Jak se dělá imunita

Jak se dělá imunita https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471691/bmid_jak-se-dela-imunita-dQz-471691.jpg 3 24 24

Imunita – někdo ji hledá v ledové vodě, jiný v experimentech s jídelníčkem. Jak však imunitní systém funguje a co se odehrává v našem těle, když nás chrání před nebezpečím nejrůznějšího druhu? Světově uznávaná imunoložka Blanka Říhová vytvořila se svým kolegou Markem Šťastným průvodce lidskou imunitou, v němž nabízí srozumitelné a vědecky podložené odpovědi. Věděli jste třeba, že imunitní systém má – podobně jako náš mozek – paměť, která může trvat celý život? Zjistěte další fascinující fakta o tématu, které bude aktuální v každé době!... celý text

Přidat komentář

Finvarra
16.07.2023 5 z 5

Kniha mě nadchla, protože mi přinesla odpovědi na otázku proč je dělání/nedělání některých věci v našich životech důležité a jaký to může mít dopad na kvalitu a zdraví. Zkrátka mi spojila některé informace v celek. Úmysl edukovat veřejnost v době covidové je naprosto zřetelný, ale to mi vlastně nevadí. Nejsem zarytý odpůrce očkování. Navíc jsem knihu četla dávno po lockdownu. Za mě tedy dobrý úvod a odrazový můstek pro hlubší studium. A zohlednění aktuálního dění v kontextu s historií je plus navíc.

Verrrunka
30.01.2023 4 z 5

Velice poučná a přínosná knížka!
Že pro fungující imunitu potřebujeme pestrou stravu, spánek, pohyb a nestresovat se, to asi víme všichni, ale tady je to navíc skvěle vysvětleno, na základě vědeckých poznatků, což já můžu :-)
Navíc jsou pak v knížce rozebrána témata jako očkování, autoimunitní onemocnění a další.
Takže k přečtení určitě doporučuju.


Pavlína197
09.01.2023 4 z 5

Z knihy vyplývá, že pro podporu dobrého fungování imunitního systému platí obecně známá pravidla - pestrá strava, přiměřený pohyb, dostatek spánku, nekouřit, vyhýbat se dlouhodobému stresu a zbavit se obezity.
Zajímavá pro mě byla první kapitola, kde jsou popsány imunitní buňky a jejich fungování, kapitola předposlední, v níž jsem se dověděla, že pomocí imunitních buněk lze léčit nádory, a kapitola poslední o epidemiích a pandemiích v historii. V této kapitole je pěkně vysvětlena také výroba a princip vakcín proti covidu-19.
Některá témata by mohla být rozvedena víc, ale i takto mi kniha jako úvod do imunologie přijde dostačující a hlavně srozumitelná.

Pavla-Adina
18.04.2022 3 z 5

Základní informace o fungování imunity a všech vlivů na ni. Zajímavější byl třeba historický přehled nemocí. Celkově hodnotím knihu jako populárně naučnou učebnici, ale celkem mě zklamala.

Spid
14.02.2022 1 z 5

No autoři jsou krásně odchováni farmaceutickými společnostmi. Staré věci jako z učebnice, nové věci nepodložené. Vadí mi nemalá propagace očkování. Díky očkování nás vlastně nemusí vůbec zajímat, jak se dělá imunita.

Danaba
23.08.2021 1 z 5

Knížka ušitá rychlou jehlou s vědomím, ze se v současné době bude dobře prodávat. Celkem známé věci pro průměrně znalého člověka , možná učebnice pro střední školu. Bohužel, čekala jsem určitě vic informaci i zajímavěji napsaných.

moničina
07.05.2021 2 z 5

Zjednodušené a základné informácie o fungovaní imunity a očkovania. Kto hľadá niečo viac, bude sklamaný lebo kniha nejde do hĺbky. Okrem toho autorka nezahrnula rozne ďalšie aspekty, ktoré možu vyvolat autoimunné ochorenia alebo alergie, ani doležitost napr. kojenia a mnohe iné zistenia dnešnej modernej vedy. A obhajuje očkovanie bez uvedenia rizík, je to opak knihy akou je napr. velmi fundovane napísaná kniha od Tomáša Kaspara. Je to skor kniha pre študentov na urovni strednej školy.