Jaguár zo Santa Cruzu

Jaguár zo Santa Cruzu https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161660/jaguar-zo-santa-cruzu-161660.jpg 4 5 2

Hadí ostrov - Vzpomínky slavného českého cestovatele na obyvatele jihobrazilské rybářské vesnice, kterým byl dobrým rádcem a přítelem. Mnozí z nich se stali jeho oddanými ochránci a pomocníky při průzkumu Hadího ostrova. Kniha pravdivých, dodrodružných vyprávění o životě prostých "lidí divočiny" je posledním Fričovým dílem, psaným pro mládež. Strýček Indián - Dobrodružné vyprávění o životě jihoamerických indiánů v neprobádaných končinách brazilských a paraguayských pralesů. Do slovenštiny z českých originálů přeložila Božena Trilecová .... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Hadí ostrov ; Strýček Indián , 1935


více info...

Přidat komentář

former3980
15.06.2021 4 z 5

Absolútne skvelý Frič. Perfektné popisy Amazónie, aj s rôznymi technickými vymoženosťami. Napríklad údiareň lososov v dutom strome a jej stavba... Zároveň kopec životných múdrostí platných aj dnes. Fakt obohacujúce. 90 percent len tak zahučí!

Daveson
05.01.2020 4 z 5

Autorovi sa podarilo niečo čo sa nepodarilo ešte nikomu pred ním, uskutočnil niekoľko výprav cez Brazíliu a okolité štáty a prežil . Svoje získané vedomosti zúročil pri písaní týchto dobrodružných príbehov rozdelených na dve knihy- Hadí ostrov a Ujo Indián. Hoci sú všetky zápletky a okolnosti výtvorom autorovej fantázie niektoré zvyky, obrady či správanie domorodcov sú reálne a odpozorované. V prvej knihe Hadí ostrov autor popisuje skôr správanie a štýl života charakteristický pre rybárov na pobreží Brazílie. Popisuje čo všetko môže spôsobiť príchod jedného cudzinca a jeden ostrov preplnený hadmi. V druhej knihe Ujo Indián môžeme spoznať obyčaje a obrady Indiánov žijúcich v Brazílskych pralesoch. Obidve knihy sú skvelou príležitosťou na bližšie priblíženie spôsobu života Brazílskych domorodcov na začiatku 20. storočia. Táto kniha dokáže veľmi obohatiť, pretože neukazuje iba autorove výplody fantázie ale aj mnohé skúsenosti nadobudnuté počas autorových výprav Brazíliou.


Autorovy další knížky

Alberto Vojtěch Frič
česká, 1882 - 1944
1958  85%Dlouhý lovec
1943  97%Indiáni Jižní Ameriky
1959  78%Hadí ostrov
1968  88%Strýček Indián
2000  98%Čerwuiš

Kniha Jaguár zo Santa Cruzu je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce8x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x