Inventura aneb Dvacet let fotoreportérem Mladého světa

Inventura aneb Dvacet let fotoreportérem Mladého světa https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193394/inventura-aneb-dvacet-let-fotorepor-193394.jpg 5 3 2

574 černobílých fotografií Miroslava Zajíce, fotoreportéra časopisu Mladý svět, z let 1960-1989.

Přidat komentář

Sandik
20.01.2022 4 z 5

Rozhodně pozoruhodná fotografická kronika socialistického Československa a taky výborná učebnice reportážní fotografie.

DádazPrahy
11.10.2020 5 z 5

Tahle kniha černobílých fotografií je zajímavou kronikou doby let šedesátých až osmdesátých. Autor tu představuje fotografie našich i zahraničních známých osobností (zpěváků, herců, politiků, sportovců aj.) i portréty obyčejných lidí (např. vrátný, mladá zahradnice, listonoš Kodet). Jeho objektiv zachycuje i tehdejší významné události (např. pohřeb Jana Palacha, filmový festival v Cannes, otevření pražského metra, spartakiády ) i dokumenty ze života tehdejších mladých lidí (maturity, taneční, chmelové brigády, přijímací zkoušky), zachycuje život v nejrůznějších prostředích (gymnázium, IKEM, pěší zóna, sauna, porodnice) a nevyhýbá se ani osobním tématům ze své rodiny (např. naše kočka na půdě, narození dcery, táta).
Líbí se mi přehledné chronologické řazení podle roku vzniku fotografie i popisky k jednotlivým fotografiím a k některým i stručný výklad autora (např. za jakých okolností daná fotografie vznikla).
Tahle kniha byla pro mě nečekaným a příjemným překvapením v jednom antikvariátě, ani jsem o ní dříve nevěděla. Pokud by "přišla do cesty" i Vám, určitě doporučuji.


Autorovy knížky

1989  93%Inventura aneb Dvacet let fotoreportérem Mladého světa

Kniha Inventura aneb Dvacet let fotoreportérem Mladého světa je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x