Jak bublifuk ničil životy

Jak bublifuk ničil životy https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387717/bmid_jak-bublifuk-nicil-zivoty-jIr-387717.JPG 4 13 4

Když bylo Elle dvanáct let, začala si ve verších zapisovat dobrodružství právě prožívajících roků nazývané dospívání. Problémy ve škole, první lásky, přijmutí sama sebe… Místy ponurý podtón této prvotiny nechává nahlédnout do myšlenek a pocitů jedné teenagerky. Přes chmurné nálady zaznamenané v básních vzkazuje Ella čtenářům, že má život ráda. Knihu si sama ilustrovala, obálku navrhla a namalovala.... celý text

Přidat komentář

NinaKotrlová
29.11.2020 5 z 5

Sice mám účet na databázi čistě kvůli komiksům....ale tady jsem prostě musela udělat vyjímku. Je to moje první básnická sbírka a musím říct že to na mě hodně zapůsobilo. Takže poselství tohoto skvostného komentáře je jasné...přečtěte si to, nebudete litovat:)

harryhozena
18.11.2020 5 z 5

aaaaa... je to den. den, co jsem dočetla tuhle knihu. den od totálního zkolabování mozku. chtěla bych ještě podotknout, že s poezií “nemám zkušenosti”, protože jsem ji nikdy předtím nečetla.

četlo se to tak dobře! plula jsem myšlenkovým vesmírem a prožívala nové pocity... takže ano, já se poezii dál vyhýbat nebudu. a už vůbec ne druhému dílu, který teď hezky leží vedle mě.

ella fever je úžasná, talentovaná, milá, vtipná, špatnovkusná na hudbu, ujetá a krásná bytost s kterou je radost si psát ❤️. I LOVE YOUUUUUUUUUU.

jestli tohle čteš... tvoje největší fanynka.


ElissBooks
26.09.2020 4 z 5

Přiznám se, že velmi ráda čtu moderní poezii. Dříve jsem se spíše pouštěla do anglické moderní poezie, ale nyní se snažím vyzkoušet i naši českou tvorbu. Proto když mě autorka oslovila, zda bych si její sbírku přečetla a zrecenzovala ji, ani minutu jsem neváhala. Sbírka je velmi ironická a sarkastická, ale i přes občasné temnější témata jde vidět, že autorka se snaží brát život s humorem (sice černým, ale i to je super). Básničky se příliš nerýmují, jak je u moderní poezie zvykem, přesto na to raději upozorňuji, kdyby to někdo očekával. Jedná se o volné verše a krátké texty doplněné ilustracemi samotné autorky, které knize dodávají skvělou atmosféru :-) I přes to, že je to sbírka spíše o depresivních věcech, několikrát mě autorka rozesmála. Je to hořkosladká sbírka básní a mně se opravdu líbila.

Pokud chcete s moderní poezií začít, ale bojíte se anglických autorů, zkuste tuto sbírku. Dá vám krásný obraz toho, jak moderní poezie vypadá, a vy tak zjistíte, zda je to váš šálek kávy či nikoliv. Ale vzhledem k tématům, které se v knize řeší, ať už je to platonická láska, deprese, sebeláska či sebevraždy, tak si myslím, že to spoustu lidí osloví.

4⭐️/5⭐️ - Za mě tedy ano a těším se na druhý díl této sbírky, který by měl vyjít už brzy :-) Jsem moc zvědavá, kam autorka svou tvorbu posune

Za knihu děkuji samotné autorce

Susak_na_pradlo
31.05.2020 5 z 5

Bublifuk je skvělá knížka ❤️
Už se těším na druhý díl ✌????
Sušák na prádlo Is best ????

Štítky knihy

dospívání škola

Autorovy další knížky

Ella Fever
česká, 2004
2021  77%Třeťák
2018  83%Jak bublifuk ničil životy
2020  67%Jak šel bublifuk do světa

Kniha Jak bublifuk ničil životy je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Chystám se číst16x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x