Jako ryba bez vody

Jako ryba bez vody https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108375/bmid_jako-ryba-bez-vody-8Tg-108375.jpg 5 33 16

Francouzský herec Pierre Richard, prvně předkládá čtenářům své vzpomínky a dosud neznámé „historky z natáčení“. Setkáme se například s Mireille Darcovou tak, jak ji pánbůh stvořil, s Bernardem Blierem a jeho příslovečným sklonem k podvádění, s Jeanem Carmetem a jeho geniálními mystifikacemi, s krátkozrakou Barbarou, s mistrem katastrof Gérardem Ourym i s Gérardem Dépardieuem, který zkoumal vliv červeného vína na herecký výkon. Na všechny své kolegy vzpomíná s lehkostí a humorem sobě vlastním a zároveň nevynechá žádnou příležitost zaútočit na lidskou hloupost v každé její podobě.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Comme un poisson sans eau , 2003


více info...

Přidat komentář

Peťula91
17.05.2023 5 z 5

Knížka byla úžasná a zábavná jako sám Pierre Richard, kterého mám moc ráda. :-) Vzpomíná na své zážitky, když začínal jako herec, vypráví některé z historek z natáčení se svými kolegy. Jelikož miluji jeho filmy, byla koupě této knížky nezbytná. :-) Určitě doporučuji :-)

Kontryhelka
02.02.2022 5 z 5

Kdo by neznal potrhlého Velkého Blondýna. Jeho filmy jsou perfektní směsicí humoru, komických situací a neuvěřitelných bláznivin, které nás od dětství pozitivně ovlivnili. Tento sympatický herec dal francouzskému filmu opravdu jen to nejlepší a nemusí se vůbec za nic stydět. Navíc je to příjemný člověk a v několika filmech, kde už nemohl dělat díky věku ptákoviny všem dokázal, že je herec i vážných rolí a umí zahrát skvěle a s grácií i usedlé dědoušky , které mu rádi věříme.


alva1
16.05.2020 5 z 5

Pierre v této knize s láskou a něhou vzpomíná na svoji práci, milované kolegy a přátele. Čtení této knihy je milé, pozitivní a s úsměvem na tváři. Tak jako byly jeho filmy, pokud si vzpomínám. Vřele doporučuji.

andrii24
16.01.2020 5 z 5

... s neposlušnou blond kšticí. Neposedný medový šarádník. Pierot - parádník. "Rozhazovač" různých stupňů veselí. Humoru lehounkého jako soufflé, které sklouzne po patře, jako když klíček do zapalování zasunete.

Opatov
04.06.2019 5 z 5

Velmi vtipna biografie, spise jen uryvky a vzpominky. Knizka je stejne pozitivni a zabavna jako jeho filmy. Rozhodne jsem se nenudila.

Kakarinka
08.03.2019 5 z 5

Na knihu jsem narazila nahodou a prekvapila me. Tolik vtipu, duvtipu a moudrosti v jednom cloveku!

hippiesak
04.06.2018 5 z 5

Velmi veselé. Mám rád postavy, které hraje. Po přečtení knihy si myslím, že kdybych ho znal osobně, budu mít rád i jeho :)

eraserhead
11.12.2017 5 z 5

Ani ne tak paměti či souvislá autobiografie, jako spíše "náhodné" vzpomínky na jisté zábavné úseky života spojené s herectvím. Velmi zábavné, zajímavé a... prostě fajn. První kapitola je naprosto skvěle napsaná. Na jednu stranu Richard překvapí hravou vážností, přesto je z toho cítit na sto honů. Kdo ho má rád (já hodně), toho kniha jistě potěší. Kdo ho moc nezná nebo jen zběžně, toho snad může nalákat se na některé filmy, o nichž se v knize mluví a jsou z nich v ní i fotky, nalákat. Já jsem rád, že jsem na tu knihu narazil a mohl si ji pořídit. Pierre Richard je mou srdeční záležitostí a jsem rád, že mi umožnila nakouknout za oponu některých jeho filmů.

Rebel0007
09.07.2015 4 z 5

Pierre Richard vtipně překládá čtenářům své (nejenom) herecké zážitky. Jelikož je velký blondýn můj oblíbenec tak bych ocenil (konečně jednou) nějaký opravdový životopis. protože Pierre má rozhodně zajímavý život (a tím myslím samo sebou i bulvární výkřiky o jeho milenkách....!!!:-)))))))))))) Ale i tak to není vůbec špatné a kapitola Přátele na mně udělala rozhodně velký dojem. Díky Pierre a přeji ti mnoho sil do dalších let!

Peter.Melon
18.11.2014 5 z 5

Dobrá kniha o mém oblibeném francouzském herci.Pierre Richard je můj hrdina!

DennisMoore
19.08.2014 5 z 5

I mně by se líbilo, kdyby Pierre Richard napsal delší knihu, alespoň dvojnásobnou, ale zase si říkám: Tahle je krátká... A přitom toho v ní je tolik. Richard nezůstává nic dlužen svému komickému já, nicméně zrovna tak se ke slovu dostává jeho pro spoustu lidí méně známé já, totiž poněkud komplikované já přemýšlivé, inteligentní, kousavé a zároveň vlídné. Asi nejvíce se mi líbila kapitola věnovaná Gérardu Ourymu, ovšem třeskutý úvod neodolatelně pracující s historickými událostmi by bylo nefér přehlédnout. A zbytek zrovna tak.

Harry
03.06.2013 4 z 5

Tahle kniha není klasický životopis, ale autor vzpomíná na různé zážitky , jednak z natáčení filmů a z divadla, jednak prostě "ze života". A píše to tak trochu filozoficky a samozřejmě ve většině případech humoristicky. Asi by to chtělo přečíst si knihu za nějaký čas jestě jednou.

poetree
26.02.2013 4 z 5

hezky se čte, Pierre je vtipný a vypráví o sobě tím, že vypráví o jiných :) natáčení v Gruzii je nejlepší kapitola :))

Jarvis
16.02.2013 5 z 5

Miluju Pierra odjakživa, je to jeden z nejinteligentnějších lidí na planetě a tato kniha je toho důkazem

kusma
07.11.2012 4 z 5

Milé, vtipné vyprávění. Pobavila jsem se, zejména jsem si užívala historky z natáčení v Gruzii. Na druhou stranu je vidět, že pan Pierre Richard je velmi vnímavý, inteligentní člověk, kterého svět kolem něj nenechává chladným a vážně a zajímavě o něm uvažuje. Škoda, že knížka není obsáhlejší.

Bomber
14.09.2012 5 z 5

Richardovy memoáry jsou navýsost zajímavým a především zábavným čtením, které o autorovi prozradí mnohem více než obsáhlá faktografie "z druhé ruky".

Štítky knihy

herci film

Autorovy další knížky

Pierre Richard
francouzská, 1934
2012  92%Jako ryba bez vody
2020  83%Nevím nic, ale řeknu všechno

Kniha Jako ryba bez vody je v

Právě čtených1x
Přečtených34x
Doporučených6x
Knihotéce20x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x