Inteligencia psyché

Inteligencia psyché https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518053/bmid_inteligencia-psyche-nsV-518053.jpg 4 17 3

Ľudská duša je ako labyrint, v ktorom človek ľahko zablúdi. Žijeme vo svete, ktorému nerozumieme, sme uväznení v tele, ktoré sa do tohto sveta nehodí. Protichodné nálady nás často ženú raz jedným, raz druhým smerom a my sme voči tomu bezmocní. Príčina tohto javu zostáva pre väčšinu z nás záhadou. A preto si kladieme otázky: Má to, čo sa v nás deje, vôbec nejaký zmysel? Je možné pochopiť naše vnútorné pochody a uviesť ich do takej rovnováhy, aby stálo za to žiť? Artho S. Wittemann vo svojej knihe načrtáva nový obraz ľudskej duše. Na názorných príkladoch z praxe opisuje fascinujúci svet tohto živého systému, ukazuje, z akých stavebných kameňov sa skladá, ako na seba jednotlivé časti pôsobia a vzájomne sa podmieňujú. Za zdanlivým chaosom duše sme potom schopní rozpoznať vnútornú logiku a lásku a sme schopní vidieť svoj vlastný charakter i charakter iných novými očami a s hlbším porozumením.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Die Intelligenz der Psyche


více info...

Přidat komentář

vodnář
14.02.2022 4 z 5

Zajímavé téma, přínosné informace. To by bylo i na 5 hvězdiček. Ale kniha se mi nečetla dobře, nedokázala mě zaujmout tak, abych se těšila na další informace, neužívala jsem si ji. Spíš jsem byla ráda u každé kapitoly, že je už za mnou. Čtivost bych hodnotila tak 3 hvězdičkami.

Elea
15.08.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, získala jsem řadu nových informací a námětů k přemýšlení.


kamibe
25.12.2014 5 z 5

Tohle čtení nepatří k úplně nejlehčím, ale protože teorie je tu protkána řadou příběhů, dá se to číst i jen jako příběhy samotné. Čtou se o to lépe, že jsou jednak skutečné a jednak se na jejich konci hlavním postavám vždycky uleví. Ono je nám pokaždé v našich životech lépe, když se o sobě něco dozvíme. A když na sebe můžeme pohlédnout jako na herce v jedné scéně a nedělat hned závěry pro divadelní hru jako celek, je to ještě úlevnější.
Pro mne je nejúžasnější zjištění, že se na světě urodilo TOLIK nejrůznějších možností, jak poskytnout klid naší duši. Vnitřní dialog v nás ve všech pěti kontinentech, které se v nás nacházejí, je jedna z těch, kterou jsem zatím nezažila, ale která by mě hodně lákala.

Autorovy knížky

Alice Boyes
novozélandská
2021  83%Nástroje proti úzkosti

Kniha Inteligencia psyché je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst69x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x