Jana Klusáková a Václav Klaus rozmlouvají Nadoraz o osmi letech ve svobodném státě

Jana Klusáková a Václav Klaus rozmlouvají Nadoraz o osmi letech ve svobodném státě https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77639/jana-klusakova-a-vaclav-klaus-rozmlouvaji-nadoraz-o-osmi-letech-ve-svobodnem-state-77639.jpg 3 9 2

Rozhovor s někdejším premiérem Václavem Klausem vedla autorka zrovna v době jeho tzv. pádu, ve dnech mezi 31. říjnem a 18. prosincem 1997. Rozmlouvají nejen o Klausově "pádu" ale i o ekologii, politice, kupónové privatizaci, jaderné energetice a Temelínu a mnoha jiných věcech.

Přidat komentář

Jrsnbl
03.05.2023 4 z 5

Super rozhovor novinářky Klusákové s Václavem Klausem vedený po částech na podzim roku 1997, tedy nedlouho předtím než Klausova vláda předčasně padla a premiérem byl jmenován Josef Tošovský.

Klaus s Klusákovou rozebírají politiku ODS, tvrdé devadesátky, kuponovou privatizaci, Miloše Zemana ale i Klausův osobní život, co rád čte, jak sportuje a podobně.

Hvězdičkami nehodnotím osobu Klause samotného, ale rozhovor jako takový. Ten je totiž bezesporu kvalitní a jsem za něj rád.

BarboraSalome
29.05.2020 3 z 5

Přečteno kvůli mé diplomové práci. Ovšem, co mě zaujalo bylo, že se dost kriticky Václav Klaus vyjadřuje o Miloši Zemanovi:,,Nechci reagovat pořád na jednu konkrétní osobu, která se vyznačuje mimořádnou mírou osobní zášti a osobního nepřátelství-pak bohužel vypadám stejně a házejí nás oba do stejného pytle. To nechci." A zajímavé je, že upřímně přiznává: ,,Posledních 8 let jsem žil silně přiškrceným plynem. V mnoha podobných věcech mám názory výrazně ostřejší, než jsem předváděl." Každopádně po skončení prezidentského mandátu se VK již rozhodně nebojí říkat věci naplno.


Autorovy další knížky

Jana Klusáková
česká, 1941
1991  92%To je Jana Brejchová
1998  60%Jana Klusáková a Václav Klaus rozmlouvají Nadoraz o osmi letech ve svobodném státě
1992  78%Jana Klusáková a Fedor Gál rozmlouvají nadoraz
1998  62%Jana Klusáková a Jan Ruml rozmlouvají Nadoraz o tom, co bylo, je a bude
2005  100%Rok s Kokoliou

Kniha Jana Klusáková a Václav Klaus rozmlouvají Nadoraz o osmi letech ve svobodném státě je v

Přečtených15x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x