Jak se stát Pařížankou

Jak se stát Pařížankou https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366060/bmid_jak-se-stat-parizankou-KRm-366060.jpg 3 136 23

Pařížanka a Paříž. Synonyma pro specifický životní styl i názory. Pařížanku poznáte všude na světě díky jejímu osobitému účesu a způsobu, jakým si dokáže vychutnávat život. Je neustále šik a elegantní. Nemusí se ani moc namáhat a muži jí padají k nohám. Samozřejmě že Pařížanka je žena jako všechny ostatní, ale se špetkou něčeho navíc… A pokud se chcete dozvědět i něco z jejích tajných triků, zkuste zalistovat touto knihou od okouzlujících rodilých Pařížanek. Život je krásný… po francouzsku!... celý text

Přidat komentář

goofinkaa
17.02.2024 2 z 5

Vďaka krátkym textom, som knihu prečítala za jeden deň. Narazila som aj na pár zaujímavých myšlienok, ale podľa mňa bol okolo knihy nezmyselný "hype" a je to len dielo dobrého marketingu a PR...

kopeceli
18.11.2023 2 z 5

Ach. Tak tady jsem šlápla vedle. Pro mne zbytečná kniha.


soukroma
23.05.2023 5 z 5

Velice osvěžující: nejrůznější témata, kratičká zpracování textů, včetně aforismů, vždy trefné a k jádru věci, barevný obrazový a foto doprovod, pár receptů a hodně triků, na všechno.
Čtyři autorky, ale není to na výsledku nijak poznat, což je velké plus.
Parádička, úplně ty Pařížanky vidím a slyším! A Paříž a Francii a francouzštinu jakbysmet!!!

Vždycky si stěžuji na přílišnou váhu knih, kde to nemá žádný smysl (a obtěžuje to mne jako čtenáře): tahle vcelku útlá a rozsahem nevelká kniha je taky pořádně těžká, ale má to své opodstatnění ve výborné výpravě - krásný silný lesklý papír dělá vhodný základ pro barevné grafické provedení, které ještě jednou oceňuji.

Nicole_picole
23.05.2021 1 z 5

Vážně ne. Velká ztráta času. Nedalo mi to nic ani mě to nepobavilo.

Adies
25.09.2020 3 z 5

Skvělá oddechovka po dlouhém dni. Místy se zasmějete, ale i hluboce zamyslíte. Super jsou i tipy na místa. :)

Ehwaz
15.10.2019 5 z 5

Přeúžasná nadsázka, oddychové čtení na léto a před spaním. Ideální na "čtení po kouskách" když si člověk potřebuje během pár minut spravit náladu. A ověřit si, jestli nebere život příliš vážně...

PavlínaAlžběta
12.12.2017 2 z 5

Koupila jsem si knihu kvůli nějaké reklamě a kvůli lásce k módě a Paříži před nějakou dobou a četla pouze kus. Nyní jsem si ji přečetla celou, knihu máte přečtenou během chvíle. Text není nadupaný na sobě, místy jsou fotografie žen krásných i méně krásných, vkusných i méně vkusných, najdete různé aforismy pod. Kniha byla napsána 4 autorkami a kvalita "čtení"- jak bych to zaoblila...nic moc. Fotografie slavných Francouzek, hlavně Pařížanek, fotografie předražených modelů, tipy co na sebe vzít na oběd, večeři, drink párty, na nákupy, samé rádoby rady. Kniha moderní, dozvíte se něco o vyvíjení módy, o společenském životě, ale pořád je to jiná vrstva lidí a z knihy je to víc než cítit. Některé pasáže působí snobsky, jiné vám i něco dají. Pořád je to kniha od autorek, které si žijí na vysoké noze.

hajrys
02.10.2017 3 z 5

Víkendová oddechovka, nebylo co číst. Není to úplně můj žánr, ale pár zajímavých tipů jsem tam objevila :-)))

m_friedlova
01.07.2017

Velmi snadno a lehce čitelná kniha na jeden večer (den). Moderní pojetí soudobého pařížské života žen. V některých ohledech (názorech) inspirativní, ne se vším se však osobně ztotožňuji. Knihy o francouzských ženám, jejich šarmu a životě mám v oblibě. Zřejmě jsem čekala víc, i tak se mi ale kniha líbila.

hellena1523
13.06.2017 3 z 5

Takové zpříjemnění večera :)
Obávám se, že srovnávat s Madame Chic není na místě. Jsem toho názoru, že série Madame Chic ztělesňuje klasickou Paříž, potažmo Pařížanku v takovém až aristokratickém duchu. Zatímco tato publikace je zaměřená spíš na současnou, moderní ženu - Pařížanku, která je ovlivněna světovými trendy, příliš si nehraje na etiketu, ale vždy má něco navíc - a to právě svou identitu Pařížanky, která je nezaměnitelná (proto je možné nalézt pár společných prvků v obou případech).
Co se týká formy, byla kniha docela příjemným zpestřením, ale obávám se, že kdybych si ten večer nevzala do ruky knihu a namísto toho zasedla k internetu a procházela si beauty/módní blogy zabývající se pařížským stylem, bavila bych se asi obdobně - kniha je psaná formou blogových článků. Což není na škodu, ale opravdu žádné velké umění, nebo snad literární hodnotu, nečekejte. (Na druhé straně - on někdo něco takového od knih podobného charakteru čeká?)

New-radus
22.02.2017 2 z 5

Jsem ulítlá na Paříž a na příručky. Zamilovala jsem si Madame Chic a tak vyzkoušela i jinou knihu na stejné téma. Musím říct, že to bylo vcelku zklamání. Z pařížského stylu nevystihuje téměř nic. Ale co mě rozhodně bavilo, bylo provedení celé knihy. Třeba odstíny barev Paříže v létě a zimě jsem si musela vyfotit :-)

Aaron Lewis
30.11.2016 3 z 5

Ok, dalo se to. Knihu mi doporučila kamarádka a aby se neřeklo, tak jsem jí přečetla. Respektive sfoukla za pár minut. Recepty jsem totiž přeskakovala:P. Není to vůbec nic pro mě, ale pár věci bylo trefných a někde jsem se i zasmála. A taky děti jako družice se povedly.

Jara_D
13.11.2016 5 z 5

Právě jsem koupila e-book a po přečtení pár náhodných stránek, jsem zjistila jistou vzájemnou podobnost ve smýšlení Pařížanek, co se týká chování, povahy.. Zajímavé! :) Už se těším až se pořádně začtu.

karolina5333
05.09.2016 4 z 5

Nenáročná kniha ke kávě. Některé myšlenky mě opravdu oslovily, některým jsem se musela smát, ale pokud člověk bere knihu s nadhledem, tak vůbec není špatná.
Dávám hvězdičku navíc za recept na jednoduchý, ale výborný čokoládový dort :D

B.V.
04.09.2016 5 z 5

Nenáročná a hravá kniha, od které se mi dostalo přesně to, co jsem očekávala (a snad i o trochu víc - viz recepty). Není to žádný intelektuální zázrak, ale odpočinková kniha psaná s nadhledem a humorem. Někdo možná Pařížankami (i touto publikací) opovrhuje, ale pro mě je francouzský nenuceně nucený styl ikonickým a inspirujícím, proto mě bavila také tato kniha, která mi dělala společnost na obzvlášť dlouhém letu. Kdo hledá čtivou kompilaci humorně podaného zamyšlení o francouzském stylu života, pak je pro něj toto ta správná volba.

V letadle jsem měla možnost poslechnout si ji v angličtině jako audioknihu, což většinou nedělám, ale v tomto případě jsem byla spokojená, jelikož je kniha perfektně namluvená. Zde jsou některé z pasáží, které mi utkvěly v paměti:

"You don't need to possess a lot of jewelry. However, each piece has to tell a story. Their value lies not in their price, but in their sentiment."
"He may not be perfect, but at least he exists."
"The secret of happiness in love is not to be blind, but to know when to close your eyes."

Alma5
28.05.2016 2 z 5

Díky této knize jsem zjistila, že Pařížankou se stát nechci :)

angelice
25.04.2016 4 z 5

Kniha naštěstí nepodsouvá mylný názor o tom, že dcery Paříže jsou dokonalé, jak se nám pseudo umělecké blogy a časopisy snaží vnutit.
Je to malá ukázka toho, jak elegantní a osobitá žena dokáže využít povyku, který se kolem ní tropí jen proto, že žije ve ,,Městě lásky". Často úsměvné a k zamyšlení nad vlastním životním stylem. Kniha je navíc dobře zpracovaná co se vizuality týče. Jen jediná otázka:,, opravdu musím vařit snídani v červených lodičkách, abych se tedy stala Pařížankou?" Jinak vřele doporučuji každému kdo se nudí, má splín anebo potřebuje jen oddechovku. A pusťte si Edith Piaf nebo Zaz.

Alisce
14.11.2015 3 z 5

Neurazí, ale ani nenadchne. 3,5 hvězdičky.

LadyCotton
30.06.2015 3 z 5

Mě kniha moc neoslovila, jelikož podobných už jsem četla několik. Nepopírám, že sem tam se tam objevily dobré hlášky či věci nad kterými by bylo dobré se zamyslet, ale cena 348kč za tuto knihu mi přijde dost...
Takže asi takhle: pokud jste slečna/mladá žena, a vaší biblí jsou módní časopisy typu ELLE, VOGUE a baví vás celý život si hrát na to co nejste (respektive čím byste chtěla být), tak mohu knihu doporučit...
Pro ostatní: knihu berte s nadsázkou než jako příručku na šťastný a stylový život

ladyba
28.05.2015 4 z 5

Příjemné počtení o stylovém nestylu a minimalistické eleganci Pařížanek. Moc příjemně jsem se pobavila.

Štítky knihy

ženy Francie Paříž móda životní styl společenské chování

Autoři knihy

Caroline De Maigret
francouzská, 1975
Audrey Diwan
francouzská, 1980
Sophie Mas
francouzská
Anne Berest
francouzská, 1979

Kniha Jak se stát Pařížankou je v

Právě čtených3x
Přečtených205x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených4x
Knihotéce53x
Chystám se číst74x
Chci si koupit29x
dalších seznamech2x