Já jsem sebevražda

Já jsem sebevražda https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383543/bmid_batman-2-ja-jsem-sebevrazda-vxo-383543.jpg 4 53 11

Batman si už zvykl žádat občas (nerad) o pomoc své superhrdinské přátele. Teď musí dát dohromady tým složený z těch nejdrsnějších členů netopýří rodiny, aby zachránil město před zkázou. A do toho ještě získat z rukou padouchů zpátky nebezpečný artefakt.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

I Am Suicide , 2017


více info...

Přidat komentář

puml
11.08.2022 4 z 5

Povedené pokračování, opět místy atmosféra jak z noční můry s několika povedenými twisty, přesně v duchu Toma Kinga a jeho temně snové poetiky. První díl se mi líbil přeci jen víc, Catwomen a její trable mě upřímně dost nebaví a obešel bych se bez těch dvou "kulervoucích" závěrečných částí. Nejlepší Batman je, když je Batman na všechno sám, jen s pomocí Alfréda, jakmile se k němu začnou znát další "superhrdinové" a "hrdinský křoví", zvláště pak ty ženské protějšky, tak to ztrácí šťávu. Batman je ve svý podstatě zahořklej misantrop. K tomu aby navazovali vztahy, zakládali rodiny a řešily telenovelový blbosti je určená tuna jinejch superhrdinů, takže je vždycky zklamání vidět tuhle temnou stránku věci jak vlastně dost hloupě a směšně pokukuje po něžnym pohlaví a jak se ho zmocňuje. To je u Batmana asi největší průser. Tohle Batmanovi prostě nevěřím. Ale chápu, že stavět celej svět jen na tý dovjjaký Batmonově temnosti a na tom jeho Schopenhauerovskýmu světanázoru je dost těžký... King to vyloženě nezvoral, ale jsem rád za díly bez tohodle často zbytečnýho křoví, který jen zaclání ve výhledu.

ArkAngel
05.08.2022 3 z 5

Batman zakládá vlastní "Sebevražedný oddíl", aby mohl přerazit Baneovi páteř a unést Psycho-Piratea, kterého potřebuje pro Gotham Girl. Ve výsledku je tento heist nepodobný tomu, který provedl Luke Skywalker na Jabbův palác a tak tu máme plán na několik fází, ať už to jsou dary pro velkého bosse nebo někdo, kdo naoko hraje v jeho prospěch. Kniha jako taková je celkem průměrná a nápad nevyužitý.


Hadati
21.05.2021 3 z 5

Pro mě byl tento komiks dost zklamáním. Batman dá své pomocníky a přátele k ledu, aby se jim náhodou nic nestalo, když se rozhodne jít po své nemesis Baneovi. O pomoc naopak požádá některé zločince zavřené v Arkhamu, kdy není vůbec vysvětleno, proč by tito zločinci Batmanovi chtěli pomoc a to proti tak nebezpečnému protivníkovi. I samotný děj mi přišel divně a chaoticky vyprávěný. Stejně tak jsem neporozuměl motivům Batmanova jednání, proč je najednou rozhodnut tolik riskovat a tolik obětovat pro neznámou ženu. Vysvětlení v komiksu mě neuspokojilo. Jedná se o nejslabší díl v této sérii.

wullcann38
10.02.2021 5 z 5

(SPOILER) Takže druhá kniha od Toma Kinga a už je tu Bane.No...BYLO to skvělý Batmanův Suicide squad byl dobrej(hlavně jak Scarface porazí Psychopiráta).
Ve zkratce se Batman pokouší dostat od Banea Psychopiráta , aby vyléčil Gotham girl.

fvalek
12.10.2020 4 z 5

Tak tohle bylo výživné... Týmovka ve stylu Dannyho parťáci aneb ukradněme Psycho-Pirata. Překvapivě se mi Batsův tým v tomhle díle líbí víc než Bat-Family. Obzvláště zajímavé jsou různé odkazy a další informace - origin Banea, cameo Saturn Girl, spousta starých známých i neznámých nepřátel a Catwoman. U ní konkrétně se mi líbí i řešení jejího případu.

Jediné malé mínus je, že se tu naráží na hodně dávných událostí, které byly v některých universech předtím. Na druhou stranu je to i výhoda, protože pružný čtenář se tomu rychle přizpůsobí a přiučí se. Hezké byly dva obrázky z prvního setkání Batmana a Catwoman, to jsem se i pobavil.

Celková zápletka je ale trošku chudá, zkrátka záchranná operace. Co mě štve je, že Batmanovi každý šílený plán prostě vyjde a ne, už mě nezmátlo, že se akce nedařila, prostě víte, že Batman vždy uspěje a má nějaký plán. Líbí se mi ale návaznost na první díl a budoucí návaznost na třetí, takže to si užiju! :)

Voliarty
05.04.2020 4 z 5

Batman si zostaví svoj vlastní ,,Suicide Squad" a vyráža doriešiť veci z jednotky. Pritom sa postaví Baneovi, ktorý nejak zabudol na ošatenie. Je to zaujímavá myšlienka, ale nejak mi nesedí, že Batman sa rozhodol spolupracovať s Weskerom, Ventriloquisto. Ostatných členov tímu ešte ako tak pochopím, ale naozaj Wesker, jeden z tých menej príčetných Batmanových nepriateľov? (I keď sa mi jeho poňatie v tomto komikse páčilo). Rovnako sa mi páčila dvojka Punch a Jewlee, chcem sa s nimi ešte stretnúť. Bronze Tiger toho zas tak moc nepredviedol.

Čo sa týka samotného deja, tak viac ako Batmanovo dobývanie Baneovej pevnosti ma bavili tie dva ,,listy" medzi Batmanom a Catwoman a Kingovo ,,pitvanie" sa v Batmanovi. Bane mi, okrem záverečného monológu, neprišiel nejak moc zaujímavý.

Čo ma ale naozaj dostalo, bol posledný dvojzošitový príbeh ,,Strechy". Okrem deja sa mi páčili tie easter eggy na, niektorých už zabudnutých, zloduchov, rovnako ako porovnanie prvého stretnutia s Catwoman z Golden Age a Millerovho ,,Roku jedna".

Aj druhou knihou ma Kingov Batman stále baví.

Ivan Kučera
14.09.2019 4 z 5

Oveľa lepšie, ako jednotka (Já jsem Gotham). Udalosti z nej nechávame bokom už na začiatku (vrátime sa k nim až na konci trojky Já jsem zhouba) a s Batmanom a jeho Ligou samovrahov sa vydávame na ostrov, ktorému nekompromisnou rukou vládne neporaziteľný Bane. Komiks Jáj sem sebevražda vykazuje mnohé plusy. Napríklad tradične pôsobivého Banea, ktorý je tu netradične bez svojej legendárnej masky (resp. úboru celkovo, no proste je nahý) a dokonca bez Venomu. Dosť tomu dáva Catwoman, čo je postava, s ktorou občas mávam problém, ale konkrétne tento prístup k postave ma bavil. Batmanov plán je biedny, taká tá klišé klasika, kedy sa nakoniec ukáže, že všetko bolo súčasťou plánu a to i veci, ktoré by bolo skutočne veľmi ťažké naplánovať. Napriek tomu palec hore, nie je to síce budúca klasika, ale určite to je zábavný, svižný, trošku hlúpy, ale zároveň paradoxne i trošku inteligentný komiks.

memphisz
02.04.2019 3 z 5

Skoro to vypadá, jako by King chtěl psát něco jiného, než co mu v DC diktují. Čteme literárně kvalitní psychologické dopisy plné bolesti a snahy ukončit své utrpení na pozadí akční vybíjené v duchu osmdesátkového Ramba (1 vs. hordy). Je Batmanovou motivací vlastní sebedestruktivita? Odmítá proto tak často zapojování dalších Bat-lidí? Je to důvod, proč se chápe jako osamělý mstitel na sebevražedné misi? King si pokládá dobré otázky, ale zpracování tomu neodpovídá (zejména již zmíněný rozpor v pochodu mysli a odehrávajícího se příběhu). Ani kresba není většinou nijak oslnivá. Za mě promarněná šance.

Gustik5
19.03.2019 3 z 5

Batman: Já jsem sebevražda jen stvrzuje pokračující pomalý rozjezd Kingovy série, který jako celek příliš nenavazuje (což může být dáno napojením na vedlejší řady, a nebo prostě nekonzistentností hlavního děje – vyberte si). Zatím je pro mne Batmanovo Znovouzrození spíše zklamáním a i přes příslib navrácení Venomem nadopovaného Banea se nemohu ubránit značné rozčarovanosti. Znovu musím zmínit Snydera a jeho geniální začátky, kdy s Batmanem vytvořil dechberoucí komiksy hned zpočátku. Snad se King v příští knize už pochlapí. Budu čekat. Zatím je to stále jen hezky nakreslená, vyprázdněná mainstreamová jednohubka, jež neurazí, ani nenadchne.

Lenka.Vílka
18.02.2019 4 z 5

Začnu tím, že nižší hodnocení a to že četlo míň lidí než první díl, naprosto chápu. Batman dá dohromady novou partu. Hele, já se nestihla ani nadechnout a už se to tam řezalo, až jsem pojala podezření, že tam chybí pár stránek. No, vlastně hned na několika místech. Sice bylo fajn číst vyprávění Seleny během "bitevní vřavy", takže to byl nádherný kontrast. Ale tím inovace a jiné věci na tomhle komiksu končí. Celkově je to hodně nevyvážené. Začátek je hrr hrr, ale když dojde na mrouskání, tak je to tam skoro rozebírané jako v erotickém románů. Já vím, tohle (tyhle) toužíme všichni vidět. Ale vážně to chceme na úkor ostatního děje? Pochybuju. (Ale fajn, stejně jsem udělala "ach" a potom "já tě zabiju, mrcho!".)
Kresba samotná mě taky nijak neodstřelila, ale zase na druhou stranu jsem v ní nenašla žádné rušivé elementy. Takže vlastně dobrý a obstojný průměr.
Ale zklamaná jsem nebyla a příběh byl fajn. Jenom doufám, že další díl bude mít lepšího tahouna (což je případě Batmana vždy padouch).

B-artX
19.11.2018 3 z 5

Já jsem sebevražda patří k těm horším komiksům, co u nás vyšly v rámci
Znovuzrození. První půlka komiksu byla taková nijaká, padouch Bane mě nebavil a vytváření atmosféry naprosto selhalo. Druhou půlku nečekaně táhla Catwoman, kterou jsem popravdě nikdy neměl moc rád. Zde však byla docela sympatická. Komiks jako takový je docela nezáživný, ne že by nějak extra nudil, ale jsem si jist, že za pár dnů již nebudu vědět, o čem vlastně Já jsem sebevražda byla. Spíše nedoporučuji.