Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 4

Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510019/bmid_jak-jsem-se-reinkarnoval-coby-sliz--d0X-510019.jpg 4 26 3

Džurským pralesem otřásla nečekaná zpráva. Král orků, příšera katastrofické třídy, shromáždil armádu čítající na 200 tisíc mužů a zřejmě se chystá zahájit invazi. Rimuru vyslyšel žádost o zdolání krále orků od dryády jménem Treyni pověřené správou nad Džurským pralesem, a proto plánuje uzavřít spojenectví s ještěrci, jenže...... celý text

Přidat komentář

fvalek
12.08.2023 4 z 5

Podle mě se to nadále skvěle rozjíždí. První díly byly hodně o budování světa, i když možná trošku zběsile a zmateně. Teď se situace uklidňuje a konečně se příběh dostává do nějakých zajetějších kolejí. Dynamika sice kolísá, ale je to lepší než neustálé dramatické změny a skutky, které pak člověku splývají a nebo je do dalšího dílu zapomene. Takže v téhle fázi drobné uklidnění beru a začíná se konečně budovat nějaká zápletka.

Objevuje se dryáda a zadává úkol, nebo spíš žádost, která znejistí i samotného Rimuru. To je dobře, protože mi přijde, že má takovou moc, že zapomíná, že o tom světě toho zase tolik neví. Válka je na spadnutí a je nutné se připravit a Rimuru to dělá šikovně tím, že si buduje armádu a čeká, co se bude dít. Sice tenhle svět ještě pořád moc nechápu, ale líbí se mi. Válka mezi ještěry a Orky je pak takový sekundární detail, který dělá pozadí Rimurově plánům. Otázkou ale je, co chystá dryáda a proč. Další otázkou je, kdo jsou vyšší démoni v pozadí.

Na tenhle díl si opravdu nemůžu stěžovat, i když tahle manga je docela svérázná a dost rozsáhlý a složitý svět často předkládá stylem "je to tu, tak to přijměte a jedeme dál". Vše se ale začíná ustalovat a těším se tak na další dění, zejména pak souboj Rimuru s kýmkoliv, kdo se namane. A taky čekám, až se objeví někdo, kdo na něj bude konečně stačit.

Atlantis
11.07.2023 4 z 5

Příjemně videoherní, asi už jen všichni čekáme, kdy našim přesíleným hrdinům někdo nakope zadek.


assenora
11.05.2023 4 z 5

Netrpezlivosť a domýšľavosť sa v bitkách nevypláca, ako aj mladícka nerozvážnosť alebo iba boj o trón. Všetky tieto faktory pôsobiace súbežne vytvárajú nebezpečnú a ohrozujúcu lavínu nezdarov, ako sa o tom presvedčili aj ďalšie postavy, ktoré ovplyvnili dej a ukázali novú stránku moci Majstra Bourného Rimuruka, ako aj jeho spoločníkov
Dostávame priame odpovede, ktoré hovoria o nových bojoch alebo aj o víťazstvách, či iba o úskokoch ktoré prenasledujú sliz na jeho potulkách po mape sveta skrz Džurský prales až do močiarov či ešte ďalej??
"Myslel som si, že keď sa premením späť na sliz, prestanú so mnou zaobchádzať ako s hračkou.... Obrovsky nepríjemne som sa mýlil....."

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Fuse
japonská, 1975
2022  84%Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 1
2022  89%Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 2
2022  88%Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 3
2023  89%Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 4
2023  84%Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 5

Kniha Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 4 je v

Přečtených31x
Knihotéce18x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x