoukoli situací, s jakýmkoli nebezpečím, ale mě tohle ze židle nezvedá. Janě jsem fandila a byla jsem ráda, že je z průšvihu venku, klidně za pomoci vyvolávače dešťů... Série Jana z Hvězdy je v první řadě skvělým zmapováním doby, obrovskou truhlicí historických poznatků, to vše orámováno čtivým příběhem. Najdou se knihy bezesporu napínavější, u Jany si pravděpodobně nebudete hryzat nehty v očekávání nadcházejících okamžiků, ani kvůli ní nebudete ponocovat do tří, protože "ještě jednu kapitolu", ale možná si vás Jana získá prostě díky sobě samé, díky době, ve které byl lidský život nepodstatnou věcí, díky tomu, že se svezete do patnáctého (a počátku šestnáctého) století a nahlédnete do různých společenských vrstev, živností, řemesel, zvyklostí.

gaaabi
01.11.2020 3 z 5

Podle mě trochu lepší než druhý díl, ale pořád - trochu pohádka, doporučeno v knihovně, úplně unesena jsem nebyla, ale dá se... každá kniha obohacuje.


zdenaR
28.02.2020 4 z 5

Příjemný historický román, velmi dobře se četl.

Janaves
16.01.2020 5 z 5

Četla jsem již dříve. Historické knihy moc nečtu, ale toto bylo pěkné, přečetla jsem všechny tři díly.

Jossie
31.03.2015 3 z 5

Poslední díl Jany z Hvězdy není špatný, ale je poněkud rozvláčný a místy nezáživný. Navíc je tam až moc nadpřirozena a tím sráží slušný historický román do jiné roviny. A to říkám jako člověk, který na tyhle věci celkem věří.

Vojslava
03.05.2013 4 z 5

Třetí díl připomíná ze všeho nejvíc opravdu gobelín - už spíše trochu neživotné postavy a dekorativní scény... ale pořád se to docela dobře čte...

paloma
05.04.2013 5 z 5

Velmi pěkná trilogie, kterou jsem četla před pár lety. Moc pěkný příběh, hlavní hrdinka silná a na svou dobu nezávislá žena, si získala mé sympatie. Obdivuji její odvahu čelit nelehkým životním situacím i to jak se umí postarat jak o sebe tak o svou rodinu.