Jak prohrát maraton

Jak prohrát maraton https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360406/bmid_jak-prohrat-maraton-7Kd-360406.jpg 4 52 19

V knize Jak prohrát maraton Joel Cohen čtenáře krok po kroku provází přerodem z obyčejného pecivála v pecivála, který uběhne maraton. Autor pomocí neodolatelně vtipné kombinace běžeckých tipů, vyprávění, ilustrací a grafů rozebírá utrpení člověka, který se donutí běhat. Cohen vás v roli sarkastického průvodce seznámí se všemi aspekty běžeckého prožitku - od odřenin přes nejlepší dobu k běhání po mučírnu zvanou maratonské expo. Příručka nabízející užitečné rady a upřímnou soustrast běžcům všech výkonnostních úrovní vám ukáže, že dokonce i ti, pro něž je běžecká euforie pojem z říše pohádek, mohou přežít celý maraton.... celý text

Humor Osobní rozvoj a styl Sport
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

How to lose a marathon


více info...

Přidat komentář

soupik2012
23.01.2024 4 z 5

Za největší předost této knihy, považuji její správně zvolenou délku. Kdybych musela tento příběh poslouchat ještě o hodinu déle, v hodnocení bych ještě jednu hvězdu ubrala. I to je umění, zvolit správný počet stran, aby kniha nezačala vyloženě nudit. Humorná kniha? No já se nejvíc bavila a opravdu od srdce zasmála pouze v úvodu. Postupem času, mi humor přišel vyumělkovaný a nepřišlo mi vtipné vůbec nic. Naučná a životní styl? Naučná určitě ne, životní styl možná. Sama jsem aktivní běžkyní a tak mě prohlášení v knize, zapomeňte na tepovou frekvenci, téměř nadzvedlo ze židle. Je to stejně hloupá rada, jako kdyby Vám v autoškole vyučující poradil ignorovat přednost zprava. Z tohoto důvodu knihu nedokáži žánrově zařadit. Možná by mohla pomoci těm lidem, kteří jsou v rozhodovací fázi, jestli začít běhat, či se věnovat jiné pohybové aktivitě. Audioknihu načetl opravdu velice dobře, se snahou o vtipný přednes pan David Novotný.

lapagerie
25.04.2022 3 z 5

Poslouchala jsem jako audio, což je myslím dost výhoda. Parádní podání Davida Novotného pozvedla vtipnost knížečky o úroveň výš. Nevím, zda bych hodnotila stejně, kdybych ji jen četla, ale spíš asi ne. Některé vtípky by mi možná přišly hloupé nebo uměle vyšroubované. Ale audioverze opravdu tu hvězdičku přidá a musím říct, že jsem se místy smála nahlas, což okolojdoucí asi dost překvapovalo.


drakamena
28.02.2021 4 z 5

Sice jsem se přímo nekoulela smíchy, je to ale fajn humorná oddychovka, napsaná s velkou nadsázkou. A ještě se člověk dozví něco o tom, jak může jako úplný lenoch a laik uběhnout maraton.

Faila
10.02.2021 3 z 5

Cohenův humor (a kresbičky) se mi moc líbí, takže mě kniha bavila a navíc se četla velmi rychle. Trochu nespokojená jsem s obsahem, nečekala jsem, že to bude vyloženě návod na to, jak běžet maratón. Čekala jsem tam asi víc přesahů. A při zpětném zamyšlení mi nesedí ani Cohenův poloamatérský přístup. Jako návod na přípravu na maratón je to nic moc, jako cokoliv jiného taky. Ale autorem je scenárista Simpsonů, jehož sebekritický humor mi opravdu sedí, tak to bylo aspoň vtipné.

Aghatte
16.06.2019 5 z 5

Já, jakožto hobík, a zatím (zřejmě nikdy) určitě neschopna uběhnout maraton, jsem se bavila. Určitě to nepochopí nikdo, kdo se v tom prostředí nepohybuje a tudíž chápu, že to považuje za zbytečnou ztrátu času. Naopak přesně znám ty bězce, kt. se nedokážou bavit o ničem jiném, než o objemech a jak dali desítku v průměru za 4:30, a ví o svých botách víc, než o vlastních dětech....Ty by tato kniha urazila.
Autor si dělá srandu naprosto ze všeho, a já se válím smíchy na každé stránce. Ztotožňuji se s ním a mluví mi z duše. Mám pocit telepatie :-) Ze závodů mám nejradši fotky, kde vypadám (někdy) fakt dobře :-) Nikdo už neví, že jsem doběhla, když už sundávali fáborky. Nezhubla jsem ani deko, naopak, a nikdy už neběžela rychleji než první 5ku...
Za mě plný počet bodů a jsem ráda, že ji vlastním (krásný dárek, děkuji), a budu se k ní vracet, když mi bude smutno. A zaběhat si půjdu.
Vtipné animace!

vlkcz
01.03.2019 3 z 5

Nejsem běžec, takže rady mi nebyly k ničemu. Nemůžu říct, že by to nebylo vtipné, jenže takovým tím trochu křečovitým způsobem, který mi neseděl. Kdyby ho byla tak třetina, tak by to úplně stačilo.

stavinohova
26.02.2019 3 z 5

Vtipně napsane, trošku jsem čekala vice

Max671
09.01.2019 5 z 5

Tato kniha vypráví o Joel H. Cohenovi, který chce začít běhat a uběhnout newyorský maraton.
Překvapilo mě, jak těžké je uběhnout maraton a vůbec ho přežít.
Nejvíc mě bavilo, jak má autor velký smysl pro humor.
Tuto knihu doporučuji, protože je velmi legrační a motivační.

tlllk
13.12.2018 3 z 5

keby to skoncentroval na 20 min. "stand up" vystúpenie bolo by to super, takto mi to prišlo ako druhá naj-zbytočnejšia kniha na svete, ale ako audiokniha to zabaví.

Pavlína79
24.11.2018 4 z 5

vtipně napsané něco tak nudného jako je příprava na maratón ... a David Novotný to posunul ještě na úplně jinou úroveň - pokus o vtip přeměnil na opravdu situační humor

knihomolkadorfa
24.10.2018 2 z 5

Občas vtipné, občas trapné. A to jsem také hobby běžec a také bych jednou ráda maraton. Kdybych četla knížku, byla by to ztráta času. Poslouchala jsem audio brzy ráno v autobusu, kde se nesvítilo. Tak jsem to dala. Takže asi tak ...

BlackBlade
16.10.2018 odpad!

Autor se snaží být vtipný, bohužel ale úplně v každé větě, jenže jeho humor mi přijde dost na sílu a místy i trapný. Upřímně jsem se usmál asi jen 3x a to jsem přesně jako on - hobík, běžec. Ale souhlasím s komentářem Lukika, že je to naprosto zbytečná kniha a ztráta času.
Mně osobně se na toto téma mnohem více líbila kniha od českého autora Lukáše Brabce - Maraton a jiné pošetilosti - https://www.databazeknih.cz/knihy/maraton-a-jine-posetilosti-180859

Karborund
12.09.2018 3 z 5

Četba je přesně jako můj běh, na pohodu a s úsměvem.

Lukik
12.09.2018 1 z 5

Autor se snaží být vtipný za každou cenu, ... ale ne, nemá to cenu. Zbytečná četba.

Ales.BD
02.09.2018 4 z 5

Nečekaně osvěžující. A vůbec nemusíte být sportovní nadšenec. Velmi povedená je audioverze v podání Davida Novotného.

Tomas@S
23.04.2018 5 z 5

Je to krasny pocit zjistit, ze nejsem jediny kdo zkusil trenovat behani a vubec se mu to nelibilo :-) Knizka je to utlounka, presto ma vice vtipu nez cokoliv co jsem posledni dobou cetl. Snad krome i trochu pribuzne knihy "Simpsonovi a jejich matematická tajemství", ta se mi taky hodne libila a byla misty velmi vtipna. Ale vratim se k navodu jak prohrat maraton. Autoruv pristup k popisu jeho zazitku z trenovani na maraton a popis vlastniho zavodu je naprosto civilni, je to pohled nekoho kdo behani nepropadl z duvodu jakesi iracionalni euforie, ale proste a jednodusse si to oddrel se vsim vsudy, za coz sklizi me uznani. Lidi co znam a behaji tak behaji radi a jejich pristup je temer az nabozny, coz jako ateista nemuzu pochopit. V knize se na cely ten soucasny behaci boom a business kolem toho vseho podivate spise s nadhledem a pritom na zaklade vlastnich autorovych zkusenosti. Autor se snazi tak demotivovat a cele to shazovat az je to paradoxne vlastne svym zpusobem motivacni, jak autor pise, ze kdyz to dokazal on tak to dokaze kazdy :-)

Faither
16.04.2018 3 z 5

Taková příjemná humorná jednohubka. Nenadchne, neurazí. Vzhledem k tomu, že ani nic víc neslibuje, tak za mě v pohodě. (Audiokniha)

Christo
10.04.2018 4 z 5

Kdo běhá (nebo se snaží běhat :-)), tak se pobaví o to víc...milá jednohubka na přečtení

RSí
25.01.2018 4 z 5

Nijak zvlášť užitečná (pro běžce), ale převelice zábavná (věřím, že pro všechny;).

Štítky knihy

humor trénink maraton (sport)

Autorovy knížky

Joel Cohen
kanadská, 1961
2017  70%Jak prohrát maraton

Kniha Jak prohrát maraton je v

Právě čtených1x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x