Jana Klusáková a Jan Ruml rozmlouvají Nadoraz o tom, co bylo, je a bude

Jana Klusáková a Jan Ruml rozmlouvají Nadoraz o tom, co bylo, je a bude https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77638/bmid_jana-klusakova-a-jan-ruml-rozmlouva-alg-77638.jpg 3 9 1

Rozhovor s politikem a někdejším ministrem vnitra, Janem Rumlem, vedla autorka ve dnech mezi 21. březnem a 4. dubnem. Rozhovor se věnuje nejen politice, ministerstvu vnitra či policii obecně, ale i kultuře, rodině, historii, Václavu Klausovi a jiným věcem.

Přidat komentář

PeterBahn
24.01.2021 3 z 5

Knižní rozhor Jany Klusákové s Janem Rumlem se mi připletl do cesty a četl jsem jej dvaadvacet let od vydání, t.j. v lednu 2021. Rozhovor se točil kolem "sarajevského atentátu" na premiéra Klause (podzim 1997), působení Jana Rumla na ministerstvu vnitra, a především o nové straně Unie Svobody, která měla ze začátku hezky našlápnuto, ale už je taky drahně let po ni. Jana Klusáková se ptala přímo až nepříjemně a když jsem četl její otázky, vybavoval se mi její hlas a dikce. U Jana Rumla ne. Zajímavé byly vzpomínky Jana Rumla na Slovensko kde za totality pásl krávy a na disent. Silné byly i vzpomínky, jak se staral o umírající pacienty. Za mne Jan Ruml asi jeden z nejsympatičtějších politiků 90-tých let i když s výhradami… …ale ke komu nelze mít výhrady…
Dovolím si ocitovat kousíček odpovědi na otázku J. Klusákové, zda-li se J. Ruml baví v parlamentu s republikány. (...to je historie, co?)
Nikdy v životě jsem nemluvil s žádným republikánem až na jednu výjimku. Jednou mě Sládek míjel na chodbě a řekl mi: Vrať se k těm kravám na Slovensko. Já mu řekl: Jdi do prdele, ty kreténe!

Autoři knihy

Jana Klusáková
česká, 1941
Jan Ruml
česká, 1953

Kniha Jana Klusáková a Jan Ruml rozmlouvají Nadoraz o tom, co bylo, je a bude je v

Přečtených11x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x